Cicar
Nevím jestli se to tady řešilo, nicméně je to tip pro ušetření za plné ppojištění spoluúčasti za auto. Češká pojišťovna má službu pojištění věci půjčené. Příplatek v Evropě k cestovnímu pojištění mne vyšel na 12 kč.
Tieto pozicovne ponukaju podobne ako cicar bez depozitu, da sa pouzit debetna alebo kreditna karta (mozno aj hotovost neskusal som) a vsetko v cene. Zo vsetkymi mam len dobru skusenost (vratane cicaru). Tak mozes porovnat www.autoreisen.es, www.orcarcanarias.com, www.autospluscar.com
[citace="Petr Šoltys"]
Nevím jestli se to tady řešilo, nicméně je to tip pro ušetření za plné ppojištění spoluúčasti za auto. Češká pojišťovna má službu pojištění věci půjčené. Příplatek v Evropě k cestovnímu pojištění mne vyšel na 12 kč.
A kolik muziky je za tech 12 Kc ? Navic mam pocit ,ze to pak bude fungovat tak , ze si napred odectou s depozitu ,pripadne to s tebe buou drit pri vraceni ,a ty to pak budes resit s Ceskou pojistovnou
Nastesti za celou dobu pujcovani jsem resil jen jednu udalost na Mauritiu ( skrabanec ,ktery zpusobil kus hroudy letici s kusem cukrove trtiny s protijedouciho nakladaku ) ,Mel jem plne pojisteni .ale pres econymy car ,auto pujceno pres Royal a musel jsem zaplatit 90 euro ,ktere mi pak economy poslalo po korespondenci a dolozenych dokladech zpet na ucet
Myslim ,ze by to dopadlo s pojistenim u Ceske pojistovny stejne , a vyhnout se tomu da jen tak ze pripojistis navic primo na prepazce kde pujcujes ,vyhybam se tak i depozitu , tyden me vychazel asi 50 euro (zkusenost jen v EU ) a pak uz depozit nevyzadovali
V posledni dobe jsem se snazil radeji vyhledavat mistni pujcovny ( Recko ) a resil to primo s nimi no a na Kanarech pak ten Cicar ,Plus car ,jak pise janicek
A jak jinak si myslíš, že funguje externí pojištění? Samozřejmě, že si půjčovna škodu odečte z depozitu a Ty si to pak řešíš sám s pojišťovnou.
eremi, vsak ano , reagoval jsem na Petra Soltyse , s tim ceskym pripojistenim ,navic za 12 Kc tam asi bude tisic vyjimek na ktere se to nebude vztahovat
Osobne nemam rad zadna pojisteni cehokoliv , myslim , ze vzdycky to bude nastaveno tak,aby vydelala pojistovna ,ale obcas se riziko musi nejak eliminovat ,to uz je na kazdem individualne
Na Kanarech je diky Cicaru ,Plus caru a dalsich podobnych jedno z nejlepsich pujcovani aut na svete ,nevim ,jestli existuje misto , kde lze pujcit auto jednoduseji nez prave na Kanarech Mikire, nemáš rád pojištění, protože tam je určitě spoustu vyjímek. Ale pojistíš si úplně stejně auto přes "Mel jem plne pojisteni .ale pres econymy car". V čem je, prosím, rozdíl?
Jasne i kdyz zatim bryle nepotrebuju .mozna by se hodila lupa -) pri cteni podminek ( mysleno vseobecne u kazdeho pojisteni ) a ano mel jsem to stejne ,ale mimo EU ,dost dlouho jsem hledal u koho bych to pojistil na Mauritiu a protoze jsem nenasel nic, co by me zaujalo ,tak jsem se vratil k osvecenemu economy car ,a radeji si sjednal hned u nich to pojisteni ,protoze jsem nevedel do ceho lezu a to pripojisteni stalo necelych 100 euro .coz se mi prislo rozumne kdyz to bylo na 15 dnu
Na miste jsem to pak uz neresil ,oproti EU , kde si sjednam jen zaklad a pak u prepazky doresim zbytek ,V EU jsem uz ale presel na mistni pujcovny , nekdy to znamena pohledat mimo letiste
Nejsem pravnik abych to posoudil ale treba bod d ) se me moc nelibi ,uvedu priklad v motoru bude nedostatek oleje , kontrolka nebude fungovat , ,dojde k zadreni motoru a pujcovna bude vyzadovat uhradu .. nebo mozna jiny priklad spalena spojka ..bude vyloucene plneni ?
Ani bod a ) neni uplne cisty ,,vratna kauce ? ..tedy depozit v pripadne poskozeni z nej odectou ..a oni mi to neproplati ? Vratna kauce muze byt taky na PHM treba, pri poskozeni nadrze tam palivo nebude ani ho tam nedodam
Mikire, mně připadá, že si prostě libuješ v tom, být pokaždé proti všemu, i když to znamená kecat blbosti. To je nějaká nová úchlka? Mimochodem přečti si podmínky těch tvých economy car.
@Petr Soltys
Ale ne i kdyz obcas jsem takovy stoural a taky do me tady rypaji casto ,ono to spis souvisi s tim ze ceskym institucim moc neduveruju ,coz me nemuze mit nikdo za zle ,kdyz ziju 20 let mimo CR a mam i irske obcanstvi
Jiste economy ma taky ruzne blbe podminky , treba dopredu nevim u koho to sjednali ,dozvim se to az dostanu voucher ,proto jsem zacal pujcovat v Evrope u mistnich ,vseobecne ono kazde pojisteni je svym zpusobem prodelecne at pojistis u koholiv ,,ale nekdy to je lepsi nez riskovat
A ani te urcite neduvere se nemuzes divit ,kdyz treba ctu o tom pristupu ceskych pojistoven v souvislosti s Cinou ,,nebo treba o vymahani kompenzaci u Smartwingsu-CSA a podobne
Mikire o jakém přístupu českých pojišťoven v souvislosti s Čínou? Ty máš zase dneska formu... Pokud myslíš ten článek na aktuálně nebo kde, tak by bylo zase dobře si nejdřív udělat jasno, než začneš psát hlouposti - Allianz je německá pojišťovna, Axa francouzská, Generali původně italská se sídlem v Nizozemí, takže asi tak...
A co má společného to, že žiješ jinde a máš to irské občanství s tím, že nedůvěřuješ českým institucím, jestli teda vůbec víš, co je to česká instituce - viz výše? Jako, že se životem v Irsku rozvíjí nějaké postižení nebo jak psal Petr Šoltys nějaká úchylka kecat blbosti?
eremi trefil si to s tim clankem -) formu mam protoze nema zadne letenky smer Thajsko ,Vietnam , Cinu Malajsii a podobne i kdyz loni o tom case jsme byl na Thajsko moc zvedavy a Malajsii bych si dal rict ,ale treba za mesic budou Kanary -) tam jsem naval Cinanu neevidoval moc -) Ziti jinde s tim ma hodne spolecneho, .protoze neutralni pohled zvenci na veci je urcite odlisny od toho, kdyz v tom prostredi zijes ,vic to komentovat nechci ....