Coronavirus - zachovajte paniku
[citace="Karel"]
Každý to má jinak.
Většina z 40+ y.o. lidí v mém okolí se snaží zajistit pra/rodiče, at mají jídlo a nemusí z domu.
Kdo rodiče nemá, nebo na ně kašle, tak mizí mimo Evropu. Jen nevím, zda tím něco vyřeší.
Ale je fakt, že v mém okolí nemám žádné diginomády, kde je pobyt mimo ČR asi ok.
Ono jde spis o to nepodporovat tu hysterii ? Ano, v Italii je to z nejakych duvodu vazne , mohou pribyt i jine zeme ,ale maji lidi opravdu kvuli toho rusit sve cesty ? Zrusit cestu do hlavnich ohnisek nakazy je pochopitelne ,ale zrusit cestu mimo Evropu , nebo nekam do mist ,kde tam pomalu nic nehrozi ?
Nakonec se staci podivat na tabulku s nakazou v jednotlivych krajich CR ,,,, mnohe maji 1 nakazeneho ,takze tam by clovek nemel cestovat ?
Na odlehceni tematu ..neprislo nekomu na facebook pekne video s Vinetouem a Old Shaterhandem a dalsimi Indiany pri rokovani a Vinetou narizuje pocitani jestli jich je 100 -))
mikir napsal(a):Ono jde spis o to nepodporovat tu hysterii ? Ano, v Italii je to z nejakych duvodu vazne , mohou pribyt i jine zeme ,ale maji lidi opravdu kvuli toho rusit sve cesty ? Zrusit cestu do hlavnich ohnisek nakazy je pochopitelne ,ale zrusit cestu mimo Evropu , nebo nekam do mist ,kde tam pomalu nic nehrozi ?
Nakonec se staci podivat na tabulku s nakazou v jednotlivych krajich CR ,,,, mnohe maji 1 nakazeneho ,takze tam by clovek nemel cestovat ?
A máš jistotu, že sám již nejsi nakažen a nebudeš to roznášet i tam, kde pomalu nic nehrozí?
Daniel Reichel napsal(a):15. 3. odlet na Maltu z Blavy. Tohle by snad už zrušit neměli, co?:)
Tak už na Slovensku zavírají letiště, pokud to není kachna.
Slovensko řádí... stopli veřejné zábavné služby, zastavili mezinárodní dopravu (vlak, bus, letadla)...
Nasi to pravdepodobne ohlasi taky na tiskovce, ktera bude kazdou chvili...spolu s vetsim narustem nakazenych.
Takže mne teď flixbus musí refundovat peníze za lístek Ostrava - Bratislava, pokud chápu dobre?
Čína, Jižní Korea, Írán, Itálie, Španělsko, Rakousko, Německo, Velká Británie, Francie, Nizozemsko, Švýcarsko, Švédsko, Norsko, Belgie - tam se nesmí
A pochopil jsem to správě, že je vydán zákaz sem cestovat jo? To už je kompletní izolace ČR...
Jinak autobusy i vlaky od pátku nesmí přes hranice.
peternet napsal(a):Jarda: Zdroj? Popř. do Německa pořád můžu přes Polsko, že :-)
Zdroj? Vláda ČR? :D Ne jako kdyžtak to je na čt24.
David Eiselt: Jojo, je to reciproční, občané těch států nesmí do ČR.
peternet napsal(a):
Jarda: To není pravda. Ze zemí, které jste vyjmenoval sem nesmí cizinci. My tam můžeme.
Občané ČR nesmí do těchto zemí vycestovat.
zdravím, když teď vláda vyhlásila zákaz cestování občanů čr do rizikových oblastí, znamená to, že můžu někde žádat kompenzaci za to, že nemůžu odletět? Máme už zítra letět do Ženevy s Easyjetem, letecká spol. let nezrušila, takže žádný refund z jejich strany nehrozí. Už jsem jim psala několikrát a nic. Švýcarsko je prý ok, i když k dnešnímu dni mají už skoro 1000 nakažených...Ale teď to teda zatrhla vláda. Dalo by se nějak nárokovat to vrácení peněz? díky
peternet napsal(a):
Jarda: To není pravda. Ze zemí, které jste vyjmenoval sem nesmí cizinci. My tam můžeme.
Je to pravda, teď to Hamáček zopakoval.
marketka_a napsal(a):zdravím, když teď vláda vyhlásila zákaz cestování občanů čr do rizikových oblastí, znamená to, že můžu někde žádat kompenzaci za to, že nemůžu odletět? Máme už zítra letět do Ženevy s Easyjetem, letecká spol. let nezrušila, takže žádný refund z jejich strany nehrozí. Už jsem jim psala několikrát a nic. Švýcarsko je prý ok, i když k dnešnímu dni mají už skoro 1000 nakažených...Ale teď to teda zatrhla vláda. Dalo by se nějak nárokovat to vrácení peněz? díky
To mě taky zajímá. Já měl letět zítra z Bratislavy do Niše a v pondělí zpátky. Bratislavské letiště zavřeno, takže co? Jako nechtěl jsem letět, ale teď mě ten refund zajímá :D
A když už máme koupený vlak z Prahy do Berlína, předpokládám, že se bude kompenzovat. Teď mě ale zajímá, zda tedy můžu do Německa přes Polsko.
Česká republika také zavádí ochranu hranic s Německem a Rakouskem. Hranice bude možné překročit pouze na stanovených hraničních přechodech.
.... a které to jsou? Kde to zjistím???? Nevíte někdo?Zavření letiště je OK - vrátí peníze, protože se let zruší...
U nás z ČR je to zase řešený úplně nejhůř co jde :/ lety se rušit nebudou, to že vláda vydá zákaz cest neznamená, že vám aerolinka musí vrátit peníze.