Esta
V USA som bol veľa krát a par krát sa mi na imigracnom stalo, že sa ma pýtal konkrétne na krajiny... Boli ste v Iráne? Boli ste v Sýrii? Boli ste na Kube? Tak aj na to sa treba v takom prípade pripraviť, že sa na to môžu pýtať na imigracnom, nie len pri zaklikavani v ESTE....
Vzhledem k tomu, že v současnosti se pořizují fotky témeř na každém letišti, tak je snaha mít dva pasy, spíše úsměvná.
janicek napsal(a):před měsícem mi na imigračním prolistoval dost důkladně pas, na to že do USA jezdím každej rok to bral dost důkladně. Ale už mu stačilo scan očí a pohovor byl jen ,, holiday - national parks as usual .. to mu stačilo, stejně mají detailní přehled o datech vstupu do USA, od aerolinek mají také informace. Jinak při vyplňování ESTY a přiznání Kuby si tě pozvou, vcelku pak nadělají problém, jen si musíš požádat o vízum, které dostaneš.V USA som bol veľa krát a par krát sa mi na imigracnom stalo, že sa ma pýtal konkrétne na krajiny... Boli ste v Iráne? Boli ste v Sýrii? Boli ste na Kube? Tak aj na to sa treba v takom prípade pripraviť, že sa na to môžu pýtať na imigracnom, nie len pri zaklikavani v ESTE....
floodland napsal(a):Navíc mít další jenom kvůli návštěvám "problematických" destinací je stejně k ničemu, protože v Estě se na ty země konkrétně ptají. A za uvedení nepravdivých informací bude ten ban zcela stoprocentně.
tak předpokládám, že když si někdo kvůli tomu pořídí jiný pas, nevytroubí jim to přímo, ne? (hlavě by estu nedostal v tom případě)
Pokud se ale nic z toho ale neshoduje, tedy použiješ jinou platební kartu, telefon i email a pas, .... pro rezervaci, nemají jak to zjistit.
co datum narození? Spřátelená CZ vláda už potom určitě blokovat boj proti terorismu nebude, a poslušně sdělí čísla pasů jedné osoby...