Thajsko
Teď v září jsme hodně využívali Malaysia Airlines a jejich bornejskou dceru Masswings. Opravdu není nač si ztěžova
V letech 2017 a 2018 jsem většinu z nich využil, AirAsia asi 14x a nemůžu si na nic stěžovat. Větší zpoždění (asi 3 h.) bylo jen z Bangkoku do KL (zrovna u mého spoje, ale jiné bez něj, létalo to asi každou hodinu) a jen tak tak jsem stihl návazný separátně koupený let do Perthu, taky s AirAsia. Dostal jsem i voucher na občerstvení. Na Jetstar tu byly popisovány stížnosti u posledního cestopisu z Austrálie, ale já s ním mám dobré zkušenosti.
Jako business to není, ale spíš jako dobře fungující nízkonákladovka. U Malaysia Airlines jsem měl ale takové business zacházení, když asi hodinu před odletem zrušili odpoledni let Miri - KL a dali mi nejrychlejší možnost do KL s nocí v Kuchingu (a taky voucher na letišti). Od letadla do taxíku jsem měl doprovod, noc ve 4* hotelu v centru města a ráno odvoz na letiště (a to stála letenka pár stovek korun).
Jinak pozor, u asijských lowcostů se většinou zavazadla i váží! Dole v kleci na bágl je váha. Typická je tím např. Air Asia na DMK.
My letíme Thajsko v březnu na 14 dní a máme naplánovanou trasu Bangkok-Koh Phi Phi-Phuket-Bangkok.
Ahoj, mohl byste mi prosím někdo poradit, jak je to ohledně (opakovaného) vstupu do Thajska, jestli to chápu dobře?
"Při opakovaném vstupu do země platí, že součet všech pobytů v 6-ti kalendářních měsících nesmí přesáhnout 90 dnů."
Přiletím do Thajska, dva týdny tam budu. Mám 14 dnů z 30 povolených vyplácané. Pak poletím do Vietnamu, tam taky dva týdny budu, pak se vrátím a budu chtít být ještě další tři týdny v Thajsku a z Thajska pak poletím domů. (příklad) Jde o ten opakovaný vstup, nebo by byl problém, že jsem přešvihla těch 30 dnů? Trochu mi ta terminologie není jasná.
Ahoj, je to opakovaný vstup, při kterém ti znovu běží těch povolených 30 dnů od nuly. Takže v pohodě, takhle se to běžně praktikuje.
Zdravím!
Měla bych jednu otázku. Letíme do Thajska s Tur. Air. - je tu někdo kdo má zkušenosti nebo ví, zda je nějaký problém ► Dýchací maska ? Máme strach aby nám jí nevyhodili v Thajsku na letišti nebo mezi přestupama? Budou to Thajci nějak řešit? Je to poměrně nákladná věc a neradi bychom o ni přišli.
Moc děkuji za odpověď! :)
ahoj všem, zeptám se, plánuju thajsko nebo bali, prostě Asii, ale chci si koupit zpáteční letenku, třeba prg-bkk-prg s návratem za 5-6 měsíců...
hodlám využít 30 dní víz, pak se zase přesounout a takhle cestovat po Asii, abych nikde nepřesahla, a pak bych se normálně vrátila zpáteční letenkou, nebude to vadit hned na příletu, že mám návrat za 5-6 měsíců úředníkum v Thajsku nebo na bali? díky moc
Úředníci v Thajsku nebo na Bali nejspíš letenku nebudou chtít vidět (nebo jen výjimečně, když jim někdo přijde podezřelý). Je ale dost pravděpodobné, že už v Evropě na letišti budou chtít vidět nějakou letenku ze země příletu v termínu, do kdy platí vízum nebo bezvízový styk. Stejně tak to může být i při dalších letech po JV Asii na 1směrnou letenku (zvlášť na Filipíny) nebo i jinde na světě.
Toto se řeší buď nákupem návazné letenky jinam před odletem do země nebo lze i nákupem fake letenky, což asi většinou projde, ale úplná jistota to není. Při plánu odjet z Thajska po zemi je to jedna z možností. Na fake letenky je asi nejlepší koupit si letenku nedlouho před odletem s platbou převodem, který se pak už neprovede, ale letenka (nevím, v jakém je stádiu) na mail přijde a bez zaplacení do termínu bude stornovaná. Nebo je možnost koupit si 1směrnou letenku (ze země příletu někam do sousední země) s možností bezplatného storna a po příletu ji stornovat.
Měli jsme ow do bkk a nikdo nic neresil. Jen se zeptali jak dlouho budeme. Měli jsme další letenku do SYD na další den odpoledne ale nikdo nic nechtěl vidět. Záleží taky na emigracnim pracovníkovi.
Já toto zažil před rokem na letu z Hanoje do Bangkoku s Vietnam Airlines. Chtěli vidět letenku ven z Thajska, bez ní by nepustili do letadla. Mnoho cestujících bylo překvapených, že to nikdy přeci vidět nechtěli, a narychlo sháněli letenku... V Thajsku na imigračním se mě taky nikdo nikdy na nic neptal, ale náhoda je blbec, že... takže je lepší něco mít v ruce (varianty jak je napsáno výše) a být připravený :)
Zdravím, chtěla bych se zeptat, víte někdo, zda bude problém s dýchací maskou na spaní? Mohou ji zabavit? Je k tomu něco potřeba vést? :)
Děkuji za odpověď!
Apnoe-dýchací maska-medicínské zařízení-schváleno pro přepravu letadlem.Pro jistotu potvrzení v angličtině ze spánkové laboratoře se jménem uživatele a schvalovací certifikát,který byl přiložen u masky a nepočítá se jako příruční zavazadlo.