Indie - pojištění
Zdravím.
Máte někdo tip / zkušenost s pojištěním cesty do Indie? Jedeme ve dvou na dva měsíce, nic extrémního (výšku, sporty) určitě nebudeme provozovat.
Mám velice čerstvou zkušenost s cestovním pojištěním od Fio banky k běžnýmu účtu. Rychlá domluva a dobrá spolupráce. Potřebovali jsme v Malajsii několikrát navštívit nemocnici/kliniku a vše bez problémů schválili. S jejich spolupracujícíma klinikama vše fungovalo perfektně. Dostavili jsme se tam a už měli nachystanej náš papír a nic se neplatilo. Tento týden budu řešit zpětný proplacení z klinik se kterýma nespolupracovali, ale proplacení mám schválený.
Moc díky za zkušenost. Ani bych nečekala, že pojištění ke kartě může být tak užitečné! Který typ máte?
Je to úplně jedno, stejně skoro všechny pojišťovny snad kromě Allianz a Axa používají Europ Assistance. Je tu jeden profláknutý cestovatel, který měl jen to nejobyčejnější pojištění k platební kartě, byl hospitalizován zrovna v Indii, všechno bez problémů proplatili, včetně letenky s EK...
Tak tomu říkám mít zkušenost. Tzn. pojištění ke kartě za max 75 kč za měsíc může být stejně užitěčné jako to za 2 000?
Potvrzeno praxí... Sám čumím, kolik pojistných událostí během jednoho tripu bez mrknutí oka zaplatili... Vždy jde jen o to, správně postupovat a komunikovat. Tedy v lehčích případech péči uhradit, mít účet, kde bude jasná diagnóza a předepsané léky, v těch složitějších, pokud to jde kontaktovat předem asistenční službu, která dokáže doporučit i vhodnou nemocnici se kterou pak dokáže komunikovat. V případě nějakých krádeží nebo přepadení mít papír od místní policie atd. Pak nebývá problém a je jedno u jakého pojistitele.
Ještě k Indii.
Byl jsem v Goa. Po pádu na motorce naštíplá klíční kost.
Doktor praktik vyšetření s důrazem ať si na účet napíše kolik chce, že jsem pojištěn, pak taxi do nemocnice (cca 12km), rentgen, popruhy-pásy jako kompenzační pomůcka, která je v tomto případě místo sádry, léky, mastičky na léčbu v Indii cca 10dní, + zpět transport taxíkem. Celé vše dohromady to stálo cca 1 400,-Kč, za pojištění na cca 13 dní jsem tenkrát platil více méně stejně.
Ví někdo pro zajímavost kolik stojí jeden rentgen v ČR? :-)
Bylo to před 10 lety a vše i v Indii na PC a moderních mašinách. Nic zastaralého.
Kolik stojí rentgen v ČR opravdu nevím :) ale taky jsem přemýšlela o cenách zdravotní péče tam versus dost vysoká cena pojištění (mimo těch karet)... Díky