Mikirův svět
Jardo nesmysly se nezdileji i kdyz puvod covidu nikdy nebude 100 % prokazan a obcanskou valku v byvale Jugoslavii sem taky netahej Sproste chovani Australie tim neokecas Stejna jako hysterii v Rakousku, Nemecku , Franciii Kanade a nejblizsi soused Australie , Novy Zeland se chova taky jak kdyby tam tem nahore covid vyluxovlal mozek Zeme kde zije vic ovci nez lidi a oni resi nejky covid....asi stejne jako kdyz bych si vcera na te plazi co jsem tu dal fotky nasadil rousku ,protoze tam parkovaly asi 3 auta a bylo par lidi
Pokud tam nechtěli neočkované tenisty, neměli jim dávat výjimky. Těžko odsud posoudit, jestli to byl jen obyčejný úřednický bordel (kdy jeden úřad neví, co dělá druhý) nebo účelové politické divadlo.
A teď zas něco o genocidě, ne? Jardo?
Podle mě byl na počátku bordel. Tenisový svaz udělil výjimku, kterou sice uznává stát Victoria, ale nikoliv federace. Pak už to bylo politické divadlo. Vláda si potřebovala zachovat tvář před vlastními voliči a hlavně si do toho nenechat kecat nějakého srbského premiéra. Na druhou stranu, byť si o AU a NZ opatření myslím své, tak při návštěvě US stačí, aby jste se úředníkovi nelíbil a nikoho nezajímá, zda máte vše ostatní v pořádku. A tady vše zjevně nebylo.
mikir napsal(a):Novy Zeland se chova taky jak kdyby tam tem nahore covid vyluxovlal mozek Zeme kde zije vic ovci nez lidi a oni resi nejky covid....
Protože se tam lidé už chovají jako ovce. Nesmyslný opatření a oni to ještě podporují.
Hele v Austrálii mají letos volby, uvidíme jak jsou s tím, jak je jejich stát veden, spokojeni občané, my do toho co kecat nemáme. Já za sebe můžu říct, že bych rozhodně v Austrálii žít nechtěl. Viděl jsem ty videa, kdy člověk jde po ulici bez respirátoru s kafem a policisté ho zastavují a kontrolují, jestli v kelímku je opravdu kafe nebo je prázdný. Totální magořina, stejně jak to nepouštění vlastních občanů do země.
Djokovič si ale za všechno může sám. Měl si nechat zfalšovat test na začátek prosince, oznámit na sociálních sítích, že má covid, dodržet 14denní karanténu, až poté letět na přípravu do Španělska a poté to nahlásit australským úřadům, popřípadě jestli to je problém, tak tam vůbec neletět. A normálně by dneska hrál. A také neměl oznamovat na sociálních sítích, že dostal nějakou výjimku. On ani jednu tuhle věc neudělal správně. Ani jednu jedinou. Sakra vždyť je to miliardář obklopený rozsáhlým týmem lidí. My, co cestujeme i během covidu, si také musíme všechno zjistit a zajistit, anebo budeme mít taky problém. Pokud oni toho schopní nejsou a nebo si mysleli, že je Nole nějaký nadčlověk, ze kterého se poserou, tak se prostě mýlili.
+1 Ona úplně stačila ta jeho výmluva s tou chybou ve formuláři. Za chybu svého týmu se omlouvám. To si jako nepřečetl ani tu jednu větu, že svým podpisem stvrzuje všechny uvedené informace? A vést soudní spor s Australskou vládou taky není nejrozumnější způsob, jak se domoci vstupu do země.
Jardo, ac s tebou vetsinou nesouhlasim musim objektivne uznat, ze mas v necem pravdu, ze to slo udelat trosku jinak , ale i tak jde proste o prncip a to, ze si chteli na nem dokazat svou moc Libor uz to psal, proc pustili ceskou hracku a nakonec proc pustili jeho a vznikla tahle nechutna tahanice Kdyby hned na pocatku rekli obema nesplnujete podminky tak lette zpatky , tak to je neco jineho ,ale takto je to jednoznacne snaha ukazat moc a nadvladu urednika za kazdou cenu I floodland ma s tou Amerikou pravdu ,taky bych nikdy v USA nechtel trvale zit Stacily mi ty dve dlouhodobe navstevy a to bylo pred 20 a vice lety ,dneska me USA nelaka ani turisticky Ta jejich prezentace nejdemokratictejsiho statu sveta ma tezke trhliny
@mikir: Jo souhlasím, demonstrace síly to určitě byla a to, že se blíží volby a australští občané byli terorizováni a najednou by viděli výjimku sehrálo velkou roli. Ale jak říkám, především si to měl Nole zařídit všechno správně, neměl se chlubit výjimkami a dneska hrál. Voráčová se bohužel svezla s ním, může mu poděkovat. Na druhou stranu ona se trapně vymluvila na to, že se očkovat nestihla a pak dostala covid. Novak si alespoň na nic nehraje a očkování od začátku odmítá, na což má samozřejmě právo.
Takze Irsko je dalsi zemi kde rusi temer vsechny covid restrikce Restaaurace a bary se vraceji k neomezenemu provozu ,nebude uz treba se prokazovat ockovanim ani testy
Bohuzel na priletu porad zustava nutnost prokazat se testem No a v MHD porad rouska ,ale to neni problem to osidit Verim ze v dohledne dobe se zrusi uplne vsechno Chce to aby se pridaly dalsi staty Tech par odvaznych nestaci
Takze postupne na ty dotazy prazdniny jsou tu taky hlavni sezona i kdz pochopitelne z jihem se to srovnat neda a pokud se vyhnete mega turistice jako je napriklad Clifs of Moher tak je to celkem v pohode Co je v lete problem je pocasi Nejlepsi mesice pro navstevu Irska jak mam dlouhoidobe vysledovano jsou kveten ,zari a listopad nebo tedy spis urcite tydny v tech mesicich Kdyz uz musi byt prazdniny tak bych radeji volil srpen Cervenec je nevyzpytatelny a vic destivy nez srpen Zase vseobecne se ale da rict, ze behem roku se stridaji takove obdobi kdy je 3-4 dny krasne slunecno a pak prijde obdobi s destem a vetrem Takze je to dost o stesti Myslim ze Honcova by se tady s predpovedi uplatnila :-) Bez vetrovky proti desti neni radno vyrazit ani kdyz je po rano nebe bez mracku, za dve hodiny muze byt vsechno jinak Zima je tu tepla hlavne leden ,unor pochipitelne i prosinec Travu na zahrade sekam vetsinou pred vanocema a pak koncem unora I v zime tady ledaco kvete
Plaze jsou prazdnejsi i kdyz v lete kdyz mimoradne stoupne teplota k 25 tak jsou oblezene, ale daji se najit i prazdnejsi Nejlepsi jsou na jihu kde ziju Vychod ma sice vseobecne lepsi pocasi ale to poobrezi tam neni az tak hezke Jih je teplejsi a hezci Zapadni pobrezi je asi nejhezci z celeho Irska ovsem pocasi je nejhorsi a more je studenejsi s hodne velkym odlivem ,takze misty je koupani pro spodni proudy i nebezpecne pro horsi plavce Teplota vzduchu se v lete pohybuje mezi 18 az 22 stupni nejsou vyjimky i jen kolem 15, nad 25 jsem to zde zazil snad 2-3x za ty leta Nejvic asi 28 a to byly prave ty plaze oblezene a kdo mohl byl u more Teplota more se pohybuje mezi 14-16 stupni ,zase jsem zazil snad 1-2x k 18 -19 coz byly rekordy
Osobne povazuju za nejhezci oblast jihozapad Irska a to vsechny vybezky Mizen Head , Sheep s Head ,Ring of Beara, Ring of Kerry a Dingle vcetne jejich ostruvku Tato oblast je tak zhuba na tyden vcetne priletu a odletu Letiste je mozne volit Cork, Shannon nebo Kerry Na kratsi dobu je pak to co jsem popsal uz ve vlakne o Dublinu
Zapadu pak vladne NP Connemara s jezery Lough Corrib a Lough Mask a pobrezim s mesteckem Clifden a dal Letterfrack s blizkou proflaknutou atrakci Kylemore Abbey NP Connemara je podle meho hezci nez NP Killarney Bohuzel je treba velke stesti na pocasi ktere nebyva v Connemare prilis casto dobre Kdo chce vyrazit jeste vic na sever tak pak je super Achill Island a vyse polozeny Belmullet kam jsem jezdil nekolik let pro zive kraby
Dalsim NP je odlehly Donegal ,ktery se vic spojuje spis ze Severnim Irskem ,Antrimem a Belfastem Vnitrozemi Irska je zajimavejsi spis v oblasti jezer u Limericku napriklad Lough Derg coz je vlastne pokracovani Shannon river s moznosti vypujceni obytnych lodi
Irsko mam za ty roky projete snad vic nez CR takze mohu poradit pri vytvareni dovolene ,ale jak uz jsem napsal pocasi je v Irsku nevyzpytatelne , cimz muze byt dovolena ovlivnena ,ale kdyz to vyjde tak to stoji za to
K tomu druhemu dotazu cen Mam za to ze i kdyz se vsude vsechno zdrazuje a vlastne Irsko je povazovano spis za dtazsi destnaci ,nemam pocit ze by rozdil mezi hlavni sezonou a zbytekem roku byl az tak markantni Samozrejme jsou proflaknuta mista a data jako zrovna bude St, Patrick nebo ruzne obdobi kdy je Bank Holiday ,velikonoce ,, vanoce jako kdekoliv jinde se to projevi na ubytovani Samotneho me hodne prekvapily ceny ubytovani v Dublinu Uz kdyz tu byl nedavnoi na vikend v Dublinu suomi,finland jsem koukal jak se to pohybovalo mezi 50-100 eury a ted na St Patricka je jen par ubytovani mezi 150 az 200 eury za noc pro dva a zbytek dost nad 200 euro coz je ve srovnani s jiznim staty silene Country je levnejsi ale i to slo nahoru Nejoblibenejsi a nejvyhodnejsi je zde B+B ktere byvalo v hlavni sezonu za 35 euro na osobu vcetne snide a ve vedlejsi 25 euro Uz loni jsem si vsiml ze tyhle ceny jsou celkem uz minulosti v tech turistictejsich mistech V tom lete jsou vyuizitelne a levnejsi mista v kempech sam jsem loni absolvoval 4 denni vylet po jihozapade se stanem ve dvou abychom se nemuseli vracet domu a bylo to fajn Asi stoji za to si tady nejaky levny stan i koupit B + B je vsude v nabidce jake budou ceny v lete tezko odhadnout ale i zde se uvolnuji covidova opatreni a ceka se lepsi sezona nez byla ty 2 roky
Nektere atrakce jsou dost predrazene myslim vstupy nebo treba vylety lodi napriklad na ostrov Skeling Nektere jsou zase celkem dostupne pekny vylet je v oblasti Skibberenu a ostrovy Cape Clear a Sherkin Island Bohuzel lanovka na Dursey s Beary je pro letosni sezonu mimo provoz pro opravy a nevim jak moc bude nahrazena lodi ktera tam bezne nejezdi Bere Island na Beare neni problem jen na zrajekt vejdou jen asi 4 auta Kdyz uz jsme u aut samozrejme ze je dobre si zde vypujcit auto ale pujcovny jsou velmi drahe a treba pro lidi pod 25 let jeste vic komplikovane Autobusova sit je hodne dobra i kdyz jsou mista kam nezajizdi Vlaky v Irsku jsou spis rarita a cenove hodne drahe K drahemu pujceni aut se pridava i cena benzinu ktera je ted asi 1.70 euro za litr Jidlo si nemyslim ze by byl nejaky extra rozdil mezi hlavni sezonou a zbytkem roku
Takze asi tolik k Irsku kdo bude chtit konkretni info tak pokud budu vedet rad poradim Dneska je tady zrovna jeden z peknejsich dnu tak vyrazim k mori a dam tu pak par fotek teda jestli za tech 20 minut nez se tam dostanu nezacne prset :-))
Takze klasicka promena irskehp pocasi dopoledne v 11 pohled ze zahrady smerem k mori po 2 hodinach na plazi a behem dalsich 2 hodin prijezd domu uz s kapkama deste na skle
nejak se ta posledni neulozila, jinak ta plaz se nachazi na Caliso bay posledni fotky pred mostem jsou z Youghalskeho zalivu, kde se vleva do more Blackwater no a mistni komunikace domu
Tak zase Irsko pri modre obloze doufam ze to vydrzi na zitrejsiho St.Patricka
St Patrick se vcera v Irsku vydaril i pocasi priespelo -)
Dnesni den v Irsku (plaz v Ardmore ) teplota more 9 stupnu vzduch 10 a vitr asi 35 km/hod ale to ty dva neodradilo -)
v sobotu a vcera na me nejoblibenejsi plazi zahajil jsem i koupaci sezonu more melo 9,8 :-)
Tak co nadelam...kolem 16 to bude mit mozna o prazdninach, jestli se zadari tak 18, ale to bylo jen parkrat, ale uz jsem si zvyknul, ale vzduch mel14- 15 ted o vikendu Ma to vyhodu ze na plazi nejsou davy :-)
Tak zase jednou slusne pocasi tak moje oblibana plaz pul hodiny z domu Bonifac se vydaril i kdyz vzduch kolem 19 more 12 stupnu :-)
Vcerejsi den v Ardmore ( pul hodiny z domu )
Kdyz ani v Irsku neprsi :-)