Coronavirus - zachovajte paniku
Michal napsal(a):Jsme v Česku - je možný scénář, že dojede k hranici s Českem, lidé vystoupí, popojede přes hranici, lidé zpět nastoupí. Vládnímu nařízení učiněno za dost, ale míjí se účínkem...
Člověče kde ty na ty nápady chodíš. A policajti a vojáci na hranicích na to budou cumet s otevřenou pusou ze jo.
niemandos napsal(a):Znalost české duše je bezbřehou studnicí nápadů. Možnost č. 2 je ještě větší ojeb. Dojede jeden autobus z Vídně k hranici, vyklopí lidi a druhý je za českou hranicí naloží. Na to už budou moct vojáci jen čumět s otevřenou pusou :(
Člověče kde ty na ty nápady chodíš. A policajti a vojáci na hranicích to budou cumet s otevřenou pusou, ze jo.
mikir napsal(a):Tak se drz dal, me to vase utoceni je fakt u prdele uz ,,,konkretnos nula ale hlavne se pridat ,chapu , ze jste vsichni nervni z ruseni letenek , zmen , problemu s tim . chapu ze Italie je horsi prusvih a ze to muze byt horsi i v jinych zemich ,.ale nechapu proc me za to tak nadavate ,mozna trosku chapu jsem dedek co uz nemusi makat a lita si po svete ,,,, ma odlisne nazory , protoze zazil totalitni rezim , vetsina vas mladych vite o zivote hovno, ale to je dnesni doba ,,, ale uz koncim prototoze je to OT a kdo chce psa bit ten si hul vzdycky najde
@mikir: jako sorry, mikire, ale tvých posledních 150 příspěvků obsahuje větu, že máš irský pas, a že je ti Česko u prdele... máš pocit, že celé CL nemá jiné starosti, než řešit, jestli se ty dostaneš z toho nebo onoho letiště dál? kdybys to pořád dokola neomílal, tak by na tebe nikdo neútočil.
Michal napsal(a):Tvl jako pokud tohle Tebe vůbec napadne, tak já doufám a věřím tomu, že absolutní většinu lidí tohle ani nenapadne a že mají zodpovědnost ke svým blízkým i ostatním občanům tohoto státu... Bez ohledu na to, že to je úplná hovadina.Znalost české duše je bezbřehou studnicí nápadů. Možnost č. 2 je ještě větší ojeb. Dojede jeden autobus z Vídně k hranici, vyklopí lidi a druhý je za českou hranicí naloží. Na to už budou moct vojáci jen čumět s otevřenou pusou :(
Peter Hanzlik napsal(a):Teď jsem ve Vídni potkal český autobus regiojet. Jak to tedy s tím ježděním je doopravdy?
Zákaz přeshraniční dopravy platí až od dnešní půlnoci.
eremi napsal(a):Typického českého člověka napadají i ještě horší věci, co jsou za hranicí mé představivosti :( Rozhodně z toho, že to jde obejít, nemám radost, eremi.
Tvl jako pokud tohle Tebe vůbec napadne, tak já doufám a věřím tomu, že absolutní většinu lidí tohle ani nenapadne a že mají zodpovědnost ke svým blízkým i ostatním občanům tohoto státu... Bez ohledu na to, že to je úplná hovadina.
Na druhou stranu mě teď napadá, že ten návrat po vlastní ose z Německa a Rakouska bude z hlediska rizika zavlečení COVID-19 mnohem rizikovější než dezinfikovaný přímý český autobus, z kterého by šli lidi rovnou do karantény.
Budou muset s přestupy se dostat k hranici nebo si vzít taxi s třeba nakaženým řidičem a pak se dost často s x přestupy vracet domů, než budou moct být v domácí karanténě. Tohle není domyšlené.
matej15 napsal(a):Jak to bude třeba s přechodem v Hrádku nad Nisou? To je přechod s Polskem, ale jednoznačně určen pro Německo, přes Polsko se jede jen kilometr. Jestli tohle nebude nějak ošetřený, tak to budou lidi hromadně podelavat. Nebo Poláci taky uzavřeli hranice s Německem?
Cestovat do 15 zakázaných zemí je trestný čin, pokud se na člověka nevztahuje ta výjimka řidiče / pracovníka blízko hranic! Nevím s jakou sazbou, ale prostě vyhlášením nouzového stavu jsou omezeny občanské svobody.
Takže radím nezkoušet.
Ahoj, hledal bych radu k transferum v case coronaviru - mam zacatkem pristiho tydne letet domu z Mauricia (bezpecna destinace) do Phy pres Pariz (rizikova destinace).
Kdyz pominu, zda vubec let Pariz-Pha odleti, resim primarne rodice letici se mnou, obcane SK bez pobytu v CR. Me chapani narizeni je, ze z Francie je jako cizince na uzemi CR vubec nepuzti.
Hamacek ale vcera na tiskovce nejak zminoval, ze transfer zony se nebudou povazovat za uzemi daneho statu - mate s tim nekdo zkusenost? Hlavne ten dotaz smeroval na cestovani smerem ven, nikoliv na smer dovnitr, tak si fakt nejsem jisty.
Budu rad za jakoukoli radu.
Diky,
A
Michal napsal(a):Na druhou stranu mě teď napadá, že ten návrat po vlastní ose z Německa a Rakouska bude z hlediska rizika zavlečení COVID-19 mnohem rizikovější než dezinfikovaný přímý český autobus, z kterého by šli lidi rovnou do karantény.
Budou muset s přestupy se dostat k hranici nebo si vzít taxi s třeba nakaženým řidičem a pak se dost často s x přestupy vracet domů, než budou moct být v domácí karanténě. Tohle není domyšlené.
Michal napsal(a):To hlavně záleží na tom, jak české autority budou chápat tranzit - musí to být jedna letenka nebo to může být i kombinace dvou?
Tranzit = tranzitni zona, za security checkem. Kdyby si nakej chytrak koupil letenku Praha - Viden solo, pravdepodobne by ho ani nenechali nastoupit do letadla.
Nuny napsal(a):Ponechat rozhodnutí zda jezdit či ne na dopravcích. Ve směru z ČR prázdný, ve směru do ČR jen s českými rezidenty. Řidiče i posádku vybavit respirátory.
A co bys navrhoval? Aby pro každého poslala vláda vrtulník? O té situaci se ví od včerejška, takže téměř každý měl čas se z těchto zemí vrátit, řešit jednotlivce systémově nikdo nebude, je to odpovědnost každého konkrétního člověka, v tuto chvíli má stát řešit úplně jiné, daleko důležitější věci.
Prvních pár dní, možná týden by ještě jezdili a přivezli by nazpět pár tisícovek lidí. Pak by nejezdili, protože by měli minimum rezervací.
Pokud jsi ve Vídni nebo Berlíně, nejspíš to stačí na evakuaci. Pokud jsi ale někde hlouběji v těch zemích, už ne nebo nedejbože se vracíš v např. v neděli do Vídně nebo Berlína na letiště.
Peter Hanzlik napsal(a):Teď jsem ve Vídni potkal český autobus regiojet. Jak to tedy s tím ježděním je doopravdy?
Pokud se nemylim zakaz cestovani plati az od dnesni pulnoci. Od dnesnich 6:00 platily zakazy kulturnich akci, fitek a podobne.
Michal napsal(a):Typického českého člověka napadají i ještě horší věci, co jsou za hranicí mé představivosti :( Rozhodně z toho, že to jde obejít, nemám radost, eremi.[citace="eremi"]
Tvl jako pokud tohle Tebe vůbec napadne, tak já doufám a věřím tomu, že absolutní většinu lidí tohle ani nenapadne a že mají zodpovědnost ke svým blízkým i ostatním občanům tohoto státu... Bez ohledu na to, že to je úplná hovadina.
[/citace]
Samozřejmě, že VŠECHNO jde obejít. Kde je ale nějaká zodpovědnost a soudnost v době kdy už přestává veškerá legrace? Apelovat na ni u lidí typu mikir je bezesporu pošetilé, ale co ten zbytek? Ti nemají rodiče ani prarodiče v seniorském věku, kteří by to mohli odskákat nejvíc?
tmx napsal(a):
Cestovat do 15 zakázaných zemí je trestný čin, pokud se na člověka nevztahuje ta výjimka řidiče / pracovníka blízko hranic! Nevím s jakou sazbou, ale prostě vyhlášením nouzového stavu jsou omezeny občanské svobody.
Takže radím nezkoušet.
To je sice pravda, ale prokazatelnost už v tomto případě bude horší. Pokud někdo takto pojede z nebo do Německa a i třeba by byl kontrolován hned na území Česka, tak prostě jen řekne že byl jen v Polsku a nejede z Německa a nikdo neví. Já to zkoušet nebudu, jen prostě vidím v tomhle dost velkou díru v systému.
Tady ale nejde nikdy zajistit stoprocentní vynucování těch opatření a pokrýt všechny alternativy v rámci nouzového stavu, protože to prostě není technicky možné, jde pouze spoléhat na soudnost lidí, že si uvědomí, že to není vyhlášeno jen tak a že můžou ohrozit své okolí a blízké. Jde o to, aby bylo veřejnosti známo, co je rizikové a co by se nemělo. Že se najdou dementi a hovada, kteří to budou ignorovat je jasné, ale pořád jsem přesvědčen, že jich bude minimum a že většina národa chápe, co mají a co nemají.
Na základě dlouhodobých zkušeností jsem přesvědčený, že je tu spíš 9 milionů debilů, milion idiotů a ten několika set tisícový zbytek možná normální. Ale jsem spíš pesimista.
Z Polska je možné letět do Španělska i zpět a hranice s Polskem nejsou uzavřené, to je nějak domluveno mezi státy, aby na letišti nepustili občany ČR do letadla?
Born2Win napsal(a):To si netroufám sebe házet do škatulky. Téměř jisté je, že tvá bude jiná než má nebo jiného návštěvníka fóra ;)A sebe povazujes za debila, nebo idiota? Kdyz jsi nas tak pekne roztridil…
@Petr: Tohle je krásné obcházení nařízení vlády :-D Chápu, že někdo chce na dlouho zaplacenou cestu do Vietnamu s odletem z Vídně, ale mermocí se cpát do Španělska, proč? A jen tak mimochodem, jednalo by se o trestný čin. Kromě toho v samotném Madridu mají přes 2000 případů!
Easyjet zrušil poplatek za změnu letu (jak datum, tak destinace).
Takže pokud mi ho nezruší, přemýšlím o rebookingu třeba do Milána a budu doufat, že tam prodlouží zrušení letů. :-)
Adam napsal(a):Ahoj, hledal bych radu k transferum v case coronaviru - mam zacatkem pristiho tydne letet domu z Mauricia (bezpecna destinace) do Phy pres Pariz (rizikova destinace).
Kdyz pominu, zda vubec let Pariz-Pha odleti, resim primarne rodice letici se mnou, obcane SK bez pobytu v CR. Me chapani narizeni je, ze z Francie je jako cizince na uzemi CR vubec nepuzti.
Hamacek ale vcera na tiskovce nejak zminoval, ze transfer zony se nebudou povazovat za uzemi daneho statu - mate s tim nekdo zkusenost? Hlavne ten dotaz smeroval na cestovani smerem ven, nikoliv na smer dovnitr, tak si fakt nejsem jisty.
Budu rad za jakoukoli radu.
Diky,
A
Rodiče do Čech pustí, pokud jsou lety na jedný letence. Pak ovšem na Slovensku budou muset jít tak jako tak do 14 denní karantény.
David Eiselt napsal(a):Ty kokos... zákaz cestování, zákaz prodeje na trzích a tržnicích.
Nechápu co se zase změnilo? 🤔