Kypr, tipy
Ahoj, jedeme s kamarádem (oběma nám je 18) na výlet do Kypru, sehnali jsme levný letenky a jedeme tam na 7 dní. První den spíme v Pafosu a pak míříme na sever do hlavního města a Severního Kypru, kde chceme dojet až úplně nahoru k tomu výběžku a pak se vrátit zpátky do Pafosu a domů. Chtěl jsem se zeptat na nějaký tipy ohledně Kypru, co se týče dopravy nebo spaní, jelikož budeme asi spát většinou venku pod širákem. Díky moc
Doprava verejného charakteru bieda, pozicajte si v severnej časti Nikozie auto. Pekná je Kyrenia a cesta po pobreží na ten výbežok. Cez Famagustu a dobrý je výbežok aj na severozápade.
Byl jsem tam s přítelkyní na týden v listopadu. Co se týká ubytování (každý den jinde), tak ceny 600-800 Kč pro dva a dost často i se snídaní. Severní část je podstatně levnější a doporučuji navštívit, i když nás lidi z jihu odrazovali. Z míst, který se mi líbily (tučně topy): Love Bridge, Salamis antický památky, Dipkarpaz až k misu, kde jsou i divocí osli, Buffavento Castle - super výhled, Nikosie, Kykkos monastery, vrak lodi Edro 3 u Paphosu, archeo park u Paphosu, Afroditin šutr, Hala Sultan Tekke s milionem koček a u toho jezera jsme vychytali plameňáky, což bylo taky super. Kdybys moc chtěl, tak bych zkusil pohledat restaurace, kde nám chutnalo :)