Ahoj, měla bych dotaz ohledně rezervace letenek přes Air Canada (Praha-Edmonton) . Letenky jsem platila svou platební kartou kamarádce, ale já s nimi cestovat nebudu. Teď jsem narazila na informaci, že to může být problém. Některé letecké společnosti to prý neumožňují a že před letem by po ní mohli chtít pro kontrolu ukázat platební kartu, kterou byly letenky zaplaceny a že by je nemuseli pustit do letadla. Jinak platba proběhla v pořádku a ona má rezervaci letenek. Setkal se s tím někdo, nebo máte nějaké informace? .
Ahoj, měla bych dotaz ohledně rezervace letenek přes Air Canada (Praha-Edmonton) . Letenky jsem platila svou platební kartou kamarádce, ale já s nimi cestovat nebudu. Teď jsem narazila na informaci, že to může být problém. Některé letecké společnosti to prý neumožňují a že před letem by po ní mohli chtít pro kontrolu ukázat platební kartu, kterou byly letenky zaplaceny a že by je nemuseli pustit do letadla. Jinak platba proběhla v pořádku a ona má rezervaci letenek. Setkal se s tím někdo, nebo máte nějaké informace?
Z Qatar-u som prekvapená, odo mňa nikdy kartu nechceli.
Kupoval jsem přímo přes oficiální stránky a taky se o kartu nikdo nestaral. Ani v Praze, ani Dauhá nebo byrokratickém Bangkoku. Možná také záleží na tom, jestli si uděláš online check-in nebo ne. Já ho měl vždycky a k přepážce jsem šel jen s kufrem na baggage drop-off.
ono si myslim, ze to zalezi aj od finalnej destinacie. Rovnako aj FlyDubai nedovoluje kupit cez ich web letneky niekomu inemu ak letite napr. na Sri Lanku, alebo Bangladesu.. asi maju nedobre skusenosti s roznymi kartovymi scammermi a v tych destinaciach to uz tazko vymozu naspat.
Někde jsem k Air Canadě našel, že nabízí i program pro stopover zdarma. Letenka s nimi mi vyšla na téměř celý den v Torontu. Nezlobím se, neboť v Torontu ani Kanadě jsem ještě nikdy nebyl. Tak mě zajímalo, jak je to s tím ubytováním zdarma. Vzhledem k übernízké ceně jsem si nedělal velké naděje. Avšak do programu pro rezervace hotelu se mi podařilo přihlásit a výsledek mi doslova vyrazil dech - ceny začínají na 115 USD (CAD?)