Bulharsko
Ahoj, zdravím Vás,
chtěl bych se zeptat jestli by se náhodou nenašla nějaká výhodná letenka do Burgasu nebo Varny někdy v půlce srpna? Díky
Doporučuji si hlídat lety charterových letenek - http://bit.ly/134Qqdh
Jinak to ani nemá smysl o prázdninách.
pokud by bylo blízko do polska, pak polské chartery: http://www.tui.pl/bilety-lotnicze/przeloty-czarterowe , teď ceny nic moc, ale bývaly i za 297Zl pred par tydny
z polska leta i wizzair do burgasu
z budapesti pak wizzair do varny i burgasu (osobne vyzkouseno do varny)
Ahój, vrátil se teď někdo z Bulharu ? Zkušenosti/aktuální situace/celkové dojmy ?
Chystám se příští týden do Burgasu - tak zda se mám bát nebo těšit :O
no vzhledem k některým apokalyptickým scénářům a názorům některých lidí, by měla být kapavka ze zahraničí snad i výhra v téhle době :D :D
Jsem zrovna v Primorsku. Je tu lidí jako much.
Petr napsal(a):
Ahój, vrátil se teď někdo z Bulharu ? Zkušenosti/aktuální situace/celkové dojmy ?
Chystám se příští týden do Burgasu - tak zda se mám bát nebo těšit :O
až tak ? :O já jak furt čtu jen o Řecku a Chorvatsku a tuším, že i Slováci a Rakušané mají už z Bulharu nařízenou karanténu + nevím jak to mají se vstupem Rusové,Ukrajinci - tak jsem naivně doufal ve "vymetýno" :D
Ahoj všem,
prosím o radu mám zakoupenou letenku od Wizzair Víden- Bourgas Bourgas -Víden a potřebuji odletět o týden dříve. Můžu si koupit jednosměrnou letenku Víden- Bourgas a na cestu zpět použít původní termín ? Jedná se mi o to, když nenastoupím na první let wizzair jestli se automaticky zruší i ten zpáteční, jako tomu je u normálních aerolinek?
Děkuji a přeji fajn den, Michal.
Tak Bulharsko ověřeno a mohu doporučit :)
Vídeň-Burgas Wizz - v letadle nebyl problém najít si řadu jen pro sebe a dospat brzký vstávání. V letadle nejvíce Češi. Wizz poslal do mailu formulář k vyplnění. Je to tento -
https://www.mindop.sk/uploads/me...f48cef.pdf
dále v letadle rozdávali nový další formulář k vyplnění, nějaké čestné prohlášení o covidu tuším. Z předešlých zkušeností jsem si řekl, že vyplním až na místě podle situace a spal dál. Pasová kontrola - většina předkládala pas, i když do Bulharska bohatě stačí občanka :O a k pasu předkládali vyplněné formuláře z letadla + co posílali dopředu. Policisté formuláře vraceli s tím, že o ně vůbec nemají zájem a jen narychlo zkontrolovali doklad a odcházelo se z letiště. Oba formuláře tedy k ničemu.
Počet turistů nemám s čím porovnat, protože jsem byl v Bulharu poprvé, ale subjektivně krom Slunečného pobřeží, kde byla na pláži hlava na hlavě a já se tam jen rychle otočil a upaloval hledat klidnější místo, mi lidí přišlo málo. Roušky se nosí v uzavřených prostorách. Restaurace byli poloprázdné, ceny i v centrech nižší než u nás. Poslední den jsem se přesunul do Sofie - u těch pár pámátek skoro nikdo nebyl. Sofia - ranní let, metrem bych nestíhal, rozhodl jsem se protáhnout a jít 3 km pěšky a měl bych za to dostat bobříka odvahy, protože u letiště nějaká cikánská čvrť, štěkající psi u domů bez plotu u silnice mě dost děsili, stejně tak ulice bez lamp. Vstup na letiště jen pro lidi s letenkou + měření teploty. Terminál 1 je opravdu malý a ráno tam bylo hodně lidí.
Sofia-Bratislava Wizz
boarding začal v čas, kdy mělo letadlo už 5 min. letět. Chaotická organizace, občas nešli načíst letenky, autobusy k letadlo odjížděly s 20 lidma a pak se zase vracely pro další, někteří lidé si u gatu dokupovali zavazadlo takže další zdržení. Rozměry ale nekontrolovali. Přesednou a mít celou řadu volnou šlo zas v pohodě. Někteří si v letadle sundávali roušky jak kdyby doma, při rolování jeden pán vstál, s tím, že potřebuje na záchod, někteří si vesele telefonovali, děti břečeli, ... letušky rozdávaly stejný formulář jako při cestě tam, skoro nikdo mu už nepřikládal váhu - CHYBA - po přistání pouštěli z letadla jen lidi s vyplněným formulářem, který letušky vybíraly. Asi 10 propisek na celé letadlo a všichni mohli začít vesele vyplnovat. Kdo měl hotovo, tak stejně musel čekat venku v autobuse na ostatní - další zdržení. Pasová kontrola - sešli jsme se s letadlem z Kypru, chaos pokračoval, asi po 20 min. si uvědomili, že Bulharsko je pro Slovensko riziková země kdežto Kypr ne, takže s frontami začali šachovat a byly fronty jen z Kypru a jen z Bulharska. Rozestupy nikdo nedoržoval. Fronty z Bulharska se skoro vůbec nehýbaly. Policisté rozdávali další formulář s covid karanténou a situace s propiskama se opět opakovala. Pro transit formulář také povinný. U kontroli se ptali jak, kdy jedu domů a ještě jsem musel dopsat adresu v Čechách. U východu do veřejné části další FRONTA - tentokrát na jednu termokameru. Pak konečně tadle šílená cesta zpět skončila a začala mi nová šiléná cesta domů všelijakýma spožděnýma vlakama a mimořádnostma.
kobracek napsal(a):Vrátil se teďka někdo z Bulharska? Jaké to tam bylo?
V pátek jsem přiletěl do Varny a hned busem na Zlaté písky, dnes v poledne návrat do města a zítra ráno odlet do Prahy. Letadlo obsazené z 95 %, formulář do Bulharska (zaslaný Wizzairem) nikdo nechtěl. Roušky během letu měli všichni.
Roušky povinné v restauracích, obchodech i na hotelech, ale nikdo (včetně personálu) to nedodržuje. Měli jsme na pobřeží AI hotel a nandavání jídla takřka úplně jako za normálního stavu (každý si chodí sám), jen dezinfekce byla všude po hotelu. Na pobřeží hodně Rumunů a Poláků, často je slyšet i ruština. Češtinu jsem mimo letiště slyšel 2x za pobyt. Ceny na pobřeží mi přišly relativně vysoké i v brandovaných obchodech. Moře relativně čisté, průzračné.
Díky moc za postřehy a při zpáteční cestě žádný formulář do ČR vyplněný být nemusel?
Lidí hodně? A co vlny?
Foto: Pláž ve městě na Zlatých pískách (pátek 14h) a relativně skrytá pláž Čajka (sobota 10h). Vlny u břehu jsou, plavání dál od břehu to nevadí. Zpět letím až zítra. Víc přidám zítra do vlákna "Kdo se odkud vrátil..."
Sice plánuju jenom Varnu na otočku, abych stihl prohlídnout torpédovku v námořním muzeu, ale zkušenosti z místa jsou super.
Poslední srpnový prodloužený víkend Nesebar. Let z Katowic tam - prázdno, asi 30 lidí. Na místě nikdo bulharské prohlášení nechtěl. Roušky jen ma letišti a pak v obchodech, ale tam to nějak striktně nevyžadovali ani nedodržovali. Staré město mimo pár večerních hodin prakticky prázdné, pláže na Slunečném pobřeží i v novém Nesebaru naprostý turistický masakr - viz. fotky o příspěvek výše. Let zpět - 31.8. - plný do posldního místečka.
Tesna napsal(a):
Poslední srpnový prodloužený víkend Nesebar. Let z Katowic tam - prázdno, asi 30 lidí. Na místě nikdo bulharské prohlášení nechtěl. Roušky jen ma letišti a pak v obchodech, ale tam to nějak striktně nevyžadovali ani nedodržovali. Staré město mimo pár večerních hodin prakticky prázdné, pláže na Slunečném pobřeží i v novém Nesebaru naprostý turistický masakr - viz. fotky o příspěvek výše. Let zpět - 31.8. - plný do posldního místečka.
Tak to jsme letěli spolu ;-) Jinak teda potvrzuji, že pláže hodně obsazené, moře plné bordelu. Mnohem příjemněji u bazénu. Během pobytu hotel odstranil plexi u bufetu a pak už stačilo jen používat rukavice a nabírat si sám. Na hotelu převážně Rumuni, Bulhaři a pár Poláků, Češi jsme tam byli asi jediní - naštěstí :D
to Lukáš Horák: Můžeš, prosím, napsat, v kterém hotelu jste byli a jak jste byli spokojení? V září jedeme také a uvítal bych prověřený tip :-)
díky
Tomáš
Ahoj, byl jste nekdo lyzovat v Bulharsku ve strediscich idealne nejblize Sofii - Borovets, Bansko? Doporucili byste to? Diky moc