Počasí květen/červen/září v blízkých přímořských destinacích
Zdravím. Zvažuji rozvržení dovolené na příští rok. Rádi bychom s přítelem strávili dovolenou (14 dní) u moře, klasicky - opalování, koupání + pár výletů za památkami. V úvahu přicházejí destinace jako např. Malta, Kanáry, Řecko, Černá hora, Bulharsko... prostě levnější destinace (pokud se podaří letenky v akci). Z letišť přichází v úvahu Brno, Bratislava a Vídeň (při nejhorším i Praha).
Zde bych se chtěla zeptat, kdy a kam se dá nejdříve/nejpozději letět? Zda už by třeba bylo možné se v některé z těchto blížších destinací během květnových svátků vykoupat? Připadá mi to nereálné, ale letos se v květnu se snad dalo koupat i u nás :D A dále jaké je počasí začátkem června a třeba v druhé polovině září? Ráda bych osobní zkušenosti, co se týká teplot i třeba deště, bouřek.Ahoj, během května bych se podíval po Eilatu, nebo Jordánsku. Ještě Kypr by šel, z Vídně máte všecko za hubičku. Na konci září jsem byl na Mallorce letos (kdo nebyl) a teplota 27-28 stupňů, moře ještě vyhřáté.
V květnu jsme byli na Mallorce a na koupání tam bylo :) opravdu parádní dovolená, spousta možností výletů, plážového válení i výšlapů :) mrkni tady: https://www.nebudvorvan.cz/2018/...lorca.html
A co zkusit Kypr (Larnaca) z Katowic. Byl jsem tam tento rok dvakrát (březen, červenec) a super.
Základ je lepšie skorá jeseň ako neskorá jar. A čím ďalej na východ, tak tým sezóna v stredomorí dlhšie trvá
Na Kanary klidne uz brezen , duben, v dubnu i na Madeiru ( koupani Porto Santo ) Recko od kvetna Kreta , ale jak uz tu pise rcal Kypr , m0hlo by byt Maroko , dalsi recke ostrovy cim blize Turecku a na jihu , tim se da drive behem cervna prakticky uz vsechny jiznejsi
Na podzim bych volil treba Sardinii , Korsiku , Sicilii , Mallorcu , Ibizzu nebo treba Algarve Portugalsko .
Kreta . , Rhodos budou i na podim super ,ale na jihu bude v zari v 8 vecer tma , kdezto v cervnu bude svetlo dlouho .,ale zase more je studenejsi , Spanelsko radeji na podzim Costa Brava byva v cervnu bourkova
lonske leto jsme treba meli v cervnu Korfu v zari Rhodos
Z tech vasich zminovanych, Malta byli jsme v dubnu a hodne nam prselo , radeji podzim , naopak Cerne Hory bych se v cervnu nebal, Bulharsko radeji zari
JInak behem kvetnovych svatku bych vybral ten Kypr ,nebo Maroko , v Maroku jsem byl na zacatku kvetna a bylo uz 30 , na Kypru jsme byli na Silvestra a koupali jsme se , ale radili at prijedeme priste v listopadu , takze druha polovina zari tam bude urcite dobra , ke konci zari jsme byli na Samosu, ale uz tam sezona pomalu koncila
Jeste by se dal takovy bonbonek ..jet v kvetnu na ty svattky do oblasti Malagy , presneji nekam k Motril a dopolede si zajet na Mulhacan ( Siera Nevada ) zalyzovat a odpoledne se koupat je to asi 70 km , cestou se da navstvit Granada a zahrady
Ahoj, my jsme byli předloni v květnu na Faru v Portugalsku a projeli jsme i celý jih Španělska. Bylo vedro, takže koupat se dalo každý den, akorát voda byla víc osvěžující, ale to v těch vedrech vůbec nevadilo. Super je, že tyhle místa nabízejí moře výletů a možností. Rok před tím jsme byli v červnu na Azurovém pobřeží ve Francii a to bylo totéž - teplo, osvěžující voda. My takhle jezdíme protože pláže jsou téměř prázdné a navíc ceny zájezdů jsou ještě díky mimosezóně dost nízké. Doporučuju vybírat ubytování na eTravel, tam mají nejnižší ceny. Jinak si myslím, že v tomhle období by byly super i Kanáry, Baleáry, Kypr, Sicílie, Sardinie a řecké ostrovy.
Rekl bych , ze srovavat leto v CR , s letem v jiznich destinacich . je trosku od veci , samozrejme je lepsi letet cerven a zari nez prazdniny . nekde to jde uz i od toho kvetna a treba i v rijnu a pocasi jak tam asi bude lze odhadnout z dlouhodobych prumeru. Jak skutecne bude neumi odhadnout nikdo ,Kanary maji smysl od listopadu do dubna pak uz je to asi trosku zbytecne , ubytovani je podle me nejlepi vybirat pres booking.com
Ze zmíněných destinací Kanáry jsou použitelné celoročně a tedy nebál bych se jich ani začátkem května, jinak my byli na Tenerife v půlce října, nějaké zkušenosti máme popsané na http://www.cestanahoru.cz/tenerife/
Takové Bulharsko či Černá hora mi přijdou použitelné v užším období, řekněme od půlky června do půlky září. Ale vše je o preferencích cestovatele - Chorvatsko na květen taky asi nebude moc doporučováno a pro mě to byl nejlepší možný termín, protože tam ještě bylo minimum turistů, přes prázdniny bych tam určitě nejel jak kvůli množství lidí tak vedru...
Anežka Hodinová - Spurná napsal(a):No já tedy nevím, zda má smysl létat za teplem v době, kdy je i u nás.
Jak tam kdy bylo je tak trochu na nic (a přehledné tabulky jsou na internetu- foreca.com), protože tebe přece zajímá jak tam teprve bude.
Právěže když se na nějaký takový server podívám, tak mi tam vyskočí všude teploty kolem 22 stupňů.
Eilat lítá Ryanair do konce března, myslím, že i Maďaři, pak už letenky vychází draho. Já byla letos v půlce června na Kefalonii počasí bohužel na draka, hodně pršelo a bylo chladno, opalovali a koupali jsme se 3dny z celýho týdne : (. Kréta by byla asi lepší a v červnu se dá sehnat docela levně. Prostě počasí červen a září, bohužel bývá ve středozemí nevyzpytatelný, může být krásně, ale může už i pršet.