Vilnius, pokud možno levněji
Ahoj vážení,
píšu sem do letenek, ale obecně by mi nevadil bus, vlak .. atd.
Chtěl bych se na pár dní podívat do Vilnius-u, a hledám nějakou lacinější variantu - letenky se pohybují kolem 7k a to se mi nechce. Nemá někdo zkušenost? Jsem z Prahy, ale odjezd klidně i odjinud..
Díky předem!
Ahoj, 7 tisíc? Mrknul jsi na http://www.airlituanica.com/en/ ?
Zde jsou letenky od 3.090 Kč přímý let Praha - Vilnius.
Ahoj,
nekdy behem podzimu bych chtel navstivit na par dni Vilnius. Vlastne mam stejny dotaz jako puvodni tazatel :) Neobjevily se od te doby nejake nove linky, o kterych bych mel vedet?
Predem dekuji za radu.
Marek
Ahoj, z Prahy bohužel neobjevily, naopak ubyl přímý let. Levně se dá letět s Ryanairem z Norimberka nebo Berlína (i pod 800 Kč za zpáteční let). Z Prahy klasicky s LOTem kolem 4 tisíc.
další možnost je letět do Kaunasu a za 4,2E jezdí každou hodinu vlak, podobný našemu Regionova; autobus z Rigy jede 4 hodiny a stojí od 5E
Jednodušší i levnější bude určitě LOT přes Varšavu, pokud do toho zahrneš bus, tak nejlepší je ta cesta přes Norimberk. Zpáteční letenky do Rigy jsou pekelně drahé.
Nejlevnejsi letenka do Vilniusu je z Varsavy pres wizzair tam i zpet za 500 3 x tydne + k tomu prikoupit levny dotovany vlak snad kolem 500 jedna cesta z Ovy, jede brzo rano okolo 06:00.
Jinak Lotem , prestup ve Varsave(okolo 3000). Mimochodem byl jsem tam pred par dny, a docela bida to jeich hlavni mesto. Kdyz pominu Trakai cca 3 hodiny max i s bus cestou z Vilniusu, tak tam nic moc neni, . Lepsi letet do Klaipeidy/Palangy pujcit si kolo a uzivat si more a cyklovylety. Max 2 dny na Vilnius.
Co je tam levne je doprava.
Perlicka v nedeli od 15:00 ti neprodaji nikde pivo ci alkohol i kdyz je v regalu;)
Katka napsal(a):Mal by tam lietat aj AirBaltic z Popradu, aj ked to je vhodnejsie asi pre Slovakov :)
Air Baltic lítá jen zimní soboty do Rigy, Vilnius nabízí s přestupem z Poprady kolem 170 €, což není nic moc. To už vyjde lépe LOT z Košic za podobnou cenu a na každý den v roce :)
Hups, tak to som si asi pomýlila s tou Rigou :) Alebo to bol nejaký let naviac tesne pred Vianocami, keďže to bolo v utorok.
Dekuji moc za rady. Dam to tedy bud z Nemecka nebo Polska, jeste uvidim. :)
Byl bych tam na 5-7 dni, letim navstivit kamarada, co tam bude studovat. Zatim jsem to planoval asi takto - 1-2 dny Vilnius, 1 den Trakai, 1 den Kaunas, 1 den Riga. Kdyby byl cas navic, tak jsme i uvazovali o tom, vzit z Rigy trajekt do Stockholmu a tam zustat na jednu noc - nevim ale, jestli se to vyplati a to jak cenove, i programove, kolik se tam toho da stihnout. :) Pokud by nekdo poradil s lepsim planem, tak budu jen rad. :)