Zdravím lidi, mam na vas takovy dotaz.. Jsem z Ostravy a pritelkyne z Katowic. Vzdy jsem si rikal, ze to je jen hodka cesty a ze to mame lepsi nez mnoho paru, co sice oba ziji v cr ale jsou od sebe treba 3h.. Meli jsme se stehovat k sobe pred mesicem a mezitim nam uzavreli hranice a je to teda ted do na nic.. Normalne jsme se vidali i 3x tydne a predstava, ze se 3 neli vic mesicu neuvidime me popravde desi... Me napadlo maximalne zajet na Snezku a sejit na polskou stranu😬 ale ani s tim si nejsem tak jisty.. Diky za rady a at se dari. .
mam na vas takovy dotaz.. Jsem z Ostravy a pritelkyne z Katowic. Vzdy jsem si rikal, ze to je jen hodka cesty a ze to mame lepsi nez mnoho paru, co sice oba ziji v cr ale jsou od sebe treba 3h.. Meli jsme se stehovat k sobe pred mesicem a mezitim nam uzavreli hranice a je to teda ted do na nic.. Normalne jsme se vidali i 3x tydne a predstava, ze se 3 neli vic mesicu neuvidime me popravde desi...
Me napadlo maximalne zajet na Snezku a sejit na polskou stranu😬 ale ani s tim si nejsem tak jisty..
Videl jsi film Krakonos a lyznici? Sice neni zima ale urcite se z toho zaklady pasovani pres hranice naucis. Nebo myslim ze i v knize KX-B neodpovida utikal potom Alois Siska pres hranice...
Láska hory přenáší..... :-) ale s uzavřením hranic asi nehne.
Ale chápu to, mám vzdálenou rodinu ve Švýcarsku, nejsou nemladší a docela mě děsí představa, že už je nikdy neuvidím, pokud budou hranice rok dva zavřený.
Co treba zajet na Prajzkou , Prajzaci by ti mohli poradit ( Kravare a ta oblast tam ) . nebo pak se poptat nekoho v Tesine ,, prece asi je dost Polaku s Polskeho Tesina co chodi pres most do prace v Ceskem Tesine ,, ale nejsem si jisty jestli jim to taky nezarazili a pak jeste rychlokurz na kamion ... nebo se aspon tak tvarit ,,,
Co treba zajet na Prajzkou , Prajzaci by ti mohli poradit ( Kravare a ta oblast tam ) . nebo pak se poptat nekoho v Tesine ,, prece asi je dost Polaku s Polskeho Tesina co chodi pres most do prace v Ceskem Tesine ,, ale nejsem si jisty jestli jim to taky nezarazili a pak jeste rychlokurz na kamion ... nebo se aspon tak tvarit ,,,
Jsem Prajzák :D My toho s Poláky až na hranice moc společného nemáme. Těšínsko je už jiný příběh.
Vzít dodávku, naložit jakýmkoliv zbožím, napsat si dodák na polskou firmu, potvrzení o vývozu, vypsat CMR a hurá jet. Jen pozor na to, že pod pokutou 5000PLN při vylezení z auta je potřeba mít roušku a rukavice.
Vzít dodávku, naložit jakýmkoliv zbožím, napsat si dodák na polskou firmu, potvrzení o vývozu, vypsat CMR a hurá jet. Jen pozor na to, že pod pokutou 5000PLN při vylezení z auta je potřeba mít roušku a rukavice.
Ja muzu jenom potvrdit ze je to mozne, prejit hranice celkem pohodlne ;) :D
Ale jak presne to uz vzdycky musite samotne rozhodnout. Pokud ne budete ohledupni tak Vas ceka kolem 500 PLN - coz je v prepoctu 3000 korun - pokuty. A vasi kolegyne treba navic https://www.youtube.com/watch?ti...=emb_title
Jinak jako člověk co se narodil na dohled od hranice mohu říct, že za jakéhokoliv režimu se daly a dají zelené hranice stále překračovat, obzvlášť tady v oblasti Krkonoš/ Orlických hor. Potkat se u patníku není žádný problém, s romantikou na patníku také myslím problém nebude.
Dnes ale podle mne vubec neni nutne tolik tu cestu vydelavat, treba v Karvine nebo Bohumine urcite nejsou ve vsechnych mistech Policajti ;) Jenom je dobre mit duvod proc ste tam a ne doma.