Cau vsem, jsem v Jizni Americe na 90denni bezvizovy pobyt, ktery brzy konci, vzhledem k uzavrenym hranicim a situaci se nechci ani pokouset vracet do CR, ale chci zustat zde v Jizni Americe nez se situace zmeni. Zajima me, zda tu je nekdo, kdo ma zkusenost napriklad s prodlouzenim bezvizoveho pobytu v nektere z uzavrenych zemi, zda uz nekdo obdržel výjimku? Muzete napsat zkusenost i z jinych kontinentu, nemusi to byt pouze Jizni Amerika, zajima me jak kdo postupoval v komunikaci napr. s ambasadou nebo federalni policii. Predpokladam ze pro tenhle mimoradny stav musi existovat vyjimky a pobyty se budou prodluzovat... .
Pokud ma zeme vyhlasen nouzovy stav (nebo jakkoliv jinak se to jmenuje) a nelze v podstate zemi opustit, tak nema smysl nic resit...platnost dokladu se prodluzuje az do ukonceni teto situace
Mam kamose v Peru a nedostane se odtamtud, 90 dni uz prekrocil...rekli mu, ze mu to prodlouzi na 180 ale ma prijit az bude nouzovy stav zrusen...
Pisateli svým způsobem rozumím. Tuhle dobu bych raději trávil v subtropech s výhledem na pláž v menším městu. Bez uvedení země, ale mu nic poradit nemůžeme, i kdyby sem přispívalo x expatů z každé země Jižní Ameriky.
Obecně kontaktovat českou ambasádu a zeptat se. Třeba to pro ně bude vítané zpestření v podobě někoho, kdo opravdu ale opravdu nechce repatriaci. A posléze kontaktovat místní úřady.
Je to jak rikas, ale i ceske jaro a probouzeni prirody po zime je podle me jedno z nejhezcich obdobi v roce, alespon ja ho mel vzdy rad.
Ok mam v planu, pro me dulezity co napsal kajman nad tebou, o tohle mi slo, i tak diky.
Ja bych si z toho celkove moc hlavu nedelal...v soucasne situaci se da celkove pocitat se vstricnosti a benevolenci v podobnych pripadech...
Jednou jsem prekrocil o 10 dni pobyt v Chile protoze se to rychleji nedalo kvuli pocasi...na hranicich si toho sice a vsimli, ale jen me na to upozornili a poprali peknou cestu...pravda jel jsem na kole takze to asi chapali :-)