Vynechání zpátečního letu
dobrý den,
chci vycestovat do Norska (tzn. jednosměrný let), ale vzhledem k akčním cenám,které nabízí letecké společnosti, zvažuji koupit zpaáteční letenku v akci, ale zpáteční let neabsolvovat. Nebudu mít nějaký problém, když koupím zpáteční let,ale zpáteční letenku nechám propadnout?
Předem díky za radu.
Petr
zdravím,
pokud chcete letět do Norska, téměř mě nenapadá žádná společnost, která by nabízela výhodné letenky jen pro zpáteční cestu.
Ryanair, Wizzair, Norwegian prodávají letenky v jednom směru levněji, než zpáteční.
Zpět k otázce: jakékoliv vynechání letu je jen Vaše rozhodnutí nevyužít službu, tzn. žádné problémy nehrozí.
teď jste mě zaskočil ... měl jsem konkrétně na mysli: http://akcni-letenky.tripzone.cz/ryanai ... 08-kc-2282
to je cena za zpáteční , tzn. tam i zpět. Nebo mi něco uniká?
Odkazujete na článek starý 1 rok nejlepší bude, když mi řeknete kdy potřebujete být kde a já Vám najdu nejlevnější letenku.
jéééžišmarjá, to jsem přehlédl , díky za nabídku. jakmile se dozvím termín, tak vás požádám o radu zatím je to ještě stále možná,snad ...
Ok, jinak ceny začínají z polských letišť na 180 Kč s příručním zavazadlem. Až budeš psát, tak řekni i kolik kg budeš potřebovat, to pak hraje poměrně velkou roli v ceně.
Pardon za oživené téma, ale myslím, že se to sem hodí.
Mám zakoupený let, kde zpáteční letenka má trasování LAX-LHR-STO
Stane se něco, resp. jak to mám udělat, abych mohl vystoupit už v Londýně i s bagáží?
Opraven kód letiště, spletl jsem se - jedná se o Heathrow
Co má být za letiště to "HRW"? Žádné letiště takový kód nemá...
http://www.airlinecodes.co.uk/aptcodesearch.asp
Zdravím, mám to podobně, zpáteční let z USA máme z LA do Dallasu, z Dallasu do Londýna a z Londýna do Stockholmu a my bychom rádi vystoupili v Londýně. A někdo mě strašil, že British Airways/American Airways mohou dělat ofuky (kvůli zavazadlům). Tak doufám, že to není pravda .
Takže aktuální zkušenost USA->EU:
Shortcheck zavazadel do jiné než cílové destinace vám už British (American) zřejmě neudělají...jediná možnost je tedy požádat o vytažení zavazadel v "přestupním" letišti a simulace nevolnosti, kdy vytažení checknutých zavazadel může trvat až několik hodin!
Zkusenost se scortcheckem mam z lonska na trase ORD-FRA-PRG-(WAW), kdy prvni leg byl na zeleze United a dalsi LH+LOT. Na economy checkinu to neslo ani zaboha, na business (United) checkinu jsem volal asi 15 minut do LH callcentra, aby mi helmut vyjmenoval 100 duvodu, proc musim do WAW... LH a LOT offices na ORD byly jeste zavrene, tak jsem nakonec musel mladou cernosku za pultem business checkinu presvedcit svym sarmem (a gold Star alliance kartou) Tipoval bych, ze to z USA standardne nejde od doby, co plati Patriot Act
Ahoj. Když bych při zpáteční cestě vynechal poslední segment. Mám někde něco hlásit? :-) Budu mít jenom příručák, tak se domnívám, že prostě jenom vylezu z letadla a jdu si po svejch. Ale aby mě tam potom nevyhlašovali do repráku kde jsem a nečekali na mě. :-)
LAX -VIE-CPH
Lufthansa/Austrian
Jan Hosek napsal(a):Ahoj. Když bych při zpáteční cestě vynechal poslední segment. Mám někde něco hlásit? :-) Budu mít jenom příručák, tak se domnívám, že prostě jenom vylezu z letadla a jdu si po svejch. Ale aby mě tam potom nevyhlašovali do repráku kde jsem a nečekali na mě. :-)
LAX -VIE-CPH
Lufthansa/Austrian
Prvni segment nesmis vynechat, posledni segment muzes vynechat i bez nahlaseni.
Objevuje se to v diskuzi pravidelně. Formálně je zakázáno vynechat i poslední segment. Aerolinky mívají v podmínkách i možnost pokuty. Pokud jim vysloveně nenahraješ, tak by s tím u případného soudu neměli uspět. Ale i proto je lepší nic předem nehlásit. A kdyby náhodou aerolinka něco zkoušela, tak se vymluvit na nevolnost nebo nějaký náhlý problém.