Mexiko
Tak když se dá letět hluboko pod 10 , tak to musíš Naděždo taky poradit, kde to koupit. Není opravdu lehké takové letenky najít.
Treba na ten odlet 10. Ledna lze najit letenky do Mexico City z PRG s KLM za 15k, a to s jedinym prestupem v AMS. Pak uz jenom vyresit priskok MEX-CUN.
Tak letet za mene nez 10k s 2 prestupama a nekde cekat den na letisti se mi fakt nechce. Je to neefektivni a ekologie taky dostava zbytecne velkou ranu, kterou by nemusela. Planoval jsem to jako 1 prestup v Evrope a cena za zpatecni okolo 17-18k coz i donedavna bylo v nabidce prave na trase PRG-BRU-CUN s TuiFly a nebo PRG-FRA-CUN s Condorem. Bohuzel oboji zruseno/odlozeno. Predpokladam ze to souvisi s horsici se situaci v Nemecku a Belgii...Skoda tak asi poletime jinam. Moznosti zatim jeste jsou.
CK nabízejí v tom Cancúnu LM už kolem 30k včetně letenky. To není úplně špatná cena. Chce to sledovat aktuální nabídku.
Díky za tip. Koukám na ty zájezdy a výrazně levnější jsou ty s odletem z Vídně nebo z Mnichova než z Prahy. Super, že v těchto bohatších zemích to mají levnější než my. :D Nicméně zájezd s cestovkou mě vůbec neláká. Asi jich zkusím pár obepsat za kolik mi střelí jen letenku bez ubytování. Kdo nabídne cenu pod 20k tak beru. :D Máte někdo s tímto zkušenosti? Když celý zájezd na 14 dní stojí 30k tak proč by neprodali letenku za 20...
Záleží hlavně na pořádající CK. Ty zahraniční nasazují LM ceny mnohem dříve, kdežto české drží ceny až do poslední chvíle. Některé prodávají i samotné lety (dříve např. Neckermann). Hezké srovnání je na serveru dovolena.cz
Karel napsal(a):Hluboko pod 10k je 5k. Jak na to, Frau Krupská?
Je to pořád stejně jednoduché - buď flexibilní, sleduj weby a neváhej s koupí. Akcí je za rok násobně více, než lze reálně proletět.
Tento týden byl ten Cancún s TAP za cca 65 euro ow. Nejsou to letenky za euro jako u Ryanairu, ale na longhaul je to pořád zadarmo.
Eva Ludwigová napsal(a):Ahoj,
nevíte někdo jak je to teď s Mexikem? Nebyl někdo v podlesní době?
Děkuji
Já nebudu soutěžit o Oskara vtipkára a raději dám odkaz na aktuální vlogy Vítka:
Libor_S napsal(a):[citace="Eva Ludwigová"]
Ahoj,
nevíte někdo jak je to teď s Mexikem? Nebyl někdo v podlesní době?
Děkuji
Já nebudu soutěžit o Oskara vtipkára a raději dám odkaz na aktuální vlogy Vítka:
https://www.youtube.com/watch?v=MAwzZBfUXVM
https://www.youtube.com/watch?v=TuOW8ortHVo
[/citace]
A já moc děkuji :) to jsem přesně potřebovala vidět
Můžu se zeptat Evo, co ti to teda dalo? On Vítek je trošku magor, takže já osobně bych úplně nevycházel pouze z toho, co on říká. Je trošku jiná liga než běžný turista :-)
Na druhou stranu určitě není důvod se bát letět do Cancunu a vyplácnout se tam někde v okolí na pláž. To jistě ne :-).Kluci a holky 😅 si tady z tebe dělali trošku srandu :-)
jen pro info - do půlnoci (možná až 1 AM) se pořád dá sehnat Cancún z Londýna (4.700 czk RT).
Já myslím, že Eva chtěla vědět, jestli se tam dá letět a pobývat, což je z vlogů vidět, že jde. A to bez ohledu na to, co je Vítek zač. Navíc on není hloupý a z jiných jeho vlogů vím, že kromě různých řečí mimo (které někomu sedí a někomu ne) podává i použitelné info o cestování. Je trošku jiná liga, ale zrovna tady je na turistických plážích jako většina turistů a mluvil i o jiných, co tam jsou.
niemandos napsal(a):Můžu se zeptat Evo, co ti to teda dalo? On Vítek je trošku magor, takže já osobně bych úplně nevycházel pouze z toho, co on říká. Je trošku jiná liga než běžný turista :-)
Na druhou stranu určitě není důvod se bát letět do Cancunu a vyplácnout se tam někde v okolí na pláž. To jistě ne :-).Kluci a holky 😅 si tady z tebe dělali trošku srandu :-)
Dalo mi to informaci, že není problém se v této době do Mexika dostat bez omezení :) Proto jsem chtěla vědět, zda tam někdo jel v poslední době.
Надежда Константиновна Крупская napsal(a):Je to pořád stejně jednoduché - buď flexibilní, sleduj weby a neváhej s koupí. Akcí je za rok násobně více, než lze reálně proletět.
Tento týden byl ten Cancún s TAP za cca 65 euro ow. Nejsou to letenky za euro jako u Ryanairu, ale na longhaul je to pořád zadarmo.
Ok, fajn cena.
Ahoj, nechcete někdo pár stovek pesos do Mexika?
K předání v Praze, kurz dle xe.com.
Erich
Erich Zelený napsal(a):Ahoj, nechcete někdo pár stovek pesos do Mexika?
K předání v Praze, kurz dle xe.com.
Erich
Ahoj Erichu, jestli stále platí, tak bych o ně měl zájem :)
Napiš mi případně zprávu.
Měj se krásně,
Vojta
Ahojte,
prosím prosím, kdo jste byli nedávno v MX, jeli jste s USD a měnili ve směnárně nebo jste si vybrali MXN v bankomatu na letišti? Někde jsem četla že bývá problém s kartama..? Dá se na letišti v pohodě vybrat MXN?