Brusel Charleroi (CRL)
Nedavno se tu nekdo ptal jak je to na Charleroi ,takze zdravim prave z tohoto letiste ,vyklopili nas na T2 (let z Dublinu )i kdyz nekdo psal ,ze ho pouzivaji minimalne ,zhledli se v tech bycich koridorech z Eindhovenu takze prechod z T2 na T1 venkem koridorem ,pak katakomby bez e -kontroly prechod na T1 do te uzke haly a znovu pres sekurity , mozna ze po prletu na T1 to pujde jinak, ale me se postestilo jen jednou .jinak zrusena ta vcelku dobra jidelna ale nutno uznat ze to byla ratejna i kdyz z dobrym vyberem jidla ,ted je na patre vyber ruznych kuchyni oddelene,, ovsem zasuvky na pripojeni internetu a celkem prijemne prostredi a pivko Jupiter a treba pene s bolonskou omackou takze za me celkem slusne prostredi
mikir napsal(a):Nedavno se tu nekdo ptal jak je to na Charleroi ,takze zdravim prave z tohoto letiste ,vyklopili nas na T2 i kdyz nekdo psal ,ze ho pouzivaji minimalne ,zhledli se v tech bycich koridorech z Eindhovenu takze prechod z T2 na T1 venkem pak katakomby bez e -kontroly prechod na T1 do te uzke haly a znovu pres sekurity , mozna ze po prletu na T1 to pujde jinak ale me se postestilo jen jednou .jinak zrusena ta vcelku dobra jidelna ale nutno uznat ze to byla ratejna i kdyz z dobrym vyberem jidla ,ted je na patre vyber ruznych kuchyni oddelene ovsem zasuvky na pripojeni internetu a celkem prijemne prostredi a pivko Jupiter a treba pene s bolonskou omackou takze za me celkem slusne prostredi
Jojo Jupiler, ja s toho udelal Jupitera -)) ale 10 jich nebylo -)) Jinak v tom patre je i posezeni na terase ,,mam pocit , ze opravdu v necem okopirovali ten Eindhoven
Tak ja byl naposledy na Charleroi jeste ,kdyz byla ta stara jidelna kde byl box kde bylo Leffe i Jupiler ,uz si nepamatuju co jsem tehdy vybiral jedno je alkoholove slabsi a byl nejaky cenovy rozdil maly
Ted jsem sel na T1 nahoru na to nove a chtel si dat neco k jidlu a celkem mi bylo jedno co to bude za pivo belgicke piva asi nejsou zase spatne ale nejsem pivarNo pít v Belgii Jupiler (nebo Stella Artois) je jak pít na Kubě Havana Club nebo v Česku nějakýho Braníka a podobně :)
Podle recenzí Flibca se z CRL do Bruselu vyplatí jet sdíleným taxíkem, který prý i vychází levněji (cca 15 €) a hlavně bez čekání. Nikdy jsem to tam neviděl. Netušíte, v které části letiště se po této možnosti podívat? Díky.
Budu tam za týden, ale do Bruselu pojedu až za pár měsíců. Teď bych udělal jen průzkum terénu. Od prosincové změny webovek už jízdenky za 5€ nehrozí. Lístky do Bruselu prodávají i na rok 2030 unizóno za 14,2 €.
matej15 napsal(a):No pít v Belgii Jupiler (nebo Stella Artois) je jak pít na Kubě Havana Club nebo v Česku nějakýho Braníka a podobně :)
Ale zase je to za euro, takže pachatel je tu správě :-)))
Ahoj, teď se tu půl hodiny mořím s tím, jak je to s denním lístkem na MHD v Charleroi.
a) Našel jsem, že existuje Charleroi City Pass (https://www.belgiantrain.be/en/t...-charleroi ). Ten by měl fungovat na vlaky a autobusy TEC včetně autobusové linky A přímo z letiště. Podle jiného odstavce vlaky a autobusy De Lijn. Je k tomu ale potřeba MoBIB karta. >> 7 € + 5 € za kartu
b) Dále jsem našel, že kromě toho existuje Horizon+ (https://www.infotec.be/fr-be/ach...aires.aspx ), který je podle všeho jen na autobusy a metro provozované TEC. Ten by se měl dát zakoupit i v autobusu u řidiče (nebo nahrát na MoBIB kartu). >> 10 € u řidiče nebo 8 € na kartu >> Tady mám ale podezření, že autobusová linka A z letiště může být ve výlukách - jak pro koupi, tak pro platnost.
Otázka zní - pochopil jsem to dobře? Nebude to jako s tou slepicí a vejcem? Abych mohl MoBIB koupit, musím nejdřív být v Charleroi, protože se na letišti nevystavuje. O automat na jednorázový lístek za 6 € / cesta pro linku A strach nemám. Ten tam na 100 % je, ale je to až nejzašší možnost.
Takže si odpovím sám. Podle francouzské wiki (https://fr.wikipedia.org/wiki/TEC_Charleroi) pro linku A platí "Abonnements et cartes interdites." čili "Předplatné a karty jsou zakázány." Tak tedy zbývá Charleroi City Pass.