UVOLŇOVÁNÍ restrikcí a cesta k normálu
Dufam, ze rakusania nezrusia bezrizikovy tranzit z cervenych krajin inac ma caka 3nasobna svk karantena
Dnes bolo Grecko prezentovane stylom, neodporucame, ale budeme prehodnocovat o tyzden, mozno dva ... s takym pristupom sa asi tazko da nieco planovat.
Kanarske bez karanteny zatial len AT, PL este bude diskusia, HU a SK po prilete karantena. Co bude o mesiac nikto nevie, ale ak mas Michael nepotvrdenu zmenu, tak s rozhodnutim mozes vyckavat az do 3h pred odletom :)
Právě mám u Wizzu u všech letošních letů. Až na tu nešťastnou Krétu z Vídně, u které čekám, že mi ji zítra Řekové nebo i Rakušané zatrhnou. A to příští týden touhle dobou bych tam měl být už pár dnů :D Ale na druhou stranu byla za vykouzlené kredity a s občasnými ztrátami se počítá :-D
Jinak od nás můžeš na Kanáry taky bez testu/karantény. Jsou ve výjimce. Prozatím. A taky návštěva Španělska kratší jak 12 hodin. To zní jako zajímavá výzva :-D Přílet v 8:00, odlet v 20:00, to by mohl být fajn víkendový výlet. Teď jen najít letenky za kačku...
Michaela napsal(a):
Jako.. Popravdě nevím. Vracím se 6.9. Musím se vrátit na Slovensko. Jako je to moc ojeb když se vrátím z HR do ČR a ráno Slovensko do Práce? pobyt v SR nemám, ale tak ojeb by to svým způsobem byl.
No je to proti pravidlam - do karanteny musi ist kazy kto navstivil rizikovu krajinu pocas 14 dni pred vstupom do SR. A ak ta niekto nahlasi tak je tam dost vysoka poskuta.
Já mám taky Rakousko a Kanáry, tak trnu. Na ty Kanáry nepoletím ani v případě, že budou všude vyžadovat roušky, ať si trhnou. Rakušáci zatím samé zajímavé nápady ohledně provozu lanovek a vleků, to jsem taky zvědavá, co vymyslí.
Pak mi tam visí ještě přebukované Benátky, ale to je ještě daleko, přitom by teď byly paradoxně asi nejjistější
Jojo o těch 3 hodinách do odletu vím a do poslední chvíle asi budu čekat 😃. Jen se trochu bojím, zda nemuzou mezitím (i když teď asi nepravděpodobné) vyprodat letadlo😃.
No zatím ve vyjimce jsou, ale obávám se, aby i v říjnu byly...A nejen u nás, ale i v Rakousku, aby mi ten let uplne nezrusili. Uz takhle mi zrusili úterní rotaci a mam náhradní termín na čtvrtek.
@ Deny ,tak jak jsem odpurce rousek a vzdycky si nejak pomuzu ,tak zrovna na Kanarech ,alespon tedy na neketerych mistech bych se nebal , co tady kdo dava fotky ,tak plaze prazdne ,tam me tezko kdo prinuti ,navic jak mi kdo dokaze ,ze nejdu do vody , nebo ,ze se nechci zrovna napit u jidla to same a vecer si misto korza sedneme na balkon s vyhledem na more u lahve vina
Neco jsme chteli dat jeste v zari ,nebo i pozdeji a ty Kanary se mi jevi jako nejrozumnejsi a jdou pousunovat treba az do prosince
To vic bych mel obavy koupit neco z Vidne .. Vim .ze to jejich prudeni se tyka hlavne Recka a kodu ,ale stejne
Po příletu z Řecka do Vídně není problém ještě zůstat 1-2dny v Rakousku nebo maj Rakušáci nějaký omezení na Řecko? Vyplňují se nějaký papíry?
Deny napsal(a):Já mám taky Rakousko a Kanáry, tak trnu. Na ty Kanáry nepoletím ani v případě, že budou všude vyžadovat roušky, ať si trhnou.
No na Kanárech jsou tuším roušky povinné všude, včetně pláži od 14. srpna. A přitvrzuje se bohužel dál.... https://www.grancanariaforum.cz/...aviru.html
Přesně tak. Taky je k tomu vlákno u poláků : https://www.fly4free.pl/forum/co...anaryjskie,1480,152183
Jinak poláci mají zákaz letů i na Kanáry...
Vynimka pre Kanarske ostrovy je hlavne len populisticka kvoli dovolenkarom a cestovkam, lebo aj tam sa epidemiologicka situacia vyrazne zhorsila. Teda urcite nic neplanovat. Pravdepodobne aj krajiny, ktore pre ne vynimku maju, tak ju coskoro zrusia.
indierock napsal(a):lebo aj tam sa epidemiologicka situacia vyrazne zhorsila.
Tak hlavně, že tam mají roušky na plážích...
Takze nove info z Irska : pro prilet je treba vyplnit formular elektronicky a nasledne by mel prijit email. kterym se bude treba prokazat na pasovce
Opatreni je proto, ze dosavadni papirove folmulare byly malo kontrolovatelne , zeleny seznam se nezmenil CR v nem neni., s okolnich zemi jen Slovensko a Madarsko, s ostatnich zemi bude 14 dnu karantena , odletet se da pochopitelne drive ,ma se o tom informovat
Abychom v tom uvolňování měli pořádek, Maďarsko na září zavírá hranice pro všechny cizince.
Už ma celý tento cirkus unavuje.
Tuším by bolo najlepšie keby sa opäť všetky hranice pozatvárali aspoň na rok a bude pokoj. Celá táto šaškáreň s testami a karanténami je len vyťahovanie peňazí od ľudí.
Ten vírus musí byť veľmi prešibaný... do 31.8. si v klude odpočíva, a od 1.9. zase začne vyčíňať.
Zavírání hranic je cirkus úplně stejnej. Dává mi smysl, když EU postupuje jednotně a zavře teda hranice po obvodu, ale tohle zavírání hranic jednotlivých států v momentě, kdy je tolik lidí denně překračuje, nebo tohle věčný blikání semaforama je pakárna k ničemu
Michal napsal(a):
Abychom v tom uvolňování měli pořádek, Maďarsko na září zavírá hranice pro všechny cizince.
https://www.novinky.cz/zahranicn...e-40334721
Tak to jsem zvedavy mam Prahu pres Budapest pristi tyden od Rynairu jeste nic neprislo ...
Co je humanitarni tranzit ?
Tady už nejde ani o cestování, ale to, jak snadno se v Evropě zříkáme svých základních občanských práv. Docela dost děsivé.
Nejen v Evropě. Třeba taková Austrálie a Nový Zéland jsou ještě vynalézavější. Ale vzhledem k australskému firewallu, který zdatně sekunduje tomu čínskému, nejsem až tak překvapený...
Sedim si tak na večeři v Maďarsku a mudruju jestli mě ubytuji i po 1.9 nebo deportuji na hranice🤔Už toho začíná byt nějak příliš ,to je politika a ekoterorismu dohromady-teď doma,s nikým se nestýkej ...jsem zvědavá zítra na demonstrace v Berlíně
No jen pockej az ti daji vyter v krku jako se daval kdysi na vojne ,nebo ti zacnou stourat stetkou v nose
Uz jsem ty hlupaky vzdal ,ted uz jsem jen zvedavy jestli ty lety do a z Madarska zrusi . nebo poleti s par Madarama