UVOLŇOVÁNÍ restrikcí a cesta k normálu
Ty jo napište sem, až někdo někam (pro potěšení) vycestujete, osobní zkušenosti vítány... ne jen nepřesné domněnky.
11:45|Vláda nechce řešit krátkodobé výjezdy, třeba za nákupy
Hromadná turistika nefunguje a Češi by měli utrácet doma, řekl Andrej Babiš. Test stojí podle Babiše ke třem tisícům korun, což prodražuje výjezdy za hranice kvůli nákupům.
Ty 3tis odradi 90% lidi... lepsi si nechat vrtat koleno.-)
Eda Novak napsal(a):11:45|Vláda nechce řešit krátkodobé výjezdy, třeba za nákupy
Hromadná turistika nefunguje a Češi by měli utrácet doma, řekl Andrej Babiš. Test stojí podle Babiše ke třem tisícům korun, což prodražuje výjezdy za hranice kvůli nákupům.
Ty 3tis odradi 90% lidi... lepsi si nechat vrtat koleno.-)
Akorat ze papir s bumazkou pujde nejspis v brzke dobe sehnat za min a nikde neni napsano taky, ze to musi byt cesky test .... Nadezda Krupskaja neznajes calavjeka ,skolko choces skolko nada ? -))) ?
Taky se mi zdá, že např. na takové Ukrajině seženeš falešný test tak za 100 hřiven i s věčně vyzváněcím telefonem a funkční e-mailovou adresou. Ne, že bych chtěl někoho navádět.
Ona je už zvláštní myšlenková konstrukce prokázat se po návratu ze zahraniční výsledky PCR testu z ČR dělaným před 4 dny a na jeho základě vpuštění člověka jako neinfekčního.
No co jsem zatím nezaznamenal, a docela by mě to upřímně zajímalo, je jak budou kontrolovat když si dovezu test třeba z té Ukrajiny. To očekávají úřední překlad? Nebo je na to nějaký mezinárodní standard? Dostanu zelené razítko na zápěstí a všichni budou vědět, že byl negativní? Protože i kdybych jel třeba do toho Rakouska, měl protokol o testování psaný německy, docela pochybuji, že by mi to tu někdo uznal. Ale třeba je to vyřešené a já to jen nezaznamenal.
Michal napsal(a):Taky se mi zdá, že např. na takové Ukrajině seženeš falešný test tak za 100 hřiven i s věčně vyzváněcím telefonem a funkční e-mailovou adresou. Ne, že bych chtěl někoho navádět.
Ona je už zvláštní myšlenková konstrukce prokázat se po návratu ze zahraniční výsledky PCR testu z ČR dělaným před 4 dny a na jeho základě vpuštění člověka jako neinfekčního.
No vida jeste to ani nikam poradne nelita a uz je nabidka za 100 hriven -))
Kancléř Kurz via kronet.at: "Doporučují trávit letošní dovolenou v Rakouskou,..."... současně však oznámil otevření hranic do sousedních zemí během několika týdnů.
Coinneach napsal(a):Kancléř Kurz via kronet.at: "Doporučují trávit letošní dovolenou v Rakouskou,..."... současně však oznámil otevření hranic do sousedních zemí během několika týdnů.
Des ist doch einfach supertoll! Ferien im wunderschönen Österreich.
Ale asi trochu lepší v hornorakouském Bad Ischlu než v tyrolském Ischglu.
Je na case stahnout do auta muziku na cestu: Auffe aufn Berg, Mama Lauda a Hura de gams:-)
Wizz Air plánuje v příštím týdnu, tj. od 1.5. , obnovit lety z Vídně . V úmyslu má nabídnout letecké spojení do přibližně 20 destinací po celé Evropě, včetně Milána, Valencie a Tel Avivu.
Do provozu má být ze začátku zařazeno necelých 10% z celkové flotily letadel.
Zajimva informace, bude zalezet i na ostatnich spolecnostech O Leary se vyjadril , ze pokud by musel nechat prostredni sedadla prazdne ,tak v kvetnu Rynair litat nezacne , easyJet zase rekl ze bude narizeni akceptovat
Dulezite bude kolika zemim bude stacit test a kolika spolecnostem se vyplati letet i kdyz nebudou zadne omezeni ,tak asi nejde pocitat ze budou mit plne letadlo , zalezi taky co v tech zemich pujde delat a jake sluzby budou mozne
mikir napsal(a): O Leary se vyjadril , ze pokud by musel nechat prostredni sedadla prazdne ,tak v kvetnu Rynair litat nezacne , easyJet zase rekl ze bude narizeni akceptovat
Tak nezačne. Spíš si ale myslím, že by ho akcionáři poslali konečně do prdele, kdyby se o to pokusil.
No já rozhodně nemíním nikam vycestovat dokud se to nerozvolní úplně tj. žádné testy,žádná karanténa!
Podmínkou je fungování bez omezení restaurací,veřejné dopravy,služeb atd.
Takže plánované Norsko je na 99% odepsané a Turecko na 95% též........maďarské lázně jsem přesunul na konec září + doufám na sklonku léta v Tatry.
Také to letos nevidím na žádné velké cestování. Pokud jsou s tím spojeny takové problémy a ani pořádně nefunguje doprava, hotely a restaurace, tak stejně není o co stát. Už jsem přišel o Čínu a Vietnam a ani ostatní plánované východní destinace nevidím pozitivně. Na léto už jsem zakoupil paddleboard a budu na něm jezdit na Slapech a budu doufat, že vyjdou v lednu francouzské Alpy na lyže a snowboard a v únoru bych rád do Brazílie.
Petr76 napsal(a):
Tak nezačne. Spíš si ale myslím, že by ho akcionáři poslali konečně do prdele, kdyby se o to pokusil.
No sam jsem na to zvedavy , mozna mu ustoupi ,protoze s temi prazdnymi sedadly uprostred je to nesmysl , kdyz bude u okna ,nebo v ulicce nebo prede mnou , nebo za mnou sedet nekdo nakazeny , tak to uz v tom rozdil moc nevidim
Navic pochybuju ,ze budou litat letadla plna A proc akcionari ? Wizzair nebo easyJet nema akcionare ?
Chorvatsko chce v létě otevřít hranice
"Chorvatský ministr pro turistiku Gari Capelli v podnělí uvedl, že mezi zeměmi Evropské unie je dostatek dobré vůle a chuti najít způsob, jak státy opětovně propojit."
Obnovování pravidelných linek do Prahy
Od začátku května Air Serbia do Bělehradu a dále také Eurowings do Dusseldorfu a KLM do Amsterdamu.
Zdroj: http://happyfly.cz/klm-se-stane-...ety-prahy/
Coinneach napsal(a):Chorvatsko chce v létě otevřít hranice
"Chorvatský ministr pro turistiku Gari Capelli v podnělí uvedl, že mezi zeměmi Evropské unie je dostatek dobré vůle a chuti najít způsob, jak státy opětovně propojit."
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahr...anicni_dtt
No pokial sa budú vyžadovať potvrdenia o neinfekčnosti tak sa to Chorvátsko pekne predraží.
A ak som to správne pochopil tak to bude taká dovolenka v klietke, lebo nemám ten pocit, že by chceli dať turistom úplnú voľnosť pohybu v krajine.
Bude to simulace Sovětského svazu. Tam si taky bez glejtu nesměl opustit to či ono místo ;)
Coinneach napsal(a):
Obnovování pravidelných linek do Prahy
Od začátku května Air Serbia do Bělehradu a dále také Eurowings do Dusseldorfu a KLM do Amsterdamu.
Zdroj: http://happyfly.cz/klm-se-stane-...ety-prahy/