Coronavirus - zachovajte paniku
Надежда Константиновна Крупская napsal(a):Prý chtějí stavět nemocnice na stadionech. Ale už neřekli, že na zimních stadionech :-DU nás mají všechna opatření zpoždění. Pokud by ho chtěli dohnat, museli by místo provizorních nemocnic budovat provizorní chladící haly.
V tuhle chvíli už nemusíš být odborník na nic,stačí jen umět matematiku na úrovni ZS a nestat si na vedení Vlastiku, případně, pokud je i tohle na tebe moc,tak aspoň umět číst :)
@jakub.cagas: Ne, ale slyšel jsem kromě Ludvíka dnes rozhovory i s dalšími jako ředitel Bulovky nebo Hynek Bartoš vedoucí lékař JIP, Infekční oddělení, Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem (který dnes mluvil s dalšími kolegy z jiných velkých nemocnic) a nikdo takto pesimistický v krátkém období nebyl.
@eremi: Předpokládám, že ředitel - ekonom dokáže spočítat z dodnes známých případů a dosavadního vývoje požadavek na lůžka do 2 týdnů a ví, jaký počet lůžek je reálné v Motole přeměnit a jak může zajistit personál.
Libor_S: já bych těm jeho výpočtům a predikcím právě vzhlede k tomu, co ještě nedávno předváděl zase tak nevěřil. Problém asi nebudou lůžka, ale personál a to jaksi nespočítá nikdo, kolik jich bude nebo nebude k dispozici. Ale hlavně si myslím, že pokud má dojít ke kolapsu, tak je naprosto jedno, jestli to bude za 2 nebo 3 týdny z hlediska toho, co to bude znamenat pro pacienty...
A ted si predstav, ze tu krivku zazrakem zplostime, ke kolapsu tesne nedojde, lidi nebudou umirat na chodbach, hororovy predpovedi se nevyplni… a “treti vlna” nas pak smaze z povrchu Zeme, protoze se na dalsi restrikce vysere jeste vic lidi vcetne Burese… (😁)
Já doufám, že nedojde a hororové předpovědi se nevyplní, ale pokud tohle všechno má mít aspoň nějakej maličkej pozitivní efekt a někoho smazat, tak ať je to Bureš :)))
Na infekčním v Plzni a Budějovicích už prý nenapojují pacienty 65+ na ventilátory. Ale mám to z druhé ruky, sestřenice dělá v Budějovicích doktorku.
Za ní tedy mnohem víc lidí zabije odklad plánovaných operací a že začali kašlat na preventivní prohlídky. Už teď je to prý na onkologii znát.
eremi napsal(a):Já doufám, že nedojde a hororové předpovědi se nevyplní, ale pokud tohle všechno má mít aspoň nějakej maličkej pozitivní efekt a někoho smazat, tak ať je to Bureš :)))
Bureše nesnáším, to co v poslední době předvádí, je hrozné. Ale co opozice? Ta je úplně stejná, pokrytectvím úplně přetéká. A ta Pekarová Adamová, paní z Karlova mostu, která má teď plnou hubu keců, jak by to vše už od léta udělala jinak, z té se mi chce "blejt".
doctorex napsal(a):Na infekčním v Plzni a Budějovicích už prý nenapojují pacienty 65+ na ventilátory. Ale mám to z druhé ruky, sestřenice dělá v Budějovicích doktorku.
Za ní tedy mnohem víc lidí zabije odklad plánovaných operací a že začali kašlat na preventivní prohlídky. Už teď je to prý na onkologii znát.
S tou Plzní to nebude pravda, včera jsem mluvil s bratrem (anesteziolog FN Plzeň), říkal, že předevčírem měli už plný stav covid JIP, ale zřizovali další lůžka a že by nenapojovali někoho na ventilace nebo nějak omezovali akutní péči vůbec nezmiňoval a myslím, že by to určitě řekl.
Ty odklady jsou bohužel důsledek toho, že se to teď takhle spustilo...
eremi napsal(a):Já doufám, že nedojde a hororové předpovědi se nevyplní, ale pokud tohle všechno má mít aspoň nějakej maličkej pozitivní efekt a někoho smazat, tak ať je to Bureš :)))
A ten by se mohl přidat :)))
Koukám, že klid by pomohl spíš tobě milý Vlastíku. Díky za nevyžádanou radu, pro své blízké si nechávám jiné věci, ti, na rozdíl od tebe, nevedou hloupé řeči :)
@eremi - hrdina internetových diskuzí, který by si napřed měl projít základy české gramatiky, aby nedělal chyby školáčka z prvního stupně ZŠ. Končím debatu, ztráta času. Tohle původně bylo fórum o cestování, než si zde pár jedinců začalo vybíjet své frustrace.
Pokud se koukneš na název vlákna kde mentoruješ, tak ti to možná dojde o čem je. Jistě, já jsem frustrovaný hrdina, ale ty argumentuješ zcela tématicky pravopisem, jak říká klasik "tak určitě" :))))
Asi to budu muset ozivit nejakym prispevkem co to trosku rozjede -)) ,bohuzel me zrovna nic nenapada ,ovsem vtipek na Prymulu co by Fantomase nema chybu ,vcera jsem se vratil do Irska, tak postrehy v patricnem vlakne -))
Tak oni budou hlavně amatérští gynekologové a inženýři genderových a etnických studií se specializací na rasismus a diskriminaci.
@eremi: Souhlasím, "že pokud má dojít ke kolapsu, tak je naprosto jedno, jestli to bude za 2 nebo 3 týdny z hlediska toho, co to bude znamenat pro pacienty..." Já ale reagoval na gg.bn (který včera večer vše smazal) a psal jsem, že kolapsu za déle než 2 týdny může vláda aktuálními přísnými opatřeními předejít.
Personál bude podle problém hlavně na JIP, kde podle vedoucího lékaře JIP Hynka Bartoše není reálné rychle zaučit lékaře a sestry z jiných specializací. Na jiná lůžka to prý jde (včera na DVTV). Dnes říkali na tiskové konferenci, že kolaps nehrozí:
Předseda České společnosti anestezie, resuscitace a intenzivní péče Vladimír Černý:
Černý ubezpečil, že Česku nehrozí kolaps lůžkové péče, jakkoliv zemi čeká několik těžkých týdnů, a to ve smyslu vysoké zátěže personálu, výskytu situací, na něž systém nikdy nebyl zvyklý, rozhodování co lze odložit a co již nikoliv a možného zvýšeného výskytu komplikací.
DimikUK napsal(a):[citace="eremi"]
Lékařské tajemství se týká pacienta,rozhodně ne kapacity a obsazenosti nemocnice:)))
Nepovidej mudrce.
[/citace]
Prostě Dimik, ještě větší blbec, než jsme se báli.
Libor_S napsal(a):@jakub.cagas: Ne, ale slyšel jsem kromě Ludvíka dnes rozhovory i s dalšími jako ředitel Bulovky nebo Hynek Bartoš vedoucí lékař JIP, Infekční oddělení, Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem (který dnes mluvil s dalšími kolegy z jiných velkých nemocnic) a nikdo takto pesimistický v krátkém období nebyl.
@eremi: Předpokládám, že ředitel - ekonom dokáže spočítat z dodnes známých případů a dosavadního vývoje požadavek na lůžka do 2 týdnů a ví, jaký počet lůžek je reálné v Motole přeměnit a jak může zajistit personál.
Tak presne jak jsem cekal, zkusenosti ala jedna pani povidala, ale ohanet se jmeny :-D jsi hrozne vtipny sorry :-D predstavujes si to jako hurvinek valku...
Ty kasparku,zkus si aspoň přečíst na koho jakub.cagas reagoval (pomuzu ti,kdyby to pro tebe bylo moc komplikovane pochopit,byl to Libor_S) a podívej se aspoň co znamená omykat,rozhodně ne to,co si myslíš. Aaaa koukam,ze uz sis vygooglil jakej ses tatar, takže když se tradicne ztrapnis, tak to jako vzdy opravis a pak si ještě otvíras pusu,není to poprvé,že?:)))) Ty jsi fakt případ