CORONAVIRUS - cestovní pojištění k revolut
Ahoj,
8. února 2020 jsem odjel na absolventskou stáž do Anglie. Nemám místní zdravotní pojištění, jen cestovní k účtu revolut. Chci tu zůstat, protože si myslím, že při transportu je ještě větší šance na nákazu a také nechci šířit nákazu mezi své příbuzné.
Dokáže někdo posoudit, zda je cestovní pojištění od revolut dostatečné, kdybych měl náhodou nějaké komplikace s coronavirem?
Pojistí mě v této situaci nějaká jiná spolehlivější pojišťovna? Našel jsem tento článek:
"Většina pojišťoven u cestovního pojištění bude krýt náklady na léčebné výlohy spojené s Koronavirem, pokud cílová destinace nebyla v době odjezdu vyhlášena jako riziková. "
https://www.top-pojisteni.cz/poj...oronavirus
Anglie sice nebyla vyhlášena jako riziková v době odletu, ale nyní při uzavírání smlouvy je, proto moc nevěřím, že by mě někdo v této chvíli pojistil.
díky za tipy
A máš to základní pojištění nebo jsi si koupil speciální? Základní platí pouze pro cesty do 40 dnů.
Cesta domů teď je méně riskantní, než se stát účastníkem experimentu, který na svých občanech chystá britská vláda.
Předpokládám, že na absolvenstkou stáž se nejezdí ve věku 70+. Takže jemu osobně s vysokou pravděpodobností nic závažného nehrozí a aspoň nenakazí někoho v rodině.
S pojištěním mne napadá, jestli ještě neplatí nějaké prodloužené období na klasické pojištění jako v EU.