Přestup na letišti Jeddah (Saudská Arábie)
Zdravím ve spolek,mám koupené letenky Ženeva - Jeddah - Mauritius. Při cestě tam máme stop cca 7 hod a zpět 11:40. Dočetl jsem se, že když budeme na letišti přes 12 hod, tak je problém. Mohu poprosit o info:a) jak je to s tímto časovým limitem, kdybychom přiletěli náhodou dříve a přesáhli 12 hodb) našel jsem jediný hotel na letišti (Crom Airport Hotel). Lze se k němu dostat nebo je mimo přestup. prostor? Případně dá se připlatit nějaký lounge, kde by se ten delší čas dal přetrpět?Předem díky za jakékoliv info
Ahoj,
1) čas pro bezvízový přestup se počítá podle pravidelného příletu/odletu, je tedy jedno, jaký bude ten aktuální.
2) O 5 hodin dříve určitě nepřiletíte, přesáhnout byste mohli snad jen zpožděním návazného letu, ale opět platí - je to jedno, důležitý je čas psaný na letence, ne aktuální ;)
3) Hotel je venku, takže bez šance se k němu dostat. Není možné se dostat ven z tranzitní zóny, Saúdská Arábie na své území nikoho bez pracovního víza nepustí (běžná turistická nebo tranzitní se zatím vůbec nevydávají).
Tvle, na zpatecni ceste skoro 12 hodin cekacka v transitu na Jeddah, to bych na ten Mauritius jel radsi autobusem. ;-)
Jinak ohledne alkoholu, da se resit malyma flastickama (obvykle 0,04l) v max. poctu 10 ks do prirucaku. Na letisti si koupis petku s colou a alkohol do ni dolejes. Teda za predpokladu, ze samotna konzumace alkoholu neni v SA nelegalni, to nevim.
Díky za info, to nás čeká velká paráda :) Čekačka se dá přežít, sjedu pár serošů na mobilu, ale ten chlast je pain. Jsi si jistý, že mi vezmou na palubu 10 ks flaštiček? Jsem myslel, že limit je 1 dcl + letíme se Saudi Arabia Airlines, kde se neprodává chlast ani na palubě. Co čtu tak držení alkoholu je tresné, takže na to prdím.
hanz123 napsal(a):Co čtu tak držení alkoholu je tresné, takže na to prdím.
To je jasné, ještě aby jim tak mudžahedíni začali chlastat a vykašlali se na terorismu. Nepřípustné :)
teoreticky pre najvyssi level alkoholikov to mozu byt alkoholom napustene kusky vaty, ktore potom treba aplikovat do ....
hanz123 napsal(a):Kdyz jsme leteli z Manily do Saudske Arabie se Saudia, tak vsem lidem co si kupovali alkohol v duty free alkohol zabavili v tubuse tesne pred nastupem do letadla. Na levo a na pravo byli letusky a vsem kontrolovali prirucaky a igelitky s nakupy. Lidi se vztekali, ale bylo jim to prd platne. Nekteri dali i flasku tvrdeho ve dvou lidech behem par minut-)Díky za info, to nás čeká velká paráda :) Čekačka se dá přežít, sjedu pár serošů na mobilu, ale ten chlast je pain. Jsi si jistý, že mi vezmou na palubu 10 ks flaštiček? Jsem myslel, že limit je 1 dcl + letíme se Saudi Arabia Airlines, kde se neprodává chlast ani na palubě. Co čtu tak držení alkoholu je tresné, takže na to prdím.
Vláďa napsal(a):Taky jsem se chtěl zeptat, ale nechtěl jsem rýpat. Pro mě by to nebylo ani zadarmo, ale třeba hanz123 bere ten pobyt na letišti v Jeddahu jako zážitkový. :). Někdo za podobné kratochvíle je schopný i zaplatit a tady je to v ceně letenky :))))Jen pro info, kolik stojí taková letenka, že jste ochotni do takového marastu jít ?
Dalo se lehce pod 300, ale tohle by muselo být tak za 100, abych na to měl pajšl. Noc by šla strávit s ST statusem v Alfursan lounge a napájet se nealko Budweiserem, ale dokola kolem tohle prostě není dobrý deal.
Vláďa napsal(a):Jen pro info, kolik stojí taková letenka, že jste ochotni do takového marastu jít ?
Cca 7.700,- CZK. S přískokem z Prahy cca 10.700,- CZK. Byl to ukvapený nákup, až pak jsem zjistil některé zápory, ale co už. Dovedu si představit horší životní okamžiky :)
cali napsal(a):Dalo se lehce pod 300, ale tohle by muselo být tak za 100, abych na to měl pajšl. Noc by šla strávit s ST statusem v Alfursan lounge a napájet se nealko Budweiserem, ale dokola kolem tohle prostě není dobrý deal.
Co čtu, tak lze i zaplatit cca 660 CZK pro economy class, ale mám tušení, že my přilétneme na SEVER letiště a lounge je na JIHU.
Deny napsal(a):Zdravim, otazka trochu mimo ale na jak dlouho letite? A v kolika lidech? 😊
Letíme na 12 dní v počtu 2 kusy ;)