Čekají možná na ty, co mají celý itinerář na jedné letence, tzn. tety tě protáhnou rychle pasovkou, případně security. Na tebe se separátní letenkou se nejspíš vykašlou... Jen můj názor ;-)
Samozřejmě, ale je téměř jistý, že v tom letu někdo takový bude (co bude mít koupeno jako jednu letenku) a těch feederů přilítá v jednu dobu hodně z celé Evropy, ale osobně bych na to taky samozřejmě nespoléhal :)
Problém není ani tak ve zpožděních jako v tom, že UIA strašně rádo posouvá lety i o několik hodin a to rovnou několikrát. Já například v lednu kupoval tři různé letenky na červenec. Jednu mi zatím změnili jednou, jednu 3x a jednu 4x a ty posuny nejsou v rámci desetiminut, ale klidně desetihodin.
Takže pokud někdo bere den dva v Kyjevě jako bonus (což beze sporu je), tak super, pokud ne, riziko je dost velké.
Koukal jsem na to a zjistil, že mi přesunuli odlet z PRG o 3,5 hodiny později. Aniž by se mě obtěžovali informovat.
Vzhledem k tomu, že u navazujícího letu posunuli odlet o 30 minut opačným směrem, smrskl se mi čas na přestup z původně luxusních 5-ti hodin které jsem plánoval strávit v letištním baru na hodinu. Předpokládám, že pokud mě nebudou informovat o změně 14 dní dopředu, vzniká mi teoreticky nárok...
Hodně je to Dubaj na prosinec (předpokládám, že to ještě několikrát změní), ale pokud bych měl třeba týden, nebo to oficiálně zjistil až při online check-in?
A co s tím? Je to na cestě tam. Pokud bych přestup nestihl (let z PRG by měl zpožděni) jak se k tomu většinou staví? (dají další let, nebo je to nezajímá když je to low cost). Přemýšlím, jestli to nechat, nebo raději letět do Kyjeva o den dříve.
to asi nikto nevie presne, mne najprv pisali, ze ak je connection 1h nieco aj na separatne letenky tak to garantuju, potom to odvolali, ze bude zalezat od okolnosti. V tvojom pripade by som to dal o den skor.
Jinak na tohle je dobrý například CheckMyTrip. Za 10 dni s nimi letíme z Tbilisi a posunuli nám o hodinu odlet. Upozornění mi přišlo nejdříve přes CheckMyTrip a až po 10 dnech od UIA. Takže asi tak.
Já to tam v pohodě hodil, jediný co mě napadá je jak říkal tonic, že by to bralo jen rezervace uskutečněný na novým webu. Pokud Ti to nebere přes referenční číslo, zkus ještě přeposlat mail - potvrzení rezervace, to by mělo vzít v každým případě.
Já to stejně nechápu - letadlo z Kyjeva přiletí do Prahy v 10:35 a odlet v 11 je přesunut na 15 hodin. To v Praze nechají to letadlo stát 4,5 hod? To nedává smysl. Tam ještě bude změn...