Korsika - jak nejlépe letecky
Ahoj,
plánuji letos vyrazit na Korsiku přejít část slavné GR20. Chtěl bych vyrazit v červnu nebo začátkem září cca na 8 -9 dní. Nejradši bych tam letěl, abych neztratil moc času po souši a na trajektu, mohli byste mi poradit nejschůdnější a nejlevnější variantu, jak se tam dostat letecky? Cílové letiště asi nerozhoduje, nejlépe Bastia nebo Ajaccio. Předem dík!
Ako píše Dave, Eurowings z Viedne je najlepšia možnosť o ktorej viem (keďže som z Bratislavy, tak som nič iné ani neriešil veľmi)
S Eurowings z Vídně jsem našel zpáteční do Bastie nejlevnější okolo 5 tis. (létají jen soboty a úterky) a vzhledem k tomu, že nemám Vídeň úplně nejblíž (jihozápadní Čechy), zkusím ještě popátrat po levnějších. Každopádně díky za tipy.
Moc možností asi nebude, patrně nejlevnější možností stále bude letět do Bergama nebo Říma, pak vlakem do Livorna a následně trajektem. Obecně se to celé dá při troše hledání zvládnout během jednoho dne a cca 3000Kč RT.
Anebo sledovat akce Volotea z Prahy/Vídně do Bordeaux a Toulouse (5EUR), odkud taky Volotea létá na Korsiku. Eventuelně i Nantes.
mirjur napsal(a):+1Anebo sledovat akce Volotea z Prahy/Vídně do Bordeaux a Toulouse (5EUR), odkud taky Volotea létá na Korsiku. Eventuelně i Nantes.
Ryanair z Prahy nebo Bratislavy pres Brusel Charleroi do Figari obcas jsem videl slusne ceny , taky bych chtel nekdy zkusit Korsiku ,ale zatim jsem vzdy narazil na prilis drahe ubytovani , letenky nejsou nejlevnejsi ,ale uz byvaji i od jinych nez jen od Ryanairu dostupne ceny
Mozna pak zkusit Sardinii tu jsme absolvovali uz a prejet pak na Korsiku
Na Korsice je drahé všechno, ušetřit se dá jedině kempováním. Levné letenky se dají sehnat prakticky jen mimo sezónu, ale nedokážu si představit co tam v tu dobu. My tam byli na přelomu září/říjen a v horách bylo už dost zima a převážně pršelo, moře bylo teplé, ale občas taky sprchlo, ale třeba jsme měli jen smůlu na počasí.
My jsme na Korsiku letěli z Berlína s easyjetem. Letenka na srpen vyšla na 2.000 Kč. Ubytování přes Airbnb se dá taky sehnat celkem levné, jen nebude u moře...
Presne to vidim tak ja pise SDAN i puketapu , Kemp se mi zamlouval, ovsem to pak ma cenu autem a ne letadlem , navic nizkonakladovkou s 10 kg i kdyz by 15 , letenka pochopitelne jinde nez z CR mi problem nedela i se da najita asi dobra , ubytovani ale pres Airbnb nechci , tu uroven co booking.com to muze, ale nemusi mit prece jen ma booking.com jistou uroven a kdyz ji ubytovatel nesplni tak ho booklng vyradi ze sve nabidky navic system platby je jiny
Dalsi vec je ta , ze cenove slusne veci jsou ale ve vnitrozemi, pravdepodobne bych si auto na Korsice tak jak tak pujcoval, ale stejne chci bydlet u more a pak tam je skutecne minimum vhodnych objektu , ktere splni vsechny pozadavky i kdyz v necem udelam kompromis
Zrovna včera byla akce od Easyjetu z Berlína za 2300,- Kč, jenže jen na srpen (týdenní turnusy) a jen s příručním zavazadlem. Jelikož budu brát krosnu, zaplatím dalších 55 € za zavazadlo. Ale i to by ještě šlo. O cenu ubytování mi ani nejde, budu spát ve stanu na stezce GR20. Ideální čas by byl začátek září, už tam nebude tolik lidí a je pořád hezky. Budu kontrolovat Ryanair a Easyjet, Volotea by se taky mohla s něčím vytasit. Z Figari přes Brusel do Prahy by bylo fajn, zvažuji cestu tam po souši a cestu zpět letecky.
Pokud celou cestu po zemi, tak v širší sezóně jezdí dvakrát týdně přímý noční vlak Vídeň - Livorno, viz. 3. strana v odkazu. Jízdenky na sezení se tuším daly v předprodeji sehnat za 29€. Přípoj z ČR dalších 9-14€. Trajekt z Livorna do Bastie jede asi 4h - nejkratší lodní cesta na Korsiku.
Obnovim toto tema. Nemate nekdo novejsi tip, jak se dostat levne na Korsiku mimo hlavni prazdniny, cerven nebo zari. Easyjet z Berlina lita jen o prazdninach, Viden je pro nas 450km daleko, takze nejlepe primy let z Nemecka nebo 1 prestup by taky sel.
Eurowings z Berlína lítají i v červnu/září, ale ne levně (200-250€).
Easyjet přes Basilej by asi šel nakombinovat pod 150€.
Ryanair přes Řím pod 100€. V červnu tam má FCO-FSC za 13€ OW.
Všechno holé ceny.
@Mandre,nevim odkud to ma byt ,ale za me Vindbona jeden z nejlepsich vlaku co znam a navic pak z Hbf jsi na letisti za 15 minut O tolik to proti Berlinu uz rozdil neni, o Mnichovu ani nemluvim A ani Norimberg nema zadne idealni spojeni Drazdany zase slabsi vyber letu Velka skoda ze Ryanair ustoupil z te linky Frankfurt Hann
Korsiku mame taky v planu zari by bylo idealni
jsme Ustecký kraj, takže Berlin, Dráždany, Lipsko, ještě by šel ten Norimberk a pak Praha.
Tak to pak asi nejlevneji s prestupem v Rime Figari Ryanair Na to obdobi,koukam jde najit lety kolem 20 euro ow z Rima a do Rima z Prahy kolem 700-900 Kc ow , asi ale nocleh v Rime V cervnu je Figari z Rima za 13 euro a zpet za 17 ale Rim je z Prahy jen par terminu za tech 700-900 Kc ow jinak 1300-1500 Kc ow