Znemožnění využití letenky letištní úřednicí
tonic napsal(a):predpokladam, ze takto nejak znie diskusia pre niekoho, kto by sa tu objavil z februara 1948, ked uz oslavujeme to 70 vyrocie Februarovej prehry :D
A preto treba osláviť Víťazný február v niektorej z krajín zahnívajúceho imperializmu. :-) Len pozor na platnosť dokladov a na nejaký druh kvázivíza typu ESTA, aby vám nebol odopretý nástup na palubu. ;-)
Petr76 napsal(a):Minimálně zběhlý a duchapřítomný cestovatel má dva pasy, takže popisovaná situace u něj nemůže nastat a v pohodě odcestuje.
Na odľahčenie príhoda z 90-tych rokov:
Cestoval som s kamarátmi vlakom z Bratislavy do Budapešti a odtiaľ ďalej na Balkán. Reč sa zvrtla aj na diskusiu, či je potrebné mať 2 pasy, keď v tom jeden z partie zahlásil: "Každý normálny cestovateľ má 2 pasy. Ja mám jeden v nočnom stolíku" vtom stuhol, siahol si do vrecka a pokračoval: "a druhý na stole v robote. Tak sa s vami lúčim." A v najbližšej stanici vystúpil.
V 90-tych rokoch mať 2 pasy bola pre cestovateľa nevyhnutnosť, dnes je to obrovská výhoda. Pri ceste do niektorých krajín a do exotických krajín s vízovou povinnosťou je to aj dnes nevyhnutnosť. Dá sa tak predísť mnohým problémom.
hugonovak napsal(a):Je zaujímavé a hlavne zábavné sledovať diskusiu za svoju pravdu húževnato bojujúcich diskutérov so skúsenými a veci znalými cestovateľmi. Táto diskusia je oveľa zábevnejšia ako väčšina TV seriálov. :)
Večer si otevřu svoje oblíbené Tobelos, manželka mi něco ukuchtí a opět se pokochám touto diskuzí. Je to zajímavá psychologická sonda, tipuji si, kolik komu je let a co a kde asi dělá... A jestli stejný přístup má v práci, doma. Možná si dám ještě jednu.
hugonovak napsal(a):Jaj, a já o víkendu místo toho letím na východ. Do již také kapitalismem zahnívající Makedonie :-DA preto treba osláviť Víťazný február v niektorej z krajín zahnívajúceho imperializmu. :-) Len pozor na platnosť dokladov a na nejaký druh kvázivíza typu ESTA, aby vám nebol odopretý nástup na palubu. ;-)
kopecky napsal(a):To je skoro to isté. Juhoslávia sa vtedy rátala medzi revizionistické a oportunistické krajiny :-) Čiže o ničo nižší level ako zahnívajúci kapitalizmus. Pri ceste do Juhoslávie platili prakticky také isté podmienky ako pri ceste do kapitalistických štátov.Jaj, a já o víkendu místo toho letím na východ. Do již také kapitalismem zahnívající Makedonie :-D
cali napsal(a):Enjoy :)Večer si otevřu svoje oblíbené Tobelos, manželka mi něco ukuchtí a opět se pokochám touto diskuzí. Je to zajímavá psychologická sonda, tipuji si, kolik komu je let a co a kde asi dělá... A jestli stejný přístup má v práci, doma. Možná si dám ještě jednu.
tonic napsal(a):Snad jo. Když tak mají tam non-stop, ne? 😎 Vzal jsem City hostel (tipy z vlákna byly obsazené a dražší Super 8 se mi nechtělo brát, kdybych chytl nějaké zpoždění a zmeškal letadlo). Tito reagují ihned a hned to potvrdili. Když tak to nebude můj problém, ale jejich 😂Michal, len či ti niekto otvorí v Skopje dvere :)))
tonic napsal(a):ja dufam, ze tak v roku 2088 tu budu diskusie typu kolko kilogramov si mozem zobrat na low orbit virgin galactic, ci mam narok na kompenzaciu ked hyperloop meskal 27 sekund a preco od Ukrajincov chceli inivtation letter na Mesiac, ked tam iba tranzituje vramci cinskeho uzemia smerom na Mars. Ci ten technical stop na ISS 7 sa nerata?
lol.. tak tohle si uložím :D
cali napsal(a):Večer si otevřu svoje oblíbené Tobelos, manželka mi něco ukuchtí a opět se pokochám touto diskuzí. Je to zajímavá psychologická sonda, tipuji si, kolik komu je let a co a kde asi dělá... A jestli stejný přístup má v práci, doma. Možná si dám ještě jednu.
Tohle dělám často. U obchodních partnerů se většinou dozvím aspoň něco z jejich života, tak si můžu odhad potvrdit nebo vyvrátit. Všude jinde je to bez feedbacku a občas je to škoda, protože jestli je něco, co mě nepřestává udivovat, tak jsou to lidi :)
Bývalý kolega měl před mnoha lety nepříjemný zásek, když na přepážce řekl, že letí na konferenci a veletrh a paní ho uzemnila tím, že to pak není turistická cesta s vízem on arrival, ale obchodní cesta a má mít business vízum vyřízené předem. Nějakou dobu se dohadovali a nakonec ho pustila s tím, že imigračnímu úřednikovi má určitě říct, že je turista. Myslím, že to byla nějaká asijská destinace.
No slusna diskuze tady z toho nakonec :)
Vcera jsem s dotycnym mluvil a na zaklade procteni teto diskuze se priklonil k tomu, ze se o nahrade skody s aerolinkou dohadovat nebude. Jeho (a v podstate i muj) nazor je, ze by tam mala sance asi byla (vzhledem ke zneni te evropske smernice), ale bylo by to na dlouhe dopisovani s nejistym vysledkem. A za ten cas co by tomu venoval, si vydela vic, kdyz se bude venovat sve praci.
Alespon ho ta udalost konecne popohnala k tomu, aby si zacal zarizovat ceske obcanstvi, aby na tom byl priste s ostatnimi cestujicimi stejne, coz mu rikame uz par let, ale do ted ho pry k nicemu nepotreboval :)