Coronavirus - zachovajte paniku
@Libor tak to jsme se mozna jen nepochopili. Naprosto s Tebou v tomhle souhlasim ekonomicky nas i podle me ceka nasobne horsi krize nez pred deseti lety.
Jako doufam ze znicit stredni vrstvu nedokaze ale co dela tim zavani docela slusne... Co jsem se tim ovsem snazil rict je, ze soucasny stav casem zacne cim dal tim vic zasahovat a stvat i jeho volice. Ale zase jen je to muj nazor.
Povšimněte si transkripce Phuketu - Pchúket jsem ještě nikdy nikde neviděl:
doctorex napsal(a):Jako doufam ze znicit stredni vrstvu nedokaze ale co dela tim zavani docela slusne...
On jenom slibuje, naslibuje hory doly, aby se zalíbil a pak nic. Evidentně mu to vychází. Nejlepší jsou ty jeho PR akce, kdy jeden z jeho ministrů něco navrhne, nějakou blbost, zvedne se vlna nesouhlasu a on se pak objeví, sdělí nám, že o ničem neví a že s tím samozřejmě nesouhlasí. To je tak průhledny, až se tomu člověk musí smát.
Hlavně by měl v této době opravdu masivně podpořit OSVČ a soukromé firmy, které byly zasaženy, přitom se tak úplně neděje. Přitom obě skupiny jsou hlavní motor ekonomiky. To je opravdu to nejdůležitější. Ne, on radši bude slibovat, jak zvýší platy učitelům (moje máma učí) nebo zvýšení průměrného důchodu na 15tis. a další a další sliby. A já se ptám, kdo ten nabobtnalý státní sektor zaplatí, když budou firmy vyhladovělé a spousta OSVČ skončí, ale hlavně, že si udrží voliče
Ale nejhorší svinstvo, co vymysleli, je odklad nájmu u soukromých pronajímatelů. To je prostě zločin a absolutní svinstvo. Alibismus v tom nejhorším slova smyslu. A já se divím, že si to lidé nechají líbit.
@Libor: Bohužel je to průhledný jenom pro normální lidi. Jeho voliči to prostě nikdy neuvidí. Při tom každej trochu inteligentnější člověk přece ví, že Prchal a celý jeho PR tým teď v podstatě nedělá nic jiného než čte diskuze na zpravodajských serverech a na facebooku a to co tam chce většina, to následně říká Babiš.
Zvedání důchodů a platů státních zaměstnanců je pro něj důležité, protože tvoří naprostou většinu jeho voličské základny. Jede prostě ten styl po mě potopa. Za pár let (až si nahrabe konečně dost a skončí) a až opět bude vládnout pravice, bude se muset najít nový Kalousek, který stejně jako v minulé krizi brutálně utáhne šrouby, následně bude všemi nenáviděn a pak zase vyhraje levice, atd.
Ty nájmy - to musí smést ústavní soud (jako jedna z posledních opravdu rozumně fungujících institucí v ČR).
@Libor, Jarda
Někteří lidé se dívají na soukromé podnikání jako na dravce, který se má odstřelit, jiní jako na dojnou krávu, která se má podojit, ale jen málo je těch, kteří v něm vidí statného koně, který táhne povoz.
Winston Churchill
citát,už nevím kdo to řekl:
Je jednoduché přesvědčit lidi, aby věřili pitomosti.
Ale je těžké přesvědčit lidi, že z nich někdo dělá pitomce.
Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech, tak tu máme jednu novinku z Indie - mutace koronaviru způsobující nekompatibilitu s budoucí vakcínou:
https://www.novinky.cz/zahranicn...i-40320384
Možnost č. 2 je, že Indové jsou matláci...
jasne i pro ctenare Novinek. cz: Mutace se projevila v oblasti, kde je protein, jímž se virus váže na enzym angiotenzin konvertázy (ACE2) napadené buňky v tzv. vázací oblasti receptoru buňky (RBD). Mutace se projevila na epitopu, což je malá část molekuly antigenu na povrchu viru, kterou rozeznávají imunitní receptory těla.
Hurá, opatření až do roku 2022 ne-li 2025 podle vizionářů z Harvardu
Chtel jsem se na par dnu odmlcet ale musim se smat jak jsem byl napadnut ,ze jsem zaplenil vlakno o cestovani po krasach CR a okolnich statu balastem
Ano priznavam zaplenil ,protoze me eremi vyprovokoval a navic jsem si cetl predtim jak ceska vlada nesmyslne rozdelila do etap uvolnovani a vubec se nedivim opravnene kritice lidi a prohlaseni treba majielu penzionu a restauraci , ze pokud do Prahy nepusti zahranicni turisty tak ani neotevrou
No a na tema se v tom vlakne post coronavirus opet rozjela hadka o tomhle , souhlasim s tim .ze to tam nepatri a tak se tedy neodmlcim a uz tak nejak v klidu pokracuju tady ,kde to vlastne patri
I kdyz nikdo nemuze vedet jaky bude stav treba za 2 mesice a i kdyz EU na zacatku nepostupovala jednotne , myslim ,ze pres ruzne cisla v poctu nakazenych by hranice mela otevtrit jednotne a to jeste v cervnu
Pokud to sleduju ,jako ze vzdycky ne ,protoze nazory odborniku se meni a neshodnou se ,tak myslim ,ze virus je nebezpecny na tom zacatku ,kdy o tom nakazeny nevi a je tedy logicke ze by mel smysl test ,kterym by se kazdy cestujici musel prokazat
Pokud bude dostatek moznosti testovani a nebude zadna lichvarska cena ,tak by to mohlo nahradit vsechny vyjimky i karantenu
Nejsem pravnik ,ale je tu dost pravniku a zastavam nazor, ze ukoncenim nouzoveho stavu je omezovani volneho pohybu osob porusenim pravidel EU a pokud se to stane v jakemkoliv state EU tak by na ten stat mela byt podana zaloba
mikir napsal(a):Ty jsi fakt blázen s tou kritikou české vlády ohledně opatření proti koronaviru. Toto je jediná a naprosto logická možnost a bude to takto všude.navic jsem si cetl predtim jak ceska vlada nesmyslne rozdelila do etap uvolnovani a vubec se nedivim opravnene kritice lidi a prohlaseni treba majielu penzionu a restauraci , ze pokud do Prahy nepusti zahranicni turisty tak ani neotevrou
Podle mne je to docela jednoduchy, rozvolnovat se bude, to je jasny. Nakou dobu to bude vypadat v pohode a az to prekroci jistou mez a lidi zase se zacnou nekontrolovane pohybovat sem a tam, trefi svet dalsi vlna. A tak to bude porad dokola, dokud se, pokud vubec, nenajde ucinny lek nebo si tim neprojde vetsina populace, coz muze trvat roky.
@Ondrab: Souhlas, ale s těmi vlnami to spíš bude v každé zemi jinak viz Hong Kong: https://zpravy.aktualne.cz/zahra...47ab5f122/
Libor_S napsal(a):
Ty jsi fakt blázen s tou kritikou české vlády ohledně opatření proti koronaviru. Toto je jediná a naprosto logická možnost a bude to takto všude.
Nekritizuju ani tak rozdeleni do etap ,ale to ,co do ktere etapy zaradili a ty podrobnosti k tomu
Napriklad fitko ano ,ale bez moznosti pouziti saten a sprch , takze v uzavrenem fitku na sebe budou lidi dychat ale do sprchy kde hygienou zabrani nakaze nesmi ...
Nebo treba jazykova skola s pravem statni jazykove skoly ..a soukroma jazykova skola ktera toto pravo nema je vic nebezpecna ?
10 lidi na svatbe ano ,ale 10 lidi nekde na vesnici v hospode ne ?
A provozovny vymezene jen metry plochy bez prihlednuti k podminkam je uplny nesmysl Jaky je rozdil mezi provozovnou s 200 m kdyz tam pustim najedno treba 5 lidi a provozovnou 300 m ze stejnym poctem lidi ? Neni nahodou ta 300 m bezpecnejsi ??
@mikir: Co se zařadí do které etapy, může být různé v různých zemích a dá se diskutovat, jestli by to nebylo lepší provést trochu jinak, ale tebou zmínění zahraniční turisti budou na řadě mezi posledními nejen tady, ale i v ostatních zemích, kde není příjem od zahraničních turistů nejdůležitější součást ekonomiky.
mikir: tak si tu právní úpravu nastuduj, čas na to máš, místo psaní totální hovadin sem budeš dělat něco užitečného a třeba ti i něco málo dojde. Případně můžeš připravit i tu žalobu za české občany o které máš stále takovou péči :))))
Libor_S napsal(a):@mikir: Co se zařadí do které etapy, může být různé v různých zemích a dá se diskutovat, jestli by to nebylo lepší provést trochu jinak, ale tebou zmínění zahraniční turisti budou na řadě mezi posledními nejen tady, ale i v ostatních zemích, kde není příjem od zahraničních tturistů nejdůležitější součást ekonomiky.
Pravdepodobne to tak bude ,ale uprimne ma to nejakou logiku ? Horni Dolni zahranicni turisty nema a nepotrebuje je , takze jim to je jedno ,ale ma treba prazaky co tam maji chalupy kde je nejvetsi koncentrace nakazy a tii tam pojedou uz i ted .ale turista s bezvyznamne visky s par obyvateli v zahranici tam nesmi ... nebo bude moct az naposledy.. je to stejne nesmyslna logika jako s temi pendlery , kdy do prace v Praze muze kazdy den .ale par km za hranice ,kde je x nasobne mensi riziko nakazy ne ..
A to jsou proste veci , ktere clovek uvazujici selskym rozumem jako ja pochopit nemuze a bude je kritizovat
eremi napsal(a):mikir: tak si tu právní úpravu nastuduj, čas na to máš, místo psaní totální hovadin sem budeš dělat něco užitečného a třeba ti i něco málo dojde. Případně můžeš připravit i tu žalobu za české občany o které máš stále takovou péči :))))
Doslo by mi akorat to ,ze Janousek srazi na prechodu pod vlivem alkoholu zenskou , ujede od nehody a pak odejde od policajtu zadnima dverma s ridicakem v kapse ,nebo tedy s tvrzenim ,ze ho u sebe nema a kdyz uz je odsouzen tak ma zdravotni stav tak blby ,ze mu musi trest prerusit.... Mikir by skoncil ve vazbe bez ridicaku a uz by mel trest odsezeny i kdyby byl dvojnasobne vetsi..akorat by mel vsechno polepene paskama od exekutora protoze by na splaceni nemel ...
Uz vis proc se nebudu v te zalobe angazovat ? Ale mas pravdu nastudovat to muzu . .Ze bych to konzultoval se Zahumenskymi ? -))
Jinak koukam jak jednoduse se da rozjet skomirajici vlakno ,,, ale venku je slunecno tak se poroucim -))
@mikir: Tobě právě ten selský rozum naprosto chybí. Pražáci mají (a většinou to tak dělají) zůstat na své chalupě a zahradě nebo jít do lesa, kde nikoho jen tak nepotkají. Cizinci v Praze jsou v neustálém kontaktu s dalšími lidmi v ubytování, v restauracích, barech, na památkách atd.
U pendlerů obecně platí, že vyráží do zemí s vyšším výskytem viru a s horší ochranou před ním a nedá se rozlišit, jestli někdo zrovna pracuje jen v blízké vesnici, kde je riziko malé. To, že tam musí zůstat pár týdnů v kuse nebo zůstat doma, státu žádné ztráty nepřinese a je to problém pendlerů (nikdo je nenutil být pendlery). Zavřít ještě víc zdejších firem by způsobilo ještě větší škody a komplikace (u mnohých to ani nejde, respektive byla by to katastrofa třeba bez elektřiny nebo se zavřenými nemocnicemi) a je vidět, že šíření viru se velmi snížilo, přestože mnoho lidí chodí do práce.
mikir napsal(a):
Uz vis proc se nebudu v te zalobe angazovat ? Ale mas pravdu nastudovat to muzu . .Ze bych to konzultoval se Zahumenskymi ? -))
Jinak koukam jak jednoduse se da rozjet skomirajici vlakno ,,, ale venku je slunecno tak se poroucim -))
Já myslím, že je to rozvolňování strašně pomalý, vlastně se to potáhne až do června, což mi přijde zbytečný :-(
Vždyť to mohli zkusit víc povolit, utáhnout se to dá vždycky, pokud by byla situace špatná.
Z vlády asi nikdo do fitka nebo solárka nechodí, fitko vidím jako daleko rizikovější, než solárko, kde se po každým návštěvníkovi vše desinfikuje tak i tak. Ve fitku šaháte na všechny ty mučící nástroje činky, atd.. Pro rejpaly :-) momentálně bych nešla ani do fitka nebo solárka, kdyby bylo otevřeno, už to nemá smysl :-D :-D
@ Libor_S no umis to vysvetlit hezky , treba se da i souhlasit a ma to i logiku ,ale ti prazaci pri delsim pobytu na te chalupe do toho obchodu stejne pujdou a nevidim nic sloziteho rozlisit nekoho za hranicemi kdo pracuje v male vesnici a kdo by chtel jet do vetsiho mesta ,nakonec jim zavedli pracovni knizky a razitko zamestnavatele
U turistu by uz ted sel zavest povinny test jako se treba musis prokazat v nekterych statech povinnym ockovanim . ale uz se nechci vracet do polemik soucasnych opatreni ,ale spis jsem komentoval ty etapy a tam pripoustis sam , ze to kazda zeme muze mit odlisne a ze se to dalo udelat i trosku jinak
Ale nakonec uvidime v kvetnu , mozna by snemovna vlade uz prodlouzeni nouzoveho stavu schvalit nemusela .coz by jiste melo dopad na ty ruzne etapy i kdyz to mazane navlekli na ochranu zdravi obyvatel .. a jiste bude zalezet i na sousednich statech ,.porad je CR clenem EU a vlada by se mela podle toho chovat a ne si hrat na vlastnim pisku a ano statu se ty nektere zakazy jako s temi prendlery , a dalsimi soukromniky malych provozoven tolik nedotknou ,.ale tech konkretnich lidi se to dotkne a casem se to projevi i v ekonomice statu
To uz je ale diskuze pro odborniky a ekonomy ..ja v podstate budu rad za cesty mezi Irskem a CR bez nutnosti s tim nejak ojebavat .pripadne dovcu na nejakem ostrove v Recku v zari i kdyz cerven by se me libil asi vic a myslim ze zrovna Recko to pred prazdninama nejak uvolni no a Silvestr na Kanarech budu taky hlidat cenu ,porad jsem optimista a paniku mi muze spis zpusobit vitr v penezence nez coronavir -)