Dobrý den, můžete mi poradit jak se nejlevněji (a nejefektivněji) dostat z evropy do japonska? díky Hanka .

evropa - japonsko

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

44 reakcí

sokali napsal(a):

Ještě by se to dalo stáhnout na 112.004,- jako varianta: Cesta tam je nejlevnější tarif comfort s 30 kg odbaveným zavazadlem. Pokud bys koupil letenky 1 dospělý s tarifem comfort tam a zpět tarifem value (kde je 25 kg odbavené zavazadlo) a 1dospělý+3 děti s tarifem comfort tam a zpět tarif basic (všichni pouze příruční zavazadlo 7 kg), vyšlo by to na výše uvedené. Samozřejmě pokud jste zvyklí cestovat více nalehko.

Děkuji moc za tip, Etihad jsem si všiml že rozjel na celou Asii celkem dobre ceny:)

0 Citovat

Za měsíc letím do Japonska na 3 týdny a na týden si půjčíme obytný auta a pak se budeme přesouvat pomocí vlaků. Co jsem si spočítal, tak railpass se už nevyplatí. 

Jirko, půjč si obytku a vyrazte mimo civilizaci, spát se dá všude zadarmo a hygienu vyřešíš v onsenech.  Taky jsme takhle jeli s dětma první Japonsko a jsme si to všichni užili. 

0 Citovat

Jenom podotýkám, co už určitě víš, že červenec je období dešťů a bude pršet tak 20 dní v měsíci a k tomu brutální vlhkost vzduchu.

0 Citovat

Obytnak taky zvazuju, máš případně tip kde si ho půjčovat?

Červenec vím že bude nic moc, ale slib je slib a dcera závodí v karate a je to její sen:)a nikdy jindy než o letních prázdninách nemuzeme:)

0 Citovat

teda mě ty ceny za 7,14 a 21-denní raill pass nepřijdou nijak strašné. A z vlastní zkušenosti vím, jak je to díky tomuhle passu super flexibilní, dá se bydlet třeba někde u shin-osaka a chodit na vlak pěšky a přitom můžeš dělat výlety klidně 500km daleko do velkého okruhu, vlakem jsi tam "za chvíli". Navíc jsou tam v ceně i další věci (trajekt, cesta z letiště a na letiště v Tokiu, atd.). Dá se díky tomu i hodně flexibilně měnit program třeba kvůli počasí. Nic se nemusí plánovat předem, místenky jsou zdarma a nejsou ani potřeba, některé vagony jsou bez místenek. Sedacky super pohodlné se spoustou místa na nohy (i v těch standard vagonech mnohem víc místa než v letadle v economy, až překvapivě moc). Vlaky jezdí každou chvíli, prakticky není potřeba nic plánovat. Jen pozor, v Japonsku existuje minimum nočních vlaků. Je to rychlé, pohodlné, bezpečné, flexibilní, nevidím jediný důvod, proč si v Japonsku půjčovat auto. A ten rail pass platí i na spoustu regionálních vlaků, třeba na severu na Hokkaido, mj. projet se tím podmořským tunelem je taky fajn zajímavost. 

0 Citovat

me na prvni pohled prijde ze sice oproti Koreji je vice zajimavosti ve mestech, ale porad treba 30% veci co chci videt je mimo ne a tema lokalkama to bude del trvat protoze to treba objizdi po pobrezi, plus nejezdi zas tak uplne casto. Pak je tam taky rozdil financni, na 21 dnu JR Pass me vyjde 55k a auto na 23k.

Flexibilita je i prave autem, dojdu z pamatky a mohu hned jet. Ale chapu ze Japonsko je prave to jedno z mist kde se to vyplati porizovat a jezdit jen vlaky.

Zatim jsem v hledani letenky na svuj termin, kde jsou zatim uplne nesmyslne castky:) 

0 Citovat

Půjčoval jsem v Ósace, Tokiu, Sapporu a teď v březnu budu půjčovat ve Fukuoce. Pokaždé s jinou společností. Dej vědět, kam přiletíte a já ti dám tip na půjčovnu.

Jinak 2 roky zpět, jsme tam taky letěli na letní prázdniny s tím, že jsme přiletěli do Sappora, kde jsme si na týden půjčili obytku. Pak už vlakama Tokio, Kjóto a Ósaka, odtud domů. Každopádně jsem čekal, že na Hokkaidu bude příjemně, ale ne, byla hrozná prádelna. Teda kromě hor. 

Jiri Sindelar napsal(a):

Obytnak taky zvazuju, máš případně tip kde si ho půjčovat?

Červenec vím že bude nic moc, ale slib je slib a dcera závodí v karate a je to její sen:)a nikdy jindy než o letních prázdninách nemuzeme:)

0 Citovat

Co tohle s etihad?

screenshot-20250224-105108.jpg

0 Citovat

to Puketapu:

vim ze to komplikuji, ale potrebuju odlet az 26.-27.7., v podstate bych pak sedel ty 4 dny doma, tak radsi chci byt v Japonsku:)

Etihad sleduji, kdyztak vezmu 6.7. - 27.7. ten ted ma fakt dobre ceny:)teda do jakekoliv jine Asie, Japonsko je trochu mimo.

Mimochodem chapu ze Cina stoji malo, ale proc treba Korea je take o tolik levnejsi, resp proc Japonsko je z cele Asie nejdrazsi? cim to je?

0 Citovat

Ad cestovani vlakem po Hokkaidu: vyjma sinkanzenu, ktery konci v Shin-Hakodate-Hokuto (a je mimochodem povinne mistenkovy), to trva a trva a trva. Plus frekvence vlaku je v nekterych mistech opravdu nizka. Na ten podmorsky tunel jsem se taky tesila, ale zazitek se nekonal....proste clovek jede tunelem. Na Hokkaidu se obytnak urcite vyplati, jak pise puketapu.

0 Citovat

Soul z Vídně je za 600€, plus si k tomu dokoupit nějaký Japonsko za cca 150?

1 Citovat

Tak to nevím, jak jsem takovými strašnými spoji mohl dojet až do Šari. Mimochodem, v Abaširi je docela zajímavé muzeum v bývalé věznici, jak mě při návštěvě korejské DMZ s křížkem po funuse upozornila jedna japonská turistka. 😆

Tunel je tunel, zážitek bych od toho ani nečekal, pokud člověk není aspoň absolvent stavárny.

Na Hokkaidu se ještě může hodit tohle: http://www.kancycling.com/Route_...es%22.html

0 Citovat

Nuny napsal(a):

Jenom podotýkám, co už určitě víš, že červenec je období dešťů a bude pršet tak 20 dní v měsíci a k tomu brutální vlhkost vzduchu.

to je pravda, když jsem tam byl v červenci (Shikoku), tři týdny nebyl slunečnej den...(bohužel skoro přesně v tvym termínu)

0 Citovat

Jiri Sindelar napsal(a):

to Puketapu:

vim ze to komplikuji, ale potrebuju odlet az 26.-27.7., v podstate bych pak sedel ty 4 dny doma, tak radsi chci byt v Japonsku:)

Etihad sleduji, kdyztak vezmu 6.7. - 27.7. ten ted ma fakt dobre ceny:)teda do jakekoliv jine Asie, Japonsko je trochu mimo.

Mimochodem chapu ze Cina stoji malo, ale proc treba Korea je take o tolik levnejsi, resp proc Japonsko je z cele Asie nejdrazsi? cim to je?

protože všichni musí lítat oklikou, a konkurence tím značně ubylo...mimochodem třeba na Filipíny jsou ceny podobné...červenec/srpen je zlo.

0 Citovat

Azul napsal(a):

Ad cestovani vlakem po Hokkaidu: vyjma sinkanzenu, ktery konci v Shin-Hakodate-Hokuto (a je mimochodem povinne mistenkovy), to trva a trva a trva. Plus frekvence vlaku je v nekterych mistech opravdu nizka. Na ten podmorsky tunel jsem se taky tesila, ale zazitek se nekonal....proste clovek jede tunelem. Na Hokkaidu se obytnak urcite vyplati, jak pise puketapu.

kdo nespěchá, Hokkaido bych doporučil lodí. Proti vlaku to stojí pár šupů, a je to příjemnější...

0 Citovat

mxp napsal(a):

Soul z Vídně je za 600€, plus si k tomu dokoupit nějaký Japonsko za cca 150?

taky o tom uvazuju, ale za 1. leti dalsi dve rodiny, ktery leti jen na 14 dni, takze nechci si davat jeste treba o puldne vic v Soulu (abych mel rezervu na zpozdeni) a za 2. jedno z mych deti po Japonsku leti hned v cervenci do Koreji takze ho tam nechci tahat.

Celkove v mem terminu varianta Soul a prelet RT za 3 - 4k na osobu = usetrenych tak max 10k.

0 Citovat

nucene premisteny brumak napsal(a):

[citace="Jiri Sindelar"]

to Puketapu:

protože všichni musí lítat oklikou, a konkurence tím značně ubylo...mimochodem třeba na Filipíny jsou ceny podobné...červenec/srpen je zlo.

[/citace]

jako vim ze je tam vliv Ruska = oklika, proto jsou Cinani z BUD tak levny, ale proste Japonsko je hrozne cenove odskocene..v podstate za 100k se dostanu kamkoliv v Asii vyjma Japonska kde zacinam na 120k..

0 Citovat

J0x napsal(a):

Tak to nevím, jak jsem takovými strašnými spoji mohl dojet až do Šari. 

To byla reakce na me? 

Nikde netvrdim, ze jsou spoje strasne, jen, ze to trva. Napriklad Sapporo - Wakkanai cca 5 hodin, v porovnani s Hayabusou, ktera da Tokio - Shin-Hakodate-Hokuto za zhruba 4 hodiny. 

0 Citovat

Je pravda, ze vas je vic lidi a v peti se to auto uz vyplaci jinak nez treba pro nas, kdy jsme byli dva a o autu jsem ani neuvazoval, vlak byl super.

To Azul: Co se tyka Hokkaido, tak mozna jsem mel stesti, ale z Hakodate to fakt "netrvalo", samozrejme uz to neni rychlovlak, ale porad to jede 100-160 km/h, to same pak ze Sappora do Kushira. Zpet z Kushira je to v noci jinak, jeden z mala nocnich vlaku a jede to schvalne hodne pomalu, aby vlak jel celou noc, teda nechtel bych byt strojvedoucim, to musi byt poradna uspavacka. 

Ale hlavni tema byla letni letenka, tak v tom preju hodne stesti - pokud mas nekde mile nebo mas moznost je nekde koupit (Miles/More, kazdou chvili chodi nabidky na nakup +80% "zdarma" nebo Avios atd.), tak bych zvazil jeste to (dostupnost bonusovych letu za mile je samozrejme otazkou). Pri vysokych cenach se ale prave za mile muzou vyplatit. 

0 Citovat

Já měl v červenci v Japonsku (2 týdny Honšú a 2 týdny Hokkaidó) ideální počasí a vzhledem k mým hlavním cílům (hory a sopky) bych tam jindy ani nejel, i když do jižnějších částí bych jel raději mimo léto. Pršelo mi jen párkrát a slabě, až začátkem srpna v Kjótu v den příjezdu trochu víc a nedlouho před odletem dorazil na pevninu tajfun Noru (oko prošlo asi 30 km ode mě). Kvůli tomu jsem musel zkrátit Kumano Kodo o 1 den a deštivý den jsem přečkal v hostelu v Kii-Tanabe. Zážitek byl jít liduprázdnými ulicemi podívat se na vlny na moři. Další den už jsem se tam za slunečného dne vykoupal v moři. Výrazně dusno bylo asi jen 1. den na Kumano Kodo, kdy jsem byl při výstupu prvního prudkého kopce v nízké nadmořské výšce celý zpocený, ale jinak pohoda.

0
44 reakcí