Qatar airways
všechny mé předpoklady byly špatně. Assumption is mother of all fuck ups. Jak říkáme na Moravě, že.....
Zkus třeba pár dní sledovat na jaký gate to letadlo posílají (asi nejsnáze to najdeš na stránkách letiště u odletu toho letu zpátky - v době odletu) a pak koukni na plánek letiště + fotmapy, jestli je na tom místě dvojchobot. Jinak na BKK poslední dobou prý bývají na imigračním docela nechutné fronty :-|
@Daniel: Tož to je výraz moraváka zblblého z práce v Irsku :)) Už jsem si to fláknul dopředu, i když čtvrtá řada to není, páč podobný úmysl s rychlým výstupem nemám zřejmě jen já. Stejně bych ty čtyři řady od potenciáních dítek nedal. Osum bude akorát i po dvou sedmičkách vína, co si dám v tragickém salonku v Budapešti. Víno tam ale mají prý dobré :) Tak snad i Qatarci mi něco nalejou.
@rsaf: díky za radu. Ale já nemám čas sledovat ke kterému chobotu připojí letadlo v pondělí či úterý. Obzvláště když platí zásada "Co bylo včera ještě neznamená, že platí i dnes" :). Prostě sednu dopředu a tím je to vyřešené. :) No konec dubna už není hlavní sezona takže snad to nebude s tím imigračním taková tragédie.
Letěl jsem DOH-BKK na konci února a vystupovalo se jen předem. Nevím v kolik máš přílet, ale my tam byli kolem 3 ráno a imigrační otvíralo až v 5, ale pokračovali jsme dál domestic letem do Chiang Mai. Možná že když opouštíš letiště tak imigrační funguje 24/7.
Díky Toncek za reakci. Já tam přiletím kolem 13 hod. Nechce se mi věřit, že na tak velkém letišti by nefungovala imigrační 24 hod.
Samozřejmě že imigrační musí fungovat po celou provozní dobu letiště, určitě nepřiletí let a 300 lidí nebude čekat až otevřou :)
To jsem celej já :) Jinak já myslím, že toncek mohl myslet imigrační při přechodu z international na domestic, tam by opravdu mohli mít provoz nějak omezenej pouze na dobu odletů, ale pak není problém počkat v tranzitu než to otevřou.
eremi napsal(a):To jsem celej já :) Jinak já myslím, že toncek mohl myslet imigrační při přechodu z international na domestic, tam by opravdu mohli mít provoz nějak omezenej pouze na dobu odletů, ale pak není problém počkat v tranzitu než to otevřou.
Ano takhle jsem to myslel, jen asi jsem to tak úplně přesně nenapsal :-) A v poho, urazit se určitě nemíním :-)
Až do 19/6 by měla fungovat 10% (pouze na Base Fare) při rezervaci přes telefony - http://www.flynous.com/qatar-air...-business/
Nevyzkoušeno, pouze posílám. Třeba se bude někomu hodit :)
Ahoj, v červenci letím s Katarcema naKoh Samui s 2h přestupem v BKK[Suvarnabhumi] (DOH-BKK), přílet někdy 5:30. Když půjdu na domestic departures, tak se vyhnu imigračnímu? 2 h by měly stačit i kdyby mě tam někde odchytli? Díky za info!
Nevyhneš. Taky jsem měl přestup na domestic let a přes imigrační jsem musel. Ráno a navíc off season by tam nemuselo být moc lidí, takže stihnout se to snad dá. Jestli to máš na jedné letence tak v poho. Jestli ne, volil bych delší časové okno mezi lety.
je to na jedné letence, ten místní je s BKK airlines (zakoupeno přes qatar). tak snad vědí co dělají :-D když na to jsou 2 hodiny.
imigračnímu (tomu hlavnímu s frontama) v BKK se vyhneš, pořád sleduješ šipky domestic departures (nejdeš tedy s davem do fronty na imigrační). Jestli jsme dostávali razítka do pasu u domestic departures v BKK nebo až v cílových destinacích (Samui,Trat či Krabi)si nepamatuji, ale fronty tam nebyly nikdy. 2 hodiny jsou cajk
Tak Qatar Airways od zimního letového řádu konečně nasadí na linku do Prahy dálkové letadlo. Konkrétně na odpolední frekvenci z Prahy (ranní z Kataru) bude létat Boeing 787-8.
v ich A320 som este neletel, ale raz som mal moznost letiet v B787 z Hong Kongu do Dohy v economy a najpriek tomu ze mam 177cm a 65kg a mal som pre seba celu trojku, tak to bolo docela utrpenie :/ ...naopak myslim ze ich biz class v tomto lietadle je jedna z najlepsich ( hlavne ked narazite na dobru posadku )
Letěl sem s tímhle letadlem z DOH do BKK před měsícem a bylo to celkem utrpení. V ničem hlučnějším sem snad nikdy neseděl. Kvalitní špunty do uší s sebou. Jinak prostoru na nohy je pro mě při 173 cm celkem dost
Tomáš napsal(a):do BKK to asi letela nejspis B777, , ta je docela hlucna. Btw, B787 je docela ticha, ale v economy je to klasicka konzerva na sardinky, roztece mezi sedadly jsou u B787 docela jak u lowcostu, viz SEATGURU.COMLetěl sem s tímhle letadlem z DOH do BKK před měsícem a bylo to celkem utrpení. V ničem hlučnějším sem snad nikdy neseděl. Kvalitní špunty do uší s sebou. Jinak prostoru na nohy je pro mě při 173 cm celkem dost
Al Maha Transit Lounge je prý kvůli renovaci zavřený. Nějaký náhradní dočasný je poblíž gatu A1. Byli jste někdo? Jak to vypadá?
Tak update k tomu Al Maha Lounge. Nově je u gate A1. Místa je tam mnohem více a nabídka jídla/pití mi přišla taky bohatší.