ESTA s podmíněným trestem za drogy
Samotného mě to zajímá jak to dopadne, každopádně pak jsem napiš jak si dopadnul...
Jinak záleží na koho narazíš a jakou bude mít náladu, mě vloni dvakrát dost hrotili, když jsem překračoval hranice z Kanady svým autem na road trip, vážně doporučuju si všechno naplánovat co jim řekneš, to jsem měl dost času když jsem stál ve frontě na důkladný výslech...
No a pak jsem měl i problém se dostat zpět do Kanady, ikdyž jsem si jistý že právo bylo na mé straně, ale hádej se s celníkem :-D, takže dvě hodiny výslech na všechno možné a nemožné, oskenoval si úplně všechno co mohl a pak mě nakonec pustil, ale trochu jsem se bál, to je pravda :-D
Takže dopadlo to tak jak většina předpokládala.
Zamítnuto.
"Pohovor" trval asi 30 vteřin, slečna se mě zeptala kam jedu, s kým, na jak dlouho, co dělám za práci a pak jen zopakovala za co jsem byl odsouzenej - jestli je to pravda a konec.
Osobně mi nepřišlo, že by to odsouzení až tolik vadilo, ale spíš se moc netvářila, že nemám práci (jsem OSVČ - živnostník) a, že nevím kam přesně jedu. Řekla ať to zkusím až budu trochu víc usazenej v ČR. Nějaká nájemní smlouva atd. jí vůbec nezajímala.
Takže tak.
Je možné objednat se k velvyslanci / na US ambasádu na konzultaci? Zkusil bych to ještě tak, abych dostal informace.
Jinak letenku do Mexika a pozemní přechod do Států. Tam platí jiné podmínky. Nebo se na ně vykašlat a letět rovnou do Jižní Ameriky. Jen pozor, nesmí být mezipřistání v USA anebo Kanadě (ESTA + ETA s podobnými otázkami).
Michal napsal(a):Je možné objednat se k velvyslanci / na US ambasádu na konzultaci? Zkusil bych to ještě tak, abych dostal informace.
To jako fakt LOLek... velvyslanec nemá konzulární agendu vůbec v popisu práce (to jen na okraj). Ale pokud dotyčný nebyl s to si v hlavě sesumírovat nějaký uvěřitelný itinerář tak nevím jaké "informace" by tam konzultoval?
Michal napsal(a): Jinak letenku do Mexika a pozemní přechod do Států.
Teď už ve všech databázích bude figurovat jako někdo komu byly zamítnuto vízum. Podle mne bez šance na úspěch.
Petr76: je vidět, že v tom máš lepší přehled. Všeobecně bych se v takovémto případě raději optal přímo u zdroje, než rovnou žádal o vízum.
Jinak by mu šanci na úspěšný pozemní přechod z Mexika do USA zvýšil druhý pas. U nás se da zcela legálně. Jeho nositele by neměli být schopni nijak spojit s tím druhým u nevydařené žádosti. Samozřejmě záleží na tom, co si vše schovávají o žadatelích. Jestli je součástí i foto a otisk prstů, tak asi smolík.
Michal napsal(a):Jeho nositele by neměli být schopni nijak spojit s tím druhým u nevydařené žádosti.
Jméno a datum narození, ev. občanství?
Jestli je trochu snědší, umí rychle utíkat a šplhat přes zeď a připlete se mezi mexické běžence, tak by to mohlo mít jistou šanci na úspěch...
Petr76 napsal(a):To sice ano, ale není to jednoznačný identifikátor. Pouze vodítko. Obzvlášť u jmen typu John Smith, New York.Jméno a datum narození, ev. občanství?
Naděžda: :D
Michale, bavíme se o jedné a té samé databázi. Databázi DHS/CBP ve které je Jan Novák, narozen 1.1.1980, muž, občan ČR veden jako někdo komu byly zamítnuta turistická viza v Praze v 10/2018.
O dva, tři měsíce později se na hraničním přechodu v El Pasu objeví Jan Novák, narozen 1.1.1980, muž, občan ČR a imigračními úředníkovi, spadajícímu rovněž pod DHS/CBP, s vážnou tváří tvrdí že on je někdo jiný, protože má jiné číslo českého pasu.
I šimpanz po lobotomii by si nejspíš všimnul, že něco nehraje.
Michal napsal(a):Je možné objednat se k velvyslanci / na US ambasádu na konzultaci?
Není. Na Velvyslanectví USA se bez objednání (= na vízový pohovor v rámci vízového procesu, a to v konkrétní den a čas) vůbec nemáš šanci dostat. Pokud máš dotazy, řeš to emailem nebo telefonicky.
Leoš Literák napsal(a):A pokud s USA Česko nesdílí databázi pasů, tak si ji bez tak stáhnou jinak ..
Zcela irelevantní, viz výše.
Koukám, že někteří jsou tady zase studnice moudrosti. Ono tam moc manévrovacího prostoru nebylo když to slečna utnula zamítavým stanoviskem asi po 4 otázkách. Opravdu mi tam nedali 10 minut volnýho času na nějaký objasnění situace a obhajobu.
Lefyschy napsal(a):Koukám, že někteří jsou tady zase studnice moudrosti. Ono tam moc manévrovacího prostoru nebylo když to slečna utnula zamítavým stanoviskem asi po 4 otázkách. Opravdu mi tam nedali 10 minut volnýho času na nějaký objasnění situace a obhajobu.
Ja bych rekl, ze sis sam odpovedel uz minule a zes jim situaci dostatecne objasnil:
"že nemám práci (jsem OSVČ - živnostník) a, že nevím kam přesně jedu."
Lefyschy napsal(a):Koukám, že někteří jsou tady zase studnice moudrosti. Ono tam moc manévrovacího prostoru nebylo když to slečna utnula zamítavým stanoviskem asi po 4 otázkách. Opravdu mi tam nedali 10 minut volnýho času na nějaký objasnění situace a obhajobu.
Tak člověk nemusí být studnice moudrosti, aby si dal dohromady, jak asi dopadne žádost o víza do USA někoho, kdo je nezaměstnaný, má za sebou drogový delikt a rád by jel do USA v neurčitou dobu, na neurčitý čas a místo, odkud by následně pokračoval do Jižní Ameriky.
Když si to člověk takhle sesumarizuje, zní to skoro jako groteska a není se čemu divit, že to nechtěli poslouchat 10 minut. ;-)
Vždy můžeš protestovat, pokud nesouhlasíš.
Já například jezdím protestovat proti imperialismu a globalizaci před Rockefellerovo centrum, ty to můžeš zkusit jen před ambasádou a klidně se u toho můžeš na protest zhulit.