Qatar airways
Al Maha již otevřený je, byl jsem tam minulý týden. Vypadá to tam pěkně, nabídka jídla a pití mi přišla velmi dobrá
Prosim o radu, dnes musim nutne koupit 2 letenky pro zname. Praha-Doha-Bankkok a zpet.
Ani oni ani ja nemaji ucet ani u Qatar airways ani u zadny jiny aliance.
Oni temer nelitaji, takze jim jsou mile vicemene na nic. Mohu si jejich mile pripsat na nejaky svuj ucet a pripadne na ktery se to vyplati nejvice? Pokud nejde pripisovat na jiny jmeno, pak na jaky jejich ucet jim to pripsat? U qatar airways? Bude to mit pro nejaky prinos kdyz vicemene nelitaji?
Omlouvam se, nicmene tlaci me cas a nemam uz moznost tohle nejak vic vyzjistovat. Tak snad tu nekdo bude schopny rychle a strucne poradit. Predem moc diky!!
V překladu- ty si jejich míle připsat nemůžeš. Klidně jim je ale nech připsat, vždyť to nic nestojí. Takřka nelítají, ale třeba začnou.
QMILES muze za poplatek prevadet mezi QR FFP uctami ,ale to si musi on spocitat, jestli to dava smysl...
nedává, co trošku dává smysl je jejich rodinný program, kdy za sporadické lety ženy a dcery dostávám 50% jejich mílí na svůj FFP.
Predpokaldam, ze kdyz delam 1 rezervaci, tak se vyplati kazdemu z nich zalozit FFP a pripsat to individualne? Jinak diky za rady!
Především, číslo členství ve FFP jde k rezervaci přidat i později (a tuším, že to jde i k již proletěnému letu), takže není potřeba to hrotit během nákupu.
Každopádně, pokud létají max 1x za rok a ještě v nenjnižším tarifu, je to zbytečná práce a akorát je bude QR spamovat.
Prave som kontroloval rezervaciu s Qatarom a vyzera to, ze zacinaju z Prahy lietat namiesto 787 s A350. Neni to prva pravidelna A350 do Prahy?
kubinho napsal(a):Prave som kontroloval rezervaciu s Qatarom a vyzera to, ze zacinaju z Prahy lietat namiesto 787 s A350. Neni to prva pravidelna A350 do Prahy?
Ano, to je!
Nechcem strasit, ale ja to vidim od dnes v rezervaciach pocas vacsiny roka na "downgrade" v Prahe na A330-200 aj na poobednej linke :/ ...trosku rozmyslam co dalej, po dlhej dobe ked deti trosku odrastli ideme na dovolenku na SEZ a preto som kupil C aby sme si to uzili uz po ceste. Z povodnych B787/A332/A332/A320 mame dnes zrazu A332/B772/B772/A332 ( keby aspon ten B777-200LR z DOH na SEZ je QSuites, ale aj to vyzera na stare usporiadanie sedadiel... )
podle článku je ta A350 jenom na únor, což se samozřejmě může natáhnout ... :) https://zdopravy.cz/qatar-airway...350-39283/
Prosím o radu, asi jsem se probrala dost pozdě, ale již 2 krát jsme s manželem letěli s Qatarem, a nějak jsem nepobrala sbírání leteckých mil...asi to nejde registrovat zpětně, že?
Většina leteckých společností požaduje registraci do bonusového programu před uskutečněním letu. Pak lze připsat míle i zpětně. Jak Quatar konkrétně nevím. Ale zkusil bych požádat i tak, třeba něco dají.
jarkasvecova napsal(a):Prosím o radu, asi jsem se probrala dost pozdě, ale již 2 krát jsme s manželem letěli s Qatarem, a nějak jsem nepobrala sbírání leteckých mil...asi to nejde registrovat zpětně, že?
zaregistrovat sa do ich programu: https://www.qatarairways.com/en/...efits.html
dostanete cislo FFP a potom poslete email na "Membersvc@qmiles.com" , subject napr: "claim miles" a v emailu date vsetky udaje k letenkam: PNR, etix cislo, vase FFP, kopiu boarding-passov pre kazdy segment
a pozrite sa na ich webe na Qcalculator,aby ste vedeli do coho idete... napr. na spiatocnu letenku v economy Praha-Sydney potrebujete 159.500 Qmiles :-)
Nedajte sa odbiť, že pri občasnom cestovaní vám tých pár míl aj tak na nič nebude.. za zaregistrovanie nič nedáte a niekedy...možno... Mne sa podarilo za 7.500 míl na TA Miles and smiles( čo je v podstate nič ), kúpiť letenku UA HNL - SFO za doplatok 5.04 €...
mispi napsal(a):u Star aliance je to trochu ine... jeden znamy pred asi rokom kupoval oneway business award na webu United na trase: Beirut - Istanbul - Frankfurt - Chengdu - Kathmandu za 35.000mil + 50usd
Nedajte sa odbiť, že pri občasnom cestovaní vám tých pár míl aj tak na nič nebude.. za zaregistrovanie nič nedáte a niekedy...možno... Mne sa podarilo za 7.500 míl na TA Miles and smiles( čo je v podstate nič ), kúpiť letenku UA HNL - SFO za doplatok 5.04 €...
u Qataru je to zbieranie mil na awardy nezaujimave, to je moj subjektivny nazor, Pred "devalvaciou" , ktora bola v maji 2018, tak to malo zmysel..
ak nemate status a zbierate mile a zacinate od nuly, tak napr. za najlacnejsiu letenku v tarifu economy-promo PRG-BKK dostanete cca 3000 Qmiles, ale na award letenku v economy PRG-BKK potrebujete 125.500 Qmiles!! v roku 2018 ( do maja) stacilo na tuto trasu PRG-BKK 70.000 Qmiles a po devalvacii, ktoru urobily zo dna na den,uz je nutnych tych 125.000 qmiles,,,,
Nevím jak u Qataru, ale běžně se za míle dají pořídit i neletenkové věci, na které stačí i relativně malé množství mil. Třeba u Skyteamu se dá relativně štědře kreditovat k Aeromexico (počítá v kilometrech místo mil) a za 4000 mil se dá koupit třeba 3chodový menu v Hard Rock Café v Praze (nebo kdekoliv jinde). U StarAlliance se to třeba dá hodit k United, kde za násobky 900 mil se dá koupit voucher v násobcích 5 USD (třeba na Ebay, Uber, Wallmart atd...). Takže rozhodně míle za long hauly má smysl si někam přidat.
matej15 napsal(a): Třeba u Skyteamu se dá relativně štědře kreditovat k Aeromexico (počítá v kilometrech místo mil) a za 4000 mil se dá koupit třeba 3chodový menu v Hard Rock Café v Praze (nebo kdekoliv jinde).Na chvilku jsem se zaradoval, že se konečně zbavím necelých 5000 mil z OK+, co mi v létě končí. A marně. Nikde to tam nevidím.
Kde nevidíš? Ten poukaz u Aeromexico nebo cokoliv použitelného u OK+? OK+ je jako jeden z mála programů fakt k ničemu. Jedině, že by se ti to nějak podařilo převézt se ztrátou k nim, pak se tam dají vzít i poukazy od 3000 mil.
matej15 napsal(a):Aha, poukaz je od Aeromexiko. Nabyl jsem bláhové naděje, že je to SkyTeam-wide :D Mrknu na možnosti převodu k Mexiku. Jinak mi chybí necelých 200 mil na salónek. Něco mi říká, že propadnou :-DKde nevidíš? Ten poukaz u Aeromexico nebo cokoliv použitelného u OK+? OK+ je jako jeden z mála programů fakt k ničemu. Jedině, že by se ti to nějak podařilo převézt se ztrátou k nim, pak se tam dají vzít i poukazy od 3000 mil.