Zdravím, včera jsem se vrátila z Íránu a dělám si starosti ohledně nekontrolovatelného šíření koronaviru na území. Byla jsem zde 13. - 24. (odlet ve 4.00 ráno). Jsem z toho poslední dny dost nešťastná, sama bych ráda zašla na testy, ale všude mě dost odbývají (hygienická stanice, infekční na Bulovce) s tím, že v případě Íránu se zatím nedělají zvláštní opatření a že mám případně dalších 14 dní nechodit na hromadné akce a tak, a pokud budu mít příznaky, řešit to přes obvodní. Také mě poslali případně do jakési soukromé laboratoře na testy, ale celé se mi to moc nelíbí. Ocitám se teď docela v zapeklité situaci, kdy potřebuji nutně chodit do školy, řešit spoustu věcí a mnozí lidé se mě začínají bát, takže se já bojím kamkoli vejít, navíc jsem neustále nervózní a nemůžu se na nic soustředit, mám neustálé sklony se pozorovat, přivolala jsem si rýmu, neustále si měřím teplotu... Češi, které jsme potkali v Íránu na letišti, se na testy asi úplně nechystají. Příteli se zhoršil kašel, se kterým už jel do Íránu a trpí na něj již skoro měsíc, ale fyzicky je jinak zcela v pořádku a chodí do práce. Jak byste danou situaci řešili vy? .
Hygiena je dobrá tak akorát na to někoho prudit na vesnické zábavě, že má špatně uložené špekáčky. Ostatně profesní profil hlavní hygieničky je vypovídající... výživový poradce.
kacii45 napsal(a): Ano, je to děsivé. Přítel si včera večer naměřil teplotu 38.3, zhoršený kašel, takže volal na infolinku ohledně koronaviru. Dneska ráno navštívil obvodního lékaře, ten vyhodnotil, že koronavirus nemá, dal mu neschopenku a na testy se zatím jít nechystá, prý věří lékaři.
....
Připadám si už jak blázen, nicméně to nic nemění na tom, že se ČR problém evidentně dost zlehčuje a může z toho být pěkný průšvih...
Tzv. praktičtí doktoři jsou polovzdělaná ostuda lékařského stavu, která jen prodražuje celý systém zdravotnické péče. 8/10 z těch, kteří současně nemají úvazky v nemocnicích by nepoznalo otevřenou zlomeninu, ani kdyby před nimi stála na půl kroku.
Zkusil bych infekční kliniku velké nemocnice ve vašem širším okolí.
Tak snad by hlavně při podezření na Covid-19 neměl nikam chodit, a už vůbec ne do ordinace praktického lékaře mezi nemocné lidi, ani do nemocnice. Na infekční kliniku může zavolat a vysvětlit situaci. Volala bych na Bulovku, kde dnes preventivně testovali tu skupinu studentů po návratu z Iranu.