Vaše lety 2019
No jo, každý máme něco :) Někdo sbírá známky, někdo kouří, někdo hraje fotbal... to zase neříká nic mě. Já naopak prostředí letišť miluju a je to můj druhý domov, takže cesty a čekání tam beru naopak jako velký bonus k cestování. Jak říkám, rozhodně bych nezvládl cestovat tak, jako "praví letečtí nadšenci", tedy pohybovat se třeba 14 dní v kuse výhradně po letištích, na druhou stranu prostě nejsem schopen jen někam doletět, pobýt na jednom místě 14 dnů a letět zpět. To zase nic nepřináší mě. Něco jiného samozřejmě je, pokud cestuju s někým, to pak mé výlety vypadají jinak :D
Poměr dní v letadle a na zemi je 21:8 ve prospěch země. Do "leteckých dnů" samozřejmě nepočítám hodinové přelety ráno nebo večer, které program nijak nenaruší. A těch je většina. Chápu, že to většina lidí nechápe, ale dokud mě to baví, měnit to určitě nebudu :)
A třeba díky letadlům, zajímavým typům či aerolinkám, jsem se už nesčetněkrát dostal na úžasná místa, která by mě nikdy před tím nenapadlo navštívit.
Navajo, tady nejde v první radě o cestování, ale o létání. Každý má svůj koníček a Kryštof proste rad léta s různými letadly . Nic jiného za tím nehledejte. Je to jeho koníček. Nekdo rad plete, někdo léta a někdo jako ty nebo ja rad poznává nové země a lidi a cesta letadlem je pro něho nutné zlo. U Kryštofa to chápu. Nechápu lidi,co létají od místa k místu,jen aby si udělali selficko na FB. Ale každý tráví svůj čas jak uzná za vhodne ;)
Kryštof Hájek napsal(a):No jo, každý máme něco :) Někdo sbírá známky...
Někdo sbírá známky, někdo letadla a letiště. Ač jsem v tom měl dříve jakousi úchylku i já, teď se tento koníček se pro mě stává čím dál víc méně uchopitelný. Nepřináší žádné trvalé hodnoty, žádné hmatatelné vzpomínky, vše po čase splývá v nějakou změť chaosu. Naše zážitky musí být spojeny s emocemi, konkrétními místy a lidmi, místní kulturou, a pokud možno v nějakém delším časovém úseku, v jiném případě se takové zážitky stávají pomíjivými situacemi, které nejsme schopni po letech nikam zařadit, s ničím a nikým identifikovat. Toto si v posledních letech po všech těch zbytečně divokých a krátkých cestách uvědomuji čím dál víc a víc... Ničeho nelituji, ale je to pro mě jakési memento, že život nejsou instantní zážitky...
Tak Kryštof dáva riadne, ale taký ten jeho trip po Rusku s divokými letiskami, lietadlami a mašinami bol aspoň u mňa z ríše snov. Mňa podobne ako Lukáša už napr. letiská vôbec nebavia, nutné zlo, ale to už je tou globalizáciou, keď už nevidím rozdiel medzi WAW, BUD, alebo PRG. Ale naposledy taký Ivano-Frankivsk ma úplne vrátil do začiatkov môjho lietania. Preto sa už teraz teším na Zaporožie a Motor-Sich a o rok ak sa podarí aj Kherson. Poslednú dobu sa už ale aj tak snažím minimalizovať čas strávený na letisku a v lietadle. Radšej už ten roadtrip na mieste, to je úplne iný pohľad na krajinu.
tak dnes som dufam kupil posledne letenky na rok 2019 v roku 2018 (aj ked este jednu treba) :D mi potom pride trosku luto, ze sa objavi nejake USA na jesen za 220 euro a ja uz nemam dovolenku :D Pozeram ze opat v znameni ukrajincov a madarov :D
01/ VIE-AGP Wizzair - predlzeny vikend, hlavne pozriet Gibraltar
02/ BUD-AGA Wizzair - Afrika po prve, Zapadna Sahara a juh Maroka
03/ BTS-IEV Wizzair, KBP-TBS UIA, KUT-VIE Wizzair - Cernobyl+Chiatura na predlzenejsi vikend
04/VIE-LIS wizz, treba nieco naspat z LIS este, Madeiru asi necham nabuduce
05/VIE-KUT-VIE Wizz - Abchazsko na predlzenejsi vieknd
08/KHE-KBP-VIE UIA - ciernomorske Maledivy
To vypadá zajímavě, hlavně ta Západní Sahara a Abcházie. O ní uvažuju při říjnové cestě do Gruzie, uvidím jak vyjde časově.
Už se mi začíná rýsovat itinerář pro příští rok:
01/ PRG - STN - BRQ / Ryanair - dumpnutá jednodenní cesta do Cambridge
01/ PRG - AMM / Ryanair - čtyřdenní Jordánsko
02/ PRG - BCN / Vueling - víkendová Barcelona
04/ PRG - KBP - DEL /UIA - desetidenní Indie
04/ PRG - KBP / UIA - pár dní po Indii Velikonoce v Kyjevě
Michal napsal(a):PRG - STD - BRQ
Ty teda dneska házíš jednu perlu za druhou. STD airport, ve vedlejším vlákne "Air Austria"..
Mailand napsal(a):Občas něco ulítne...Ty teda dneska házíš jednu perlu za druhou. STD airport, ve vedlejším vlákne "Air Austria"..
Mailand napsal(a):Ty teda dneska házíš jednu perlu za druhou. STD airport, ve vedlejším vlákne "Air Austria"..
Jsem ho chtěl zrovna virtuálně poplácat po zádech, že letí do takové prd. le ve Venezuele:-) https://www.flickr.com/photos/na...5060195121
cali napsal(a):A ještě rovnou z Prahy :)Jsem ho chtěl zrovna virtuálně poplácat po zádech, že letí do takové prd. le ve Venezuele:-)
01 PRG KBP a zpět
04 LHR MNL HKG v C
05 HKG MNL LHR v C
05 PRG VCE, 6 dnů na výletní lodi (Bari, Olymp, Atheny, Saranda, Split - poprvé v životě Chorvatsko) a zpět
březen:
Praha - Curych (Swiss)
Curych - Bangkok (Swiss)
Bangkok - Surat Thani (Air Asia)
Nakhon Si Thammarat - Bangkok (Air Asia)
Bangkok - Nagoya (Air Asia X)
Tokyo - Curych (Swiss)
Curych - Praha (Swiss)
... 2019
Leden
Denpasar - Taiwan - Franfurkt - Praha
Praha - Malaga
Únor
Malaga - Praha
Praha - Bukurešt - Oradea - Bukurešt - Praha
Praha - Dubai - Salalah
Březen
Salalah - Dubai - Praha
Duben
Praha - Milán
Milán - Franfurkt - Vancover - Honolulu
Honolulu - Kahului
Kahului - Lihue
Květen
Lihue - Honolulu
Honolulu - Los Angeles - Franfurkt - Milán
Milán - Praha
Červenec
Praha - Cagliari - Praha
Září
Praha - Luga - Praha
Říjen
Praha - Helsinky - Ivalo - Helsinky - Praha
Listopad
Praha - Dubai - Praha
Praha - Eindhoven
Amsterdam - Praha
Prosinec
Praha - Istambul - Denpasar
Denpasar - Maumere
Bajawa Soa - Labuhan Bajo
Labuha Bajo - Dempasar - Yogyakarta
Yogyakarta - Denpasar
Tento rok bol u mna co sa tyka preletov rekordny (17), v tom dalsom to vyzera zatial na tazku biedu ...
03 - Budapest - Prishtina (18 €)
05 - Vieden - Los Angeles (372 €)
07 - zatial 1 smerka Podgorica - Budapest (10 €)
Ak ostane dovolenka, tak by som este koncom leta rad nejaku klasiku v podobe greckeho ostrova/Cyprus a na prelome rokov plus minus mesiac nejaka "exotika" ... Madagaskar, Thajsko, Sri Lanka, Oman?
Tak to zkusim napsat taky jinak nez v 2017 a v 2018 tedy ne jen copy-paste z flightdiary
Praha- Dublin ( Ryanair )
Dublin - Amstrdam ( Ryanair )
Amstrdam - Dammam (KLM )
Dammam- Muscat ( KLM)
Muscat - Bangkok ( Oman Air )
Bangok - Krabi ( Bangkok Airways )
Trang - Bangkok ( Thai Lion air )
Bangkok -Muscat ( Oman Air )
Muscat - Frankfurt ( Oman Air )
Frankfurt - Praha ( Lufthansa )
Praha- London Stansted (Ryanair )
London Stansted -Cork ( Ryanair )
Cork -Wroclaw ( Ryanair )
Praha-Dublin ( Ryanair )
Dublin-Praha ( Ryanair )
Praha- Dublin ( Ryanair )
Cork -London Stansted ( Ryanair )
London Stansted -Pardubice ( Ryanair )
Brno-London Stansted ( Ryanair )
Cork- London Stansted (Ryanair )
London Stansted - Brno ( Ryanair )
Praha- London Stansted ( Ryanair )
London Stansted - Cork ( Ryanair )
Cork - London Stansted ( Ryanair )
London Stansted - Brno ( Ryanair )
Brno - Berlin Schonefeld ( Ryanair )
Berlin Schonefeld - Dublin ( Ryanair )
Dublin -Liverpool ( Ryanair )
Liverpool - Praha ( Ryanair )
Wroclaw -Dublin ( Ryanair )
Dublin -Mnichov ( Ryanair )
Ostrava - London Stansted ( Ryanair )
Dublin-Praha ( Ryanair )
Praha -Kodan ( Ryanair )
Kodan -Dublin ( Ryanair )
Cork -Wroclaw ( Ryanair )
Praha - Eindhoven ( Ryanair )
Eindhoven - Dublin ( Ryanair )
Dublin-Praha ( Ryanair )
Brno - Berlin Schonefeld ( Ryanair )
Berlin Schonefeld -Dublin ( Ryanair )
Cork - London Stansted ( Ryanair )
London Stansted -Praha ( Ryanaiar )
Praha -London Stansted ( Ryanair )
Cork - Wroclaw ( Ryanair )
Praha - London Stansted ( Rynair )
London Stansted - Cork ( Ryanair )
Dublin-Brusel Charleroi ( Ryanair )
Brusel Charleroi - Praha ( Ryanair )
Rok 2018 by bylo zrejme velmi dlouhe vypisovani, tak alespon zatim leden-unor 2019:
Wien – Istanbul (Pegasus)
Istanbul – Amman (Royal Jordanian)
Amman – Bangkok – Kuala Lumpur (Royal Jordanian)
Johor Bahru – Penang (AirAsia)
Hat Yai – Bangkok (NokAir)
Bangkok – Amman (Royal Jordanian)
Amman – Copenhagen (Royal Jordanian)
Copenhagen – Praha (CSA)
Co dale v roce 2019, to je jen ve hvezdach …
Unor
PRG -> LIS -> MIA
MIA -> BGI ; BGI ->LGW; LCA -> PRG
Duben/Kveten
VIE -> MIA
FLL -> GCM
GCM - > MIA
MIA -> VIE
Cervenec
KTW -> OPO
OPO -> LYS
GVA -> PRG02/Únor: