Coronavirus - zachovajte paniku
Tahle tabulka by mohla pomoci zodpovědět řadu dotazů, jestli koho kdo kam pustí. Na Twitter ji dal Hamáček.
[citace="DimikUK"]
Ty jses opravdu debil, patris do blazince. Co furt meles o vsem Irskem? Proc lezes na ceske forum a kritizujes ceskou vladu? Na tebe vazne reagovat dale nehodlam. Meles jak kdyby jsi sezral vsechnu moudrost sveta a mezitim cokoliv co reknes jak bude je presne naopak. Ztrata casu s tebou.
Vsak napodone ja nikomu do debilu na rozdil od tebe nenadavam a ani nikoho do blazince neposilam , ptal jsi se proc litam pres Londyn tak jsem ti to normalne vysvetlil i kdyz to bylo zbytecne a neni to zadne chlubeni, ale realita .ze mam irske obcanstvi a trvale bydliste v Irsku ,tak je dost logicke , ze by se na me mely vyztahovat jine podminky nez na obcany CR ,nebo snad lidi co jsou zrovna v tech zemich co zakazali nepusti domu ?
Takze mi polib prdel se svymi komenty
Bloudil jsem po italských stránkách vypadla na mě oficiální mapka. V ní mě zaujala naprosto příšerná situace v Bergamu - jeden případ má na každých 522 obyvatel! A to donedávna odtamtud sem byly min. 2 lety denně.
[citace="Proky"]
Tahle tabulka by mohla pomoci zodpovědět řadu dotazů, jestli koho kdo kam pustí. Na Twitter ji dal Hamáček.
Proky diky za zverejneni i kdyz u me s tim Londynem to neni uplne jednoduche ...jako cesky obcan mam permit v Irsku a ne ve Velke Britanii i kdyz tam mam jen prestup ovsem Londyn tranzit nema .Jako Ir jsem pak turista takze jasne ,ovsem s tim ze se nesmim po dobu vyhlaseni vratit , ale z Britanie ... Irsko zatim na seznamu neni ,ale asi mozna bude .. to bych zatim neresil
Jeste je pak moznost ze Ryanair let zrusi ... ale predpokladam , ze nejaci Britove nebo jini tursisti tu budou
mikir napsal(a):FR ale nezajímá nějakých 20 britských turistů - ty zajímá, jestli vydělají (čili naplní letadlo).[citace="Proky"]
Proky diky za zverejneni i kdyz u me s tim Londynem to neni uplne jednoduche ...jako cesky obcan mam permit v Irsku a ne ve Velke Britanii i kdyz tam mam jen prestup ovsem Londyn tranzit nema .Jako Ir jsem pak turista takze jasne ,ovsem s tim ze se nesmim po dobu vyhlaseni vratit , ale z Britanie ... Irsko zatim na seznamu neni ,ale asi mozna bude .. to bych zatim neresil
Jeste je pak moznost ze Ryanair let zrusi ... ale predpokladam , ze nejaci Britove nebo jini tursisti tu budou
Dlouho jsem se držela.....ale to se nedá
Tak Mikire: doleť zpátky do Irska, jakkoli, a zůstaň tam!!!!! Ocením to já, zřejmě i další z tohoto fóra a zcela jistě i společnost Ryanair!
To jsem teda fakt dlouho nezažila takovou totální absenci elementární slušnosti a normálního chápání skutečnosti, která je jaká je!
[citace="Michal"]
FR ale nezajímá nějakých 20 britských turistů - ty zajímá, jestli vydělají (čili naplní letadlo).
Vsak to je prave to ceho se trohu obavam I kdyz tam trochu spoleham na to , ze mi to vymeni za Praha - Dublin , uz jsem takovou vymenu dostal za zruseni letu Brno- Stansted a Stansted -Cork a jeste se me ptali na bus z Dublinu , jenze tam slo o stavku jejich personalu ,tam mi dokonce prehodili Brno - Stansted za Praha - Dublin a za Stansted -Cork mi dali po case kompenzaci
Ted je ovsem jina situce
Tak se zdá že náš odlet 20.4. Z vídně je v pr... :-( na Kypr sice můžeme ale nesmíme do rakouska. Silné pochybuji že lauda vráti many.
Lukáš Mikula napsal(a):To je za víc jak měsíc - současný konec nouzového stavu a mimořádných opatření, takže naděje žije ;) Nebo možná lety zruší Rakousko nebo přímo Kypr ;)Tak se zdá že náš odlet 20.4. Z vídně je v pr... :-( na Kypr sice můžeme ale nesmíme do rakouska. Silné pochybuji že lauda vráti many.
Michal napsal(a):opatření je sice na 30 dní ale 90 dnů nesmíme vycestovat do Rakouska těžko říci jestli tohle změníTo je za víc jak měsíc - současný konec nouzového stavu a mimořádných opatření, takže naděje žije ;) Nebo možná lety zruší Rakousko nebo přímo Kypr ;)
[citace="Mel"]
Dlouho jsem se držela.....ale to se nedá
Tak Mikire: doleť zpátky do Irska, jakkoli, a zůstaň tam!!!!! Ocením to já, zřejmě i další z tohoto fóra a zcela jistě i společnost Ryanair!
To jsem teda fakt dlouho nezažila takovou totální absenci elementární slušnosti a normálního chápání skutečnosti, která je jaká je!
Tak se drz dal, me to vase utoceni je fakt u prdele uz ,,,konkretnos nula ale hlavne se pridat ,chapu , ze jste vsichni nervni z ruseni letenek , zmen , problemu s tim . chapu ze Italie je horsi prusvih a ze to muze byt horsi i v jinych zemich ,.ale nechapu proc me za to tak nadavate ,mozna trosku chapu jsem dedek co uz nemusi makat a lita si po svete ,,,, ma odlisne nazory , protoze zazil totalitni rezim , vetsina vas mladych vite o zivote hovno, ale to je dnesni doba ,,, ale uz koncim prototoze je to OT a kdo chce psa bit ten si hul vzdycky najde
No tak 9.4. jsem měl letět přes Vídeň (Austrian na stránkách napsal, že 50% letadel bude na zemi, tím pádem můj let je zrusen). Tak předpokládám prebookovani nebo vrácení peněz. Nicméně 1.5. jsem měl s W6 letět do Jerevanu, tak jsem dost zvědav, jak se situace bude dál vyvíjet a nebo zda přijdu o peníze.
Máme let za 2 týdny do Vietnamu z Vídně, odkud chceme pokračovat do Indonésie, návrat za 2-3 měsíce, kdy už by tu situace mohla být klidnější. A když to nejde do Vídně po zemi, tak mě napadlo se tam dostat letecky z Prahy nebo z Katovic (levnota by to nebyla, ale co už), protože by se na letišti využila tranzitní zóna, což by mělo být ok. Máte někdo nějaké informace, že by to nemuselo vyjít?
2. věc je, jestli by nás pustili do Vietnamu, ale to už nám zbývá jen checkovat jejich zprávy a doufat...
Lukáš Mikula napsal(a):opatření je sice na 30 dní ale 90 dnů nesmíme vycestovat do Rakouska těžko říci jestli tohle změní
Monča napsal(a):To hlavně záleží na tom, jak české autority budou chápat tranzit - musí to být jedna letenka nebo to může být i kombinace dvou?Máme let za 2 týdny do Vietnamu z Vídně, odkud chceme pokračovat do Indonésie, návrat za 2-3 měsíce, kdy už by tu situace mohla být klidnější. A když to nejde do Vídně po zemi, tak mě napadlo se tam dostat letecky z Prahy nebo z Katovic (levnota by to nebyla, ale co už), protože by se na letišti využila tranzitní zóna, což by mělo být ok. Máte někdo nějaké informace, že by to nemuselo vyjít?
2. věc je, jestli by nás pustili do Vietnamu, ale to už nám zbývá jen checkovat jejich zprávy a doufat...
Monča napsal(a):Máme let za 2 týdny do Vietnamu z Vídně, odkud chceme pokračovat do Indonésie, návrat za 2-3 měsíce, kdy už by tu situace mohla být klidnější. A když to nejde do Vídně po zemi, tak mě napadlo se tam dostat letecky z Prahy nebo z Katovic (levnota by to nebyla, ale co už), protože by se na letišti využila tranzitní zóna, což by mělo být ok. Máte někdo nějaké informace, že by to nemuselo vyjít?
Hele, a nedochází vám, že ta nařízení jsou proto, aby se to svinstvo dál nešířilo, a tím, že se jej snažíte mermomocí obejít, můžete klidně přispět k dalšímu šíření? Že třeba můžete být sami infikováni (nebo se infikovat cestou), aniž byste to věděli, protože spousta nakažených nemá vůbec žádné příznaky? To si vážně nemůžeme na nějakou dobu to cestování odříct?
Jakub napsal(a):Promiň spletl jsem se je to zatím 30
90 dní nesmíte vycestovat? to jste zjistil kde?
@ Mikir: já ale zase tak mladá nejsem, i když díky :-), jsem Husákovo dítě, takže o životě něco málo vím..., jsi jako vždy poněkud mimo
@ proky: tak bych to nejlépe shrnula, za mě +1,prostě na chvíli upozadit cestovatelské touhy.....zítra jsme měli odjet na lyže (jako spoustu let před tím) směr Francie, Val Thorens, nejedeme pochopitelně nikam (na čemž jsme se jako rodina domluvili už minulý víkend), ač jsem přišla o plně zaplacený pobyt v hotelu, Francouzi mi sdělili, že je to sice velmi mrzí, ale oni hranice nezavřeli...vztyčený ukazovák....tak snad pojištění z karet
@ diminik...některé hlášky byly, jsou a budou aktuální v jakékoli době :-)
Jak to bude třeba s přechodem v Hrádku nad Nisou? To je přechod s Polskem, ale jednoznačně určen pro Německo, přes Polsko se jede jen kilometr. Jestli tohle nebude nějak ošetřený, tak to budou lidi hromadně podelavat. Nebo Poláci taky uzavřeli hranice s Německem?
Proky napsal(a):
Hele, a nedochází vám, že ta nařízení jsou proto, aby se to svinstvo dál nešířilo, a tím, že se jej snažíte mermomocí obejít, můžete klidně přispět k dalšímu šíření? Že třeba můžete být sami infikováni (nebo se infikovat cestou), aniž byste to věděli, protože spousta nakažených nemá vůbec žádné příznaky? To si vážně nemůžeme na nějakou dobu to cestování odříct?
+1000
Tvoje starosti bych chtěl mít, u nás taky jezdí vnitrostání linky třeba Flixbusu autobusy s německými nebo polskými RZ..
Jenže tady RJ žádné vnitrostátní linky neprovozuje. A informace, zda se přes hranice dostanu, či ne, je z mého pohledu celkem relevantní.
Jsme v Česku - je možný scénář, že dojede k hranici s Českem, lidé vystoupí, popojede přes hranici, lidé zpět nastoupí. Vládnímu nařízení učiněno za dost, ale míjí se účínkem...