Londýn Stansted (STN)
Ahoj,
moc prosím o radu, dnes večer odlétám do Londýna, na letišti Stansted budu v 19:20 a mám koupený lístek do centra od National express na 20:05, je reálné to stihnout? A ještě další otázka, nevíte prosím někdo, kde najdu zastávku? Koukala jsem na mapu a přibližně bych věděla, ale chtěla bych mít ještě nějaké záchytné body kudy po příletu jít, abych zbytečně neztrácela čas a nebloudila... Mockrát děkuji za odpověď. Bára
vsetko zalezi od toho ako rychlo pojde imigracka, ale je to natesno. zober si biometricky pas ak mas, mozes ist rychlejsie cez separatnu kontrolu.
zastavku lahko vygooglis
http://www.nationalexpress.com/h...p=stansted
podchodom hned pred terminalom
Biometrický pas mám, ale bohužel jsem jako cestovní doklad při check-inu uvedla občanský průkaz. Tak nevím zda mohu tou pasovkou projít s pasem?
Pokud mas jizdenku od NE, tak bys tam mela mit napsano, ze jizdanka je platna +/- hodinu na casovy termin, ktery mas zadany v navaznosti na obsazenost autobusu. No stress
Jsem trochu natvrdlejší a nebo už jsem moc vystreslá, poprvé někam letím úplně sama=D takže prostě mohu prolétnout tou elektronickou kontrolou s pasem a nemusím stát v té frontě... Dobré vědět. Moc děkuji za radu!!!
vcera som letel cez Stansted rano prilet, vecer odlet- tak som si vsimol par veci - pititka su minimalne prii gejtoch 40+ (Bratislava Ryanair letel zo 42)hned pri vstupe do WC.
Odporucam obchod Boots za kontrolou - su tam napr. velmi lacne lieky Paralen/Ibuprofen okolo 50p a potom sme kupili dobre sprchace Imperial Leather za 1 libru/kus (standardna velkost)
A potom su tam dobre ceny cestovatelskej drogerie v malych velkostiach. Takisto aj celkom lacne nealko a sendvice.
K biometrickej kontrole - velmi rychla, cakal som asi 4 minuty, frajerke nejak novy pas nebralo, tak isla na tradicnu kontrolu (ale cez vhcod z biometrickej sekcie) a na nu som cakal len dalsiu minutu.
Ahoj, rád bych se zeptal, jaký je rozdíl mezi: STANSTED AIRPORT - [NATIONAL EXPRESS] a STANSTED AIRPORT - [AIRPORT BUS EXPRESS]. Dále jak je to s příručním zavazadlem u ryanairu když mate standart. To platí ty rozměry 55x40x20 cm ale kabelku k tomu už ne že.. A poslední, myslíte že si mohu vzít zrcadlovku do příručního zavazadla? Díky moc
ok, tak si predstavim ze je rok 2008 a vsetko je nove :)
rozdiel v prvom je medzi operatorom autobusovej linky. Asi chces kupit listok cez easybus, ten predava aj na National Express aj na Airport Bus Express. Rozdiel nejaky nie je, len v casoch.
k druhej otazke - odpoviem len na druhu cast - ano, mozes zobrat zrkadlovku. A na prvu cast:
https://www.ryanair.com/sk/en/us...aggage#0-1
v tvojom pripade by som zobral zrkadlovku k sebe a kufrik ti asi odbavia do podpalubia na gejte. Alebo si zober batoh a budes mat pokoj.
Dobrý den, koupila jsem si lístky na autobus od National Express z Victoria Coach Station na London Stansted airport, na lístku však nikde není uvedeno žádné číslo ani označení autobusové zastávky, kde bude autobus stavět. National express mi odpověděl:Přesné umístění najdete na mini mapě uvedené na lístku pdf. Tam je však označena pouze budova VCS a okolo je asi milion zastávek, tak vůbec nevím, jak najít tu správnou. Můžete mi prosím poradit, jak to přesně funguje, podle čeho hledat, aby mi bus neujel? Díky
Všude na VCS jsou elektronické informační tabule, kde jsou uvedeny čísla zastávek a cílové místo autobusu - jako na jakémkoliv nádraží. Stejně tak, jako jsou tabule nad každým nástupním místem - zastávkou, není možné to tam nenajít.
eremi napsal(a):A mám hledat pouze podle času odjezdu ? Nikde není ani žádné číslo nebo označení autobusu - promiňte za možná hloupý dotaz, ale jsem z tohodle celkem zmatená, že neposkytují žádné označení ani čísla autobusu.Všude na VCS jsou elektronické informační tabule, kde jsou uvedeny čísla zastávek a cílové místo autobusu - jako na jakémkoliv nádraží. Stejně tak, jako jsou tabule nad každým nástupním místem - zastávkou, není možné to tam nenajít.
Mělo by být i na lístku číslo linky - pravděpodobně A6,7,8 nebo 9, jinak na tabuli bude cílové místo, číslo linky, čas odjezdu, zřejmě operující společnost a číslo bay (zastávky) odkud odjíždí, opravdu se tam není těžké zorientovat, případně se doptát
Na lístku to číslo linky nikde nevidím právě, přikládám ho to přílohy, děkuji za info snad se tam zorientujeme
[citace="eremi"]
Je to uvedeno hned v první větě v "Passanger information" - A7
Ještě že tu pro tupce jako jsem já jste! Moc děkuju!! :D
Dlouho jsem uz nebyl ve meste i kdyz ze Standstedu litam kazdou chvili , nevim zda se neco nezmenilo , ale na Standsted ten bus nejezdil z haly ale zastavka byla pred autobusakem mezi autobusakem Victotria Coach a temi butiky co tam je to podloubi smerem k vlakovemu , ale tak jak pise eremi na kazdem nastupnim miste je to oznacene
[citace="mikir"]
Dlouho jsem uz nebyl ve meste i kdyz ze Standstedu litam kazdou chvili , nevim zda se neco nezmenilo , ale na Standsted ten bus nejezdil z haly ale zastavka byla pred autobusakem mezi autobusakem Victotria Coach a temi butiky co tam je to podloubi smerem k vlakovemu , ale tak jak pise eremi na kazdem nastupnim miste je to oznacene
My jsme naposledy jeli odsud, ale to jsem byla vedená a o nic se nestarala, nevim jaké místo myslíte vy v Londýně jsem byla jednouMy myslím naposledy loni vystupovali mimo VCS při příjezdu ze Stanstedu, je to to místo o kterým píše mikir, odjezd na Stansted byl ale přímo z VCS.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na easy bus. Máme ho koupený na 22:00 ze Stanstedu na Victorii. Na Stanstedu budeme ve 20:00, vezmou nás i déle než 60 minut před naším zabookovaným časem? A jak dlouho tak bude trvat jízda v 9 večer? Jsou pořád zácpy a nebo jsou silnice už volnější? Děkuji
Pokud bude volno, pak je velká pravděpodobnost, že vezmou. Ale záleží na řidiči. V 9 večer ve směru do Londýna bývá volněji, stejně ale počítejte s hodinkou jízdy.
Děkuji, tak to je v pohodě, autobus do Newcastelu nam odjizdi z Victoria Station v 00:30, tak to stihneme i kdybychom ze Stanstedu odjizdeli v 22:00 ne?
To by mělo být určitě v pohodě. S tou hodinkou jsem možná dopravu trochu přecenil, spíš počítejte 75-90 minutami, ale i tak byste měli mít ještě hodinu k dobru, nebál bych se.
Ted by me zajimalo, proc neletite primo do NC ci nekam k nam do LBA, DSA, MAN ci LPL a nejede odsud do NC. To bude dobra zabijacka na 7-8h v buse ( a to mi ver, ze se moc neprospis v tom nocnim).
Ale jinak maji psane 60min ( ale usmlouvat by se to snad dalo), po 21-22h doprava je plynula. Jen muze byt v centru nejaka uzavirka ci omezeni na noc a kratkodoba zacpa.
Dobrý den, mám koupený lístek ze Stanstedu na London Victoria. Plány se změnily a lépe by se mi hodilo spojení na zastávku Baker Street. Kdybych jízdenku zrušil, tak bych dostal jen 50% zpět, což nechci. Chci se tedy zeptat, jestli si myslíte, že jsou řídiči natolik benevolentní, že by mě vzali s listkem na Victorii do autobusu, který jede na Baker Street?