Bolívie a Peru po zemi.. je možné zakoupit zpáteční letenku až později, ke konci cesty?
Zdravim.
Pokud přiletím na jednosměrnou letenku do Santa Cruz de la Sierra v Bolívii a na letišti si půjdu pro vízum, je nutné předkládat letenku ven z Bolívie? Plánuju se přesunout do Peru po zemi.
Na hranicích u jezera Titicaca podle všeho dostanu výstupní razítko z Bolívie a vstoupím do Peru. Opět, je nutné při udělení razítka předložit letenku ven z Peru? Nevím přesně, kdy odletím, mám v úmyslu zakoupit letenku až po měsíci pobytu, aby to bylo flexibilní.
Předem díky za info.
Jestli máš český pas, Bolívie je bez víz:
https://www.mzv.cz/jnp/cz/cestuj...tu_se.html
Já vstupoval do Bolívie po zemi a nic nechtěli. Nemůžu vyloučit, že budou chtít vidět letenku (spíš ale už na check-inu než na letišti v Bolívii), což se mi stalo při letu do Brazílie (měl jsem letenku z Chile, což by nevadilo, ale až za 4 měsíce, takže jsem byl donucený koupit si nějakou levnou letenku z Brazílie). Pokud je taková podmínka v Timaticu, můžou to chtít. V takovém případě je nejlepší rezervovat si letenku (z Bolívie nebo z Peru) těsně před odletem s tím, že ji zaplatíš převodem v následujících dnech, což ale neprovedeš.
Nevim, jak je to dnes , v jizni Americe jsem byl v 2002, kdyz jeste CR nebyla clenem EU ,musel jsem mit viza do Brazilie i do Peru, Argentina , Chile i , Bolivie ani Equador viza necheteli , bvly jen na razitka v pase ,coz jiste je dnes taky bezvizove a pribyly diky EU i ty dalsi staty ,tehdy jsem mel smulu , ( stesti ,) ze jsem si neuhlidal ciste stranky v pase a druhe vuzum mi odmitli v Bolivii na brazilske ambasade dat, ,ze neni kam , tak padnul muj plan sjet po Amazonce , ale nasel jsem jedno malinke razitko ,co se mi poradiloi na jedne stance chlebem opatrne vymazat -) a na ambasade Peru mi dali vstup na 2 mesice do Peru
Dneska to bude vsechno jednodussi ,ten figl z letenkama jsem mel pri ziskavani viz do Brazilie ,tam tehdy musela byt zpatecka ,ale pres znameho v cestovce jsem ziskal rezervaci , ,ktera pak propadla ,.,vlastne je zzajimave , ze pak ani pri preletu z Quita pres Bogotu na Miami , nechtel nikdo videt letenky z USA ,ale byla to ma druha navsteva USA ,mel jsem to tehdejsi vizum na 10 let s maximem 6 mesicu a moznym prodlouzenim , pak to uz udajne zamitali ..ja ten druhy pulrok dostal ,,ale to uz je takove spise zajimave retro a ne rada pro soucasny stav
Na ruzne lidi muzes narazit asi kdedkoliv co budou prudit ..minuly tyden chteli po me na pasovce v Eindhovenu abych se na papirek podepsal .2x ., letel jsem do Dublinu na irsky pas ,byli tam nejaci mladosi na zauceni a nevim co se jim nelibilo na irskem pase ,. kdyz na nej litam po Evrope porad , mozna fotka mam ten muj plnovous dost prerosstly oproti fotce v pasu -), ale rikam si, v muslimske zemi se to muze hodit -)