UVOLŇOVÁNÍ restrikcí a cesta k normálu
Tak snad Karvina mozna pujde do karanteny, radeji pozde nez nikdy. https://www.seznamzpravy.cz/clan...cit-111510
richard.pastorek napsal(a):A co ten clanek rika ? Ze v populaci 10 milionu obyvatel je momentalne 4169 nemocnych s COVID-19 ...a dale ze v Karvine se za tyden nakazilo ze 100000 obyvatek 267 lidi ... To jsou fakt silena cisla ....smesne... a tim ze Vojtech pripustil ze zavrou Karvinou ? Cemu tim pomohl ? Leda k tomu, ze spousta lidi s Karvine rychle nahaze veci do auta a vyrazi na dovcu at uz po republice nebo do ciziny Drzim karvinakum palce, at se zdekuji dokud je cas Budou je pak taky nahanet vrtulnikem jako v Unicove nebo kde to bylo ? Copak je valecny stav ? nechteji zavest zakaz vychazeni ? Uz to vypadalo ze ta hysterie konci a vidim ze ne,,,,, Uz vidim jak to tady zase schytam jako Coinneach a dalsi normalni.... Doufam ,ze lidi nezapomenou az budou volby....Tak snad Karvina mozna pujde do karanteny, radeji pozde nez nikdy. https://www.seznamzpravy.cz/clan...cit-111510
@mikir: V zásadě souhlasím, že není důvod k nějakým větším opatřením. Možná by se vyplatilo třeba platit test těm, kteří chtějí z Karviné někam jet. Jen mě pobavilo, že podle sebe soudíš ostatní s tou mobilitou. Když nepracuješ, tak na svou "dovču" můžeš odjet ze dne na den, ale většina lidí musí žádat o dovolenou nebo mají nějaké zakázky (a kdo nepracuje, nemusí mít dost peněz na dovolenou, zvlášť v tomto chudším regionu). Je fakt, že když šlo do tuhého, tak z Wuchanu stihlo odjet ze dne na den lidí dost, ale taková situace v Karviné není :-)
@ Libor_S
Tak ano mas pravdu , verim ,ze u mnohych to nejde ze dne na den i kdyz ja to beru trosku tak , ze kdyz se neco prihodi ,tak zamestnanec taky neprijde ze dna na den do prace a podnik si s tim musi nejak poradit
Spis bych vetsi problem videl v tech financich ,ovsem konkretne v tomhle pripade jde o horniky a ti zase uplne bez penez asi nejsou ,navic uzavrenim dolu bude mit volno dost lidi v tom regionu, samozrejme jako region je na tom blbe financne nejen Karvinsko, ale cele Ostravsko
To bylo vzdycky i kdyz urcite profese byly za totality protezovane ,ale taky kdyz se podivas, kolik lidi z Ostravska odeslo pracovat do zahranici , tak to o necem svedci ..Ja to vzdal v Ostrave pred 22 lety
Ten test zadarmo by mel stat poskytovat vsem a nejen v CR ...ovsem kvalitni test ,ne takove ,co nadelaji vic skody jak uzitku Treba do Recka si to lide podle meho hlavne rozmysleji proto, ,ze by mohl test signalizovat nakazu i kdyz by zadna nebyla
Testovani jako takove je vubec diskutabilni , hlavne pro ty statisticke cisla , tam kde se bude hodne testava se zjisti ze je vetsi pocet nakazenych a pritom tam kde se netestuje tolik je mozna stejny pocet nakazenych
Coz pak prave ovlivnuje ty semafory v ruznych zemoichRadikální, avšak účinný plán. Tak nějak by se dal shrnout plán vlády Andreje Babiše na vyřešení současné koronavirové krize v Karviné.
Jak oznámila vláda na dnešní mimořádné tiskové konferenci, řešení krize zcela koresponduje s mozkovou kapacitou a schopnostmi současné vlády – je naprosto prosté. Vláda jednoduše plánuje celý okres Karviná darovat vedlejšímu Polsku.
Tak jsem si vyrazil na víkend vlakem do lázní v Budapešťi - cesta bez problémů nikde žádná kontrola....vlaky mezi Vídní a Budapešťí obsazené tak ze 40% - jindy v tuto dobu se bez místenky nechytáte ..
Čtyřhvězda v BUD za 50% obvyklé ceny navrch hotel byl poloprázdný......centrum nevím tam jsem nezavítal,ale lázně Palatinus byli našvihané - jiný jazyk než maďaršťina byl slyšet výjmečně.
Jak je to s povinností nosit roušku jsem nezjišťoval,ale ve vlaku v Rakousku a Maďarsku ji měl tak každý druhý v maďarském metru tak 6/10 a obchodech tak 8/10 - já jsem si jí vůbec nebral a nikdo jí nikde striktně nevyžadoval.
Hezký den, rád bych opět na Madeiru - odlet z Německa, je s tím nějaký problém ohledně testování? A dále po příletu do Funchalu mi mohou zdarma udělat test na coronu, avšak mohu čekat až 3dny v karanténě na výsledek...má někdo nějaký tip co dělat a jak to udělat aby vše bylo snažší, neplánuje někdo cesto na Madeiru? díky všem dobrým lidem za info a tipy
mirda napsal(a):Hezký den, rád bych opět na Madeiru - odlet z Německa, je s tím nějaký problém ohledně testování? A dále po příletu do Funchalu mi mohou zdarma udělat test na coronu, avšak mohu čekat až 3dny v karanténě na výsledek...má někdo nějaký tip co dělat a jak to udělat aby vše bylo snažší, neplánuje někdo cesto na Madeiru? díky všem dobrým lidem za info a tipy
Ahoj. Taky bychom rádi na Madeiru na konci září z Vídně. Abychom se vyhnuli čekací době, než bude hotov výsledek testu po příletu, tak plánujeme, že se necháme otestovat těsně před odletem ještě v ČR - předpokládáme, že dostaneme nějaký papír na kterém bude uvedeno datum kdy vyšel negativní test a pak do těch 72hodin se dostat na Madeiru. Samozřejmě si to ještě budeme muset telefonicky nebo osobně ověřit na odběrovém místě, abychom ten papír o bezinfekčnosti dostali včas, třeba den před odletem nebo v den odletu. Ale třeba do konce září se podmínky změní a už bude vstup bez testů. Uvidíme. Nebo má někdo nějaký jiný tip jak na to?
Za poslední dny jsem prošel letištěm v Praze, Paříži, Nice a Amsterdamu. Pouze v Česku byla navíc pasová kontrola a měření teploty každého před nástupem do letadla. Jinde vše jako dříve, akorát ty letiště jsou poloprázdné. Procházet Schiphol a občas nikoho nevidět je teda zážitek. :-D
No tak dneska ráno na Schipholu bylo lidí až dost, navíc takový chaos při odbavování už jsem dlouho neviděl, všechny lety KLM check-in v jedné frontě, čekal jsem tam minimálně 30 minut.
Dobrý den,
jsem Ukrajinka a v čr bydlím již několik let, mám tu trvalý pobyt. Včera jsem se vrátila z Ukrajiny. A 16.7. se s přítelem chystáme vlakem do Vídne. Probíhají nějaké kontroly i ve vlacích? Opravdu je nutné si dělat test. Prijdou na to? Jsem totiž student a 2000 za test je pro mě dost.
ved ked mate trvaly pobyt a idete z Ceska, osobne si myslim, ze by problem nemal byt. nemam pocit, ze zakazy a testy su mierene na obcianstvo, ale len ked prichadzate zo "zakazanych" krajin, jedno aka narodnost.
Jde spíše o to, že všude píšou. že jste nesměli pobývat 14 dní ve 3. zemi. Včera bylo 6. a já jedu 18. takže si musím delat test ne?
je to na tebe..
Za "hodnověrné doložení" je v praxi považováno ústní prohlášení cestovatele v případě náhodné kontroly.
ja by som siel radsej namiesto Viedne siel hned na Ukrajinu, niekam na Zakarpatie na konak :D
18ho moze byt uz situacia uplne ina
akoze vzdy sa to da hacknut cez Slovensko, my mame testy zdarma ak sa ide z rizikovych krajin aj pre cudzincov :) len potom 5 dni samoizolacia
:DD no ze zakarpatské Ukrajiny jsem včera přijela :DD to by ten test zdarma nebyl, když jsem byla 12 dní už v Čr :DD
Tak hlaseni z letiste v Dublinu, fronta pred security tak na 10 minut rozestupy ,rouska ,jinak klid ,otevreno temer vsechno ,nejak mene mist v jidelnach ,v samotnem Dublinu busy s polovinou lidi , nejezdi vsechno jeste s tech soukromych spolecnosti ,Bus Eireann jezdi, ale je treba koupit jizdnku vcas (Cork-Dublin ) ,sezeni kazdy zvlast a ob jedno ,mestska v pohode ,taky ale jednotlive ,platba v mincich do strojku u ridice ,pokud clovek nema jejich prepravni kartu
Karantena se ma rusit 20.7. ,
tonic napsal(a):
akoze vzdy sa to da hacknut cez Slovensko, my mame testy zdarma ak sa ide z rizikovych krajin aj pre cudzincov :) len potom 5 dni samoizolacia
5 dni s ukrajinku na izolacke, sen kazdeho muza :)