Coronavirus - zachovajte paniku
mikir napsal(a):No uvidime , nebudu uz jednotlive odpovidat na posledni reakce,ale eremimu neslibim , ze sve nazory nebudu prezentovat , AB je lhar ,jeste vcera trdil , ze se nic nechysta a najednou zavira hranice , restaurace a kdovi co prijde zitra ,vim co znamena vyhlaseni vyjimecneho stavu , ale to nic nemeni na tom co si o tom myslim
A ano mam irske obcanstvi ,tak verim ,ze se s CR nejak dostanu i kdyby pozavirali vsechno ,ale vadi mi to ,navic ,kdyz tady mam rodinu a jezdit sem neprestanu
Panebože, ty seš magor, vnímáš vůbec realitu kolem sebe? Jsi jak zaseklá deska....
Mikire, už máš závěť napsanou?
Jsi ve skupině s nejvyšší mortalitou. V tvém případě je každý pokus o cestování pokusem o sebevraždu, popřípadě euthanasii.
No, mě tedy bráchovi nastala taková prekérní situace zítra tj. 13.3 má jednosměrnou letenku přes AMS, TPE do Aucklandu. Ano víme a uvědomujeme si závažnost situace, ale bratr má být na NZ do 20.3.2020 jinak mu propadnou WH visa. Celou dobu jsme situaci okolo corony sledovali a spíš jsem se bál o to Taipei, ale teď? trochu čumíme a trochu nevíme, přece jenom WHV je sen který jde jen využít jen jednou za život, hlavně všechno už zaplacený...
Nějaké vtipné komenty či i rady k této situaci by byli trochu na místě :-D
Italie právě ohlásila dalších 189 mrtvých za 24 hodin a přehoupla se tak v počtu mrtvých přes tisícovku (1016). Mortalita tak stoupla na 6,7%.
Bezpochyby nás čeká bezprecedentě těžké období a velká zkouška morální integrity. Všem šťastou cestu domů! ;)
Nejnovější data z Itálie. Stačí se podívat na ten graf vpravo nahoře (šedivý), tedy stoupající počet úmrtích. 24.2. to byl 1 člověk!!! Jak píše Leonard, čeká nás zkouška a nějaké zrušené lety a propadnutá ubytka jsou jen bezvýznamnou banalitou.
[citace="DimikUK"]
Procpak litas pres Londyn? To jsi hrdej Ir? Nikdo se s tebou na letisti Mikire bavit nebude, nepoletis nikam ani kdyz Jim pohrozis zalobou do Strasburku
Hele nestras a proc bych mel litat Praha -Dublin ,kdyz pak musim 250 km ,ale pokud nastane ta situace a Ryanair mi to vymeni ,tak se branit nebudu ,,ale skutecne nevim ,proc bych mel s trvalym bydlistem v Irsku a s irskym obcanstvim poslouchat nejake ceske narizeni
mikir napsal(a):Rád bych měl tvé vyjednávací schopnosti v rámci debaty s Ryanairem :D[citace="DimikUK"]
Procpak litas pres Londyn? To jsi hrdej Ir? Nikdo se s tebou na letisti Mikire bavit nebude, nepoletis nikam ani kdyz Jim pohrozis zalobou do Strasburku
Hele nestras a proc bych mel litat Praha -Dublin ,kdyz pak musim 250 km ,ale pokud nastane ta situace a Ryanair mi to vymeni ,tak se branit nebudu ,,ale skutecne nevim ,proc bych mel s trvalym bydlistem v Irsku a s irskym obcanstvim poslouchat nejake ceske narizeni
[citace="padrino11"]
Mikire, už máš závěť napsanou?
Jsi ve skupině s nejvyšší mortalitou. V tvém případě je každý pokus o cestování pokusem o sebevraždu, popřípadě euthanasii.
Hele za tech let za volantem a jako fyzicky pracujici jsem byl ohrozeny vic nez nez nejakou coronou a to nemluvim o tom jak bouchnul Cernobyl akorat se o tom nesmelo psat ,,, a takovy dedek ze me jeste skutecne neni a na sjezdovkach jsem se mohl taky klidne rozmaznout
[citace="Michal"]
Rád bych měl tvé vyjednávací schopnosti v rámci debaty s Ryanairem :D
Tak kompenzaci bych nechtel -) a zase 100 procent uspesnost nemam zatim vedu 3 ku 1
mikir napsal(a):To je stejně vysoko nad průměrem běžné populace.[citace="Michal"]
Rád bych měl tvé vyjednávací schopnosti v rámci debaty s Ryanairem :D
Tak kompenzaci bych nechtel -) a zase 100 procent uspesnost nemam zatim vedu 3 ku 1
padrino11 napsal(a):Mikire, už máš závěť napsanou?
To je fakt. To by bylo na Darwinovu cenu :)
[citace="Michal"]
To je stejně vysoko nad průměrem běžné populace.
Tak bezna populace asi nema z Ryanairem 400 letu ( 330 podchycenych )
mikir napsal(a):Tak bezna populace asi nema z Ryanairem 400 letu ( 330 podchycenych )
Běžná populace musí chodit do práce a makat na všemožné mikiry.
To by mě zajímalo, jak ten Mikir ty lety podchycoval. Vidíš to Cali, to jsem myslel tím “na Mikira” :-))
@Baca. Ty jsi fakt vzal do zajecich :-)
cali napsal(a):
Nejnovější data z Itálie. Stačí se podívat na ten graf vpravo nahoře (šedivý), tedy stoupající počet úmrtích. 24.2. to byl 1 člověk!!! Jak píše Leonard, čeká nás zkouška a nějaké zrušené lety a propadnutá ubytka jsou jen bezvýznamnou banalitou.
V té Itálii je ta vysoká smrtnost způsobena několika faktory - od toho,že to zpočátku extrémně podcenili,přes přestárlou populaci (jedina dosud provedena seriózní studie italskou obdobou našeho Státního zdravotního ústavu zkoumající úmrtí v jeden konkrétní den uvedla,že průměrny věk zemřelých byl 81 let) po v současnosti již jen zoufale snahy minimalizovat následky a zcela jistě nejsou zachyceny všechny případy a nakažených je reálné mnohem víc. Ale každopádně obrovský problém to je,tím spíš,že italské zdravotnictví je na velmi dobre úrovni a např.v Lombardii je na špičkové úrovni i v rámci Evropy.
Upřímně, dost lidi mi psalo dnes po zrušené USA proč nezůstanu dele v BCN. Odpověď přišla o několik hodin sama. Asi nejhorší bylo, ze se člověk dovola na RJ a netusi, jestli zítra odpo pojede vlak VIE-PRG. Celý dnešní den stal za to. Zatím vše je naplánované, tak snad ráno nebude nějaká sms od MZV. Vláda selhala v tom, ze zrušila i pozemní spoje.
Prechod svk - rak zatial bez zastavky ale hranicna budova uz oziva. Zajtra to vypukne
Letisko vieden z vonku dost prazdne, cul hor sa na tradicne rakuske jedlo, kebab, do centra viedne
[citace="Petr76"]
Běžná populace musí chodit do práce a makat na všemožné mikiry.
Tvl ja mam odmakanych 42 let rukama 4 mi neuznali protoze jsem je nedolozil a od 60 mam predcasnou ceskou penzi a na irskou cekam . tak uz nech tech blabolu ze na nekoho bezna populace maka ... navic na cloveka co 2o let v CR nezije ,,,asi ti pusobi na mozek koronavir
Už mi přišel e-mail od Wizzu, že ruší ODS-BTS příští pátek. Primárně to vrací do jejich kreditů, ale v budoucnu prý přijde i e-mail s dungeon&dragons návodem, jak požádat o peníze.
As a result of the cancellation, we are crediting the full amount of your payment related to the cancelled booking (i.e. the Total fare) to your WIZZ account automatically (for the outbound flight, and for the return flight, if applicable), with an extra +20% as a bonus
Takže e-mail u nich je rychlejší než procesy a let svítí stále jako confirmed. Ale dějí se nemilé změny v jejich politice:
As a result of the cancellation, we are crediting the full amount of your payment related to the cancelled booking (i.e. the Total fare) to your WIZZ account automatically (for the outbound flight, and for the return flight, if applicable), with an extra +20% as a bonus, in the form of WIZZ credits. The amount will be at your disposal immediately once uploaded, and it will be valid for two years . You can use those WIZZ credits to purchase any Wizz Air flights/services in the next two years.
V případě refundů býval ten kredit platný po neomezenou dobu - nyní jen na dva roky. Asi podniknu quest, abych dostal chechtáky zpátky na kartu. Něco mi říká, že u W6 budu mít letos kreditu až až.
[citace="niemandos"]
To by mě zajímalo, jak ten Mikir ty lety podchycoval. Vidíš to Cali, to jsem myslel tím “na Mikira” :-))
@Baca. Ty jsi fakt vzal do zajecich :-)
Jednoduse necelych 330 letenek mam k dispozici dalsi je odhad ale Ryanairem litam od 2001 takze ten prumer 20 letu za rok bude realnuch kdyz v poslednich 5 letech je to dvojnasobek
Dobrý den. Měli jsme se smartwings letět do Španělska. Po dnešním vládním opatření nám přišel mail s tímto textem:
S politováním Vám oznamujeme, že ve Vaší rezervaci došlo ke zrušení letu Prague - Malaga a Malaga - Prague.
Rezervaci můžete zdarma změnit nebo zrušit emailem zaslaným na adresu flights@smartwings.com. V emailu prosím uveďte svůj rezervační kód.
Nemám s tím žádné zkušenosti a tak se tu raději zeptám.
Když to (zdarma) zrušíme, vrátí nám peníze? Z čeho to případně plyne? (Jde o čl. 13.2 podmínek - Pokud je let zrušen, má cestující právo na možnost volby mezi vrácením pořizovací ceny letenky a přesměrováním (viz článek článku 13.2.)? )
Změna zdarma znamená, že neplatím za změnu termínu, ale případný rozdíl v ceně doplatíme, že.
Děkuji moc za odpovědi.
Roiman4 napsal(a):Upřímně, dost lidi mi psalo dnes po zrušené USA proč nezůstanu dele v BCN. Odpověď přišla o několik hodin sama. Asi nejhorší bylo, ze se člověk dovola na RJ a netusi, jestli zítra odpo pojede vlak VIE-PRG. Celý dnešní den stal za to. Zatím vše je naplánované, tak snad ráno nebude nějaká sms od MZV. Vláda selhala v tom, ze zrušila i pozemní spoje.
Chytil se toho Gepard Express, mají auta pro 9os. i s řidičem, snad to mají dobře vymyšlené. https://www.facebook.com/1045371...792767925/