UVOLŇOVÁNÍ restrikcí a cesta k normálu
Při záběrech na odebírání vzorků pro testy na COVID si vždycky vzpomenu na egyptskou mumifikaci a jak dostávali ven mozek. Myslím, že mám fóbii z dlouhých štětiček v nosu...
EDIT: Neví někdo odborný termín v latině?
Chci se zeptat, jestli má někdo reálnou zkušenost nebo info ohledně cestování do Řecka. Třeba jestli někdo cestoval do Řecka ze země, která je na seznamu již delší dobu (Bulharsko, Rumunsko, Malta). Na stránce travel.gov.gr je jasně napsáno, že PCR test je při vstupu povinný pro cestující přilétající z vyjmenovaných zemí. Naše ministerstvo zahraničí také píše, že se to týká letů z daných zemí. Měl bych letět 23.8. z Vídně do Heraklionu. Nerad bych se dočkal toho, že mně v cíli zamítnou vstup do země a pošlou domů.
Ahoj,
má někdo zkušenost s přebookováním termínů na Qatar Airways? Konkrétně se mi jedná o jejich možnost Hold on your ticket/Odložte svoji cestu. Pochopil jsem to správně, že když mám letenku vystavenou př. 15.7.2020 s odletem 25.10.2020, tak mi změní termín odletu na stejné trase na jiný termín do 15.7. 2022? Např. na 25.3.2021?? Díky
mhers napsal(a):Chci se zeptat, jestli má někdo reálnou zkušenost nebo info ohledně cestování do Řecka. Třeba jestli někdo cestoval do Řecka ze země, která je na seznamu již delší dobu (Bulharsko, Rumunsko, Malta). Na stránce travel.gov.gr je jasně napsáno, že PCR test je při vstupu povinný pro cestující přilétající z vyjmenovaných zemí. Naše ministerstvo zahraničí také píše, že se to týká letů z daných zemí. Měl bych letět 23.8. z Vídně do Heraklionu. Nerad bych se dočkal toho, že mně v cíli zamítnou vstup do země a pošlou domů.
Tohle Ti v dnešní situaci nikdo nezaručí a obvzlášť u tohoto se prostě náhled může změnit ze dne na den.
Někteří uvolnění věří a prodávají pobyty už na říjen 2020 :D
https://www.slevomat.cz/akce/169...ze-phuketu
Hlavně že sami Thajci už prohlašují, že letošní zimní sezóna je ztracená a že nejspíš neotevřou hranice ani na čínský nový rok...
Opet sachy a nesmysly semaforu
16:22
České ministerstvo zdravotnictví podle informací ČTK zařadí Španělsko s výjimkou Kanárských ostrovů mezi rizikové země. Účinnost opatření bude od 24. srpna.
13:24Premiér Andrej Babiš
Testy pro dovolenou v Řecku nebudou pro české občany od pondělí, jak se plánovalo, potřeba. Řecký premiér změnu vyhlásí dnes, řekl premiér Andrej Babiš.
Michal napsal(a):
Někteří uvolnění věří a prodávají pobyty už na říjen 2020 :D
https://www.slevomat.cz/akce/169...ze-phuketu
Hlavně že sami Thajci už prohlašují, že letošní zimní sezóna je ztracená a že nejspíš neotevřou hranice ani na čínský nový rok...
Však taky oni tomu nevěří, to je jen způsob jak vytáhnout z lidí peníze :D Ve výsledku za ty peníze pojedeš na Lipno, ale hlavně, že penízky zůstanou u Slevomatu :D
Ahoj, nemá Lazio / Řím taky nějaký speciální formulář? Mám dojem, že jsem někde něco v tom smyslu zahlédnul a nemůžu to najít. Nicméně Ryanair mi pořád posílá notifikace k Alicante ačkoliv v Manage My Bookings na mě už kouká jen Řím, takže nehrozí, že by mi poslali aktuální info. Na jejich webu i MZV jsem našel jen obyč formulář pro celou Itálii.
Ukrajina od 29.8.2020 do 28.9.2020 uzavírá hranice pro cizince s určitými výjimkami (např. tranzit).
Nošení roušek bude kvůli koronaviru povinné v celé Paříži , oznámil to francouzský premiér Jean Castex. Nevyloučil přitom, že by se povinnost zakrývat si na veřejnosti nos a ústa mohla rozšířit i na další velká města.
Prima, od 2.září zákaz letů z Polska do Chorvatska a Francie. Tak to mi ten Split už nepoletí :-(
Rouška jako všelék na vše. Politic jsou evidentně nadšený jak můžou ovládat davy. Bohužel cestování radši už do konce roku neplánuju, normálně bych v říjnu dal asi Mallorku nebo Kanáry. Takhle asi vlakem na Křivoklát max :(
DimikUK napsal(a):Líbí se mi, jak začínají blbnout ty země, co bývaly ledově klidné a razily kolektivní imunitu. Teď už jen čekám, s čím přijde Švédsko.Tak do UK jedine s karantenou...
The UK government has announced it is to remove the Czech Republic, Switzerland and Jamaica from the list of travel corridors.
A tweet from Transport Secretary Grant Shapps said those arriving in the UK from any of the three specified destinations after 0400 on Saturday would need to self-isolate for 14 days.
To vlakno by se asi melo prejmenovat ,,, napred Spanelsko , ted UK ,hrozi Chorvatsko,,, mam obavy co vymysli Slovensko nebo Madarsko...to jsou zeme co nemaji zatim problem v jinych statech
mikir napsal(a):@ Michaela Tak se vratis do CR do toho 7.9. by to jit melo
Jako.. Popravdě nevím. Vracím se 6.9. Musím se vrátit na Slovensko. Jako je to moc ojeb když se vrátím z HR do ČR a ráno Slovensko do Práce? pobyt v SR nemám, ale tak ojeb by to svým způsobem byl.
A ja mam zase v prdeli Spanielsko :( ... som dufal, ze aspon Kanarske nechaju zelene, ale nie.
Toho roku s letenkami koncim, vidim ,ze krajiny zacinaju panikarit, tak nema zmysel kupovat ani 10 eurovky. Uzil som si aspon 2x Grecka v hodine dvanastej (dnes zatial bu bu bu, ale o 2 tyzdne to pojde nacerveno)
Ani Kanary nevypadají v pohode? Mam na konec září letenky a změnil mi Wizz cas odletu, takže jsem to ještě nepotvrdil pro případné vraceni 100%, ale tak nějak stále doufám, že Kanary budou ok 😃