Thajsko
V rychlosti som pozrel ten oman air, je tam pgr-bkk za "okolo 10k", ale realne je to za 11,4k, cize 460e cca, to som nasiel aj z budapesti podobne ceny. Kazdopadne blbe je ze tie lety s aeroflotom su uz zda sa fuc v tej cene co bola vcera 550e a teraz je to 670e :) takze to je pase a do popredia sa dostava zrejme jordansko :)
Ja tedy vidim z Vídně prvních 14 dní v prosinci za cca 560 eur jak s Aeroflotem tak s Qatarcema. Je to teda Bangkok.
Mandarinka, asi som fakt prepracovany, nevidim to tam, napr 1-14 december tie kratke lety z viedne na phuket 672e cez pelikanca, priamo na stranke aerofolotu to vychadza +- rovnako
Jaj, jasne, to uz som si nevsimol ze editovala príspevok. To potom ano, to moze byt ze je BKK za 550e
Asi to teda nebude pre nikoho uzitocna informacia, ale nakoniec sme kupili Qatarcov, ale linku vieden-krabi, 14 resp 18 hodin lety, nejakych 550e/osoba. Na to ze je tam odlet 2. decembra, za 8 dni, tak ta cena je pri tych parametroch ok. V tej, alebo velmi podobnej cene su aj dalsie terminy v prvych 3 decembrovych tyzdnoch myslim
Zdravím, chtěla bych se zeptat jestli někdo byl na Koh Phangan v květnu/červnu. Konkrétně mně zajímá pláž Ban Tai jak to výpadá s odlivem, jestli je celý den nebo třeba jen půlka dne)
Ahoj, byl sem minulý rok v červenci a bylo to naprosto v pohodě. Každopádně Ban Tai nebyla tak krásná, jak je prezentováno na fotkách. Nejvíc se mi líbila Haad Than Sadet Beach. Vede tam krásná cesta po asfaltce. Je schovaná mezi krásným porostem a menšími kopci > https://goo.gl/maps/Lm7uKQ9f1gR2
V červenci byla prázdná.
Díky za odpověď:) ta vypadá krásně, ale není tam právě moc možnosti ubytování koukám. Takže to spíš tak na výlet, tam určitě zajedem)
nějaká tam jsou, v těch kopích. Ty bungalovy vypadaly skvěle. Ale nezjišťoval sem dostupnost ani cenu :) na denní výlet určitě doporučuju. Je tam i bar s restaurací, takže se tam dá vydržet.
dzejna napsal(a):Zdravím, chtěla bych se zeptat jestli někdo byl na Koh Phangan v květnu/červnu. Konkrétně mně zajímá pláž Ban Tai jak to výpadá s odlivem, jestli je celý den nebo třeba jen půlka dne)
V rámci jednoho roku je to na každém místě s přílivem a odlivem stejné. Liší se jen v tom, že rozdíly jsou výraznější kolem úplňku a novu. Čas odlivu se každý den posune o 50 minut. Jsou 2 odlivy denně (přesněji každých 12 h. a 25 min.), ale 1 z nich může být málo výrazný (to samé platí pro příliv). Na mnoha tropických plážích platí, že se nedá snadno plavat v době odlivu asi 3-5 h. (odliv netrvá déle než 6 h.) Když někdo vstane v 10 h. a má smůlu, že nejnižší odliv je zrovna kolem 13 h., tak může mít do 16 h. nižší stav hladiny a kolem 18 h. zapadne slunce. Pak to může vypadat, že byl odliv téměř celý den.
FYI: Upozornění MZV ČR na bezpečnostní situaci v Thajsku:
https://www.mzv.cz/jnp/cz/cestuj...estam.html
@ mirjur
tak to se da aplikovat na mnoho dalsi zemi a oblasti co se tyce Thajska , to by me spise nenachalo chladnym tohle :
https://www.idnes.cz/cestovani/k...-sveta_hig
Prosím o pomoc s itinerářem pro úplné začátečníky, kteří se do Thajska chystají v druhé polovině února na cca 9 dní čistého času.
Cesta by měla zahrnovat samozřejmě i nějaké válení na pláži* (řekněme 3 celé dny) a současně by zbytek neměl být nic zběsilého, aby nelítali/nejezdili sem tam jako blázni.
Já jsem v Thajsku byl třikrát, ale dvě ze tří cest byly špatná volba lokalit a tak je nechci ovlivňovat svými antipatiemi.
* zatím je kandidátem Koh Kood
3 dny na ostrově, téměř 2 dny cesta tam a zpět, zbývají 4 dny. Pokud chtějí vidět nějaký NP ve vnitrozemí, můžou jet do Kanchanaburi (vlakem či minivanem) a NP Erawan (busem z Kanchanaburi), což je včetně cesty na 3 dny a možná stihnou i nějaký chrám v okolí, ale raději taxíkem, pokud nemají zkušenost s motorkami. Pokud chtějí jezdit co nejméně a stačí jim kromě ostrova chrámy a zajímavosti Bangkoku, bude nejlepší, když ty 4 dny stráví v Bangkoku s výletem do Ayutthayi (v tom případě by bylo lepší zůstat na ostrově o den déle).
Koh Kood je dobrá volba. Byl jsem tam v únoru 2017 a v porovnání s ostatníma ostrova je tady stále minimum turistů, takže klídek. Minimální provoz na cestách, takže i na skůtru se tady krásně jezdí. Jen pozor, že bez skůtru je člověk odkázan většinou na služby resortu, ony totiž ty hotely bývají dál od hlavní silnice a taky záleží v jaké části ostrova si zvolí ubytování. My si pobyt rozdělili na dvě místa na ostrově (2+3 noci). Někde totiž kromě resortu vůbec nic dalšího v blízkosti není. Každopádně koupání parádní, výlety po ostrově lze taky nějaké absolvovat. V porovnání s ostatními ostrovy je tady ovšem trošku dráž.
Nevýhodou je trošku komplikovanější dostupnost. Pokud nepoletí do Tratu, kdy na tu linku má monopol Bangkok Airways a podle toho vypadají ceny, tak je to cca 6 - 7 hodin busem z BKK a potom hodina lodí.
Pokud to nemá být zběsilé strávil bych zbytek pobytu v BKK a případně absolvoval nějaký výlet odsud. Ono totiž, jak píše Libor, dostat se na Koh Kood jsou dva dny na cestě. Já bych si v tom případně ostrov prodloužil na 4 noci, ať nemají pocit, že jsou pořád v pohybu.
Jako druhá varianta mě napadá Koh Lanta - jednodušší dostupnost než Koh Kood. Z BKK do Krabi lítá furt něco a z Krabi jsou to snad 2 hodinky minivanem. Koupání je tam taky pěkné a nabídka výletů, jak po ostrově, tak po okolí široká.
Řešil jsem "Thajsko pro důchodce" - tedy nějakou pohodlnou variantu bez zdlouhavých celodenních přesunů, se slušnými lety... Volil jsem Qatar, protože jsem se chtěl vyhnout 10+hod letům a z Moravy je mi v podstatě jedno jestli jetím z PRG/VIE/BUD.
Vyšly mi z toho tři varianty:
Směrem tam do Bangkoku, zpět z TRATu (TDX-BKK-DOH-) s jednodenním STOPem v Doha - samostatné letenky do TDX jsou drahé, ale koupené takto jako přípoj to zvyšovalo cenu snad o pětistovku. Stop v DOH jsem tam zařadil protože se mi to město na krátkou zastávku líbí a nebylo by to takové trmácení s 2mi přestupy... Je tam jeden náročnější přesun mezi Bangkokem a Tratem (konkrétní ostrov - Chang/Mak/Kood jsem ještě neřešil), což se dá zvládnout.
Druhá možnost byla open jaw letenka do BKK a zpátky z Krabi (nebo Phuketu). Qatar má KBV/KHT přímé lety do DOH, takže velmi pohodlná cesta. K tomu samozřejmě nějaký lowcost přelet z Bangkoku. Konkrétní místa pobytu jsem opět neřešil, on i ten Phuket může být celkem fajn s nějakými výlety po ostrovech... Toto je asi nejpohodlnější varianta jak zvládnout Bangkok + nějaké koupání.
Třetí varianta potom byla kombinace se Singapurem nebo Kuala Lumpur, což jsou dobré "místa pro první kontakt s Asií", tzn. něco jako Singapur, Krabi, Bangkok na konec.
Jinak v časově napnutém programu podle mě v Bangkoku stačí dva dny.
toncek napsal(a):Jako druhá varianta mě napadá Koh Lanta - jednodušší dostupnost než Koh Kood. Z BKK do Krabi lítá furt něco a z Krabi jsou to snad 2 hodinky minivanem. Koupání je tam taky pěkné a nabídka výletů, jak po ostrově, tak po okolí široká.
Faktorem pro Koh Kood je mj. i to, že je stále relativně stranou davů turistů. Dá se totéž říct i o Koho Lantě? Co takový Koh Yao Yai?
ja som bol pred 8 rokmi na ko chang, turisti sa dali spocitat na jednej ruke ale to asi aj kvoli tomu, ze more oproti ostatnym ko , nic moc :)
ale zas blizko je Ko Phayam, tam je to vraj krajsie s porovnanim ko chang ale aj viac turistickejsie
teda bolo, cul nevim jak to tam vyzera
Na Ko Phayam jsem byl asi před 4? lety a kromě fajn ubytování komplet z bambusu* to na mne moc hluboký dojem nezanechalo. Plastový bordel naprosto všude.
tak na ko chang take luxusne ubytko nebolo :)
ale vravim, to bolo pred 8 rokmi a thajsko sa rozpada velmi rychlo, takze uz to tam bude vsetko ine