UVOLŇOVÁNÍ restrikcí a cesta k normálu
Nedocestovali, ale holt se vyplatí jen vícedenní cesty. Holt si zaplatíme i za vytírání holubů z nosu, no.
Tohle covidové cestování mělo své kouzlo a vidět prázdný Madrid nebo liduprázdné albánské pláže stálo za to. Testování je ale asi na mě moc a tak se budu dále jen kochat zážitky ostatních:)
Michal napsal(a):Být vámi, napíšu na FB ministrovi nebo premiérovi. Až to uvidí Mára, bude to zase jinak.
kiezby si mal pravdu
Hovada nic jineho se neda napsat , tenhle napad na sjednoceni Evropy timhle stylem uz byl pred casem v irskem tisku ,,,toho jsem, se bal , ale melo by prece platit ,bud karantena nebo test ,ne narizeni testu ,,,
Iniciativa Re-open Europe má v současnosti spíš opačný efekt 😀 To se von Leyenové podařilo 😁
Tak to by se mohlo Irsko, Kypr a země, které pro nás byly striktně zavřené, otevřít za předpokladu testu.
[citace="Jan Vidim"]
Tak to by se mohlo Irsko, Kypr a země, které pro nás byly striktně zavřené, otevřít za předpokladu testu.
A k cemu by ti to bylo dobre ? Jako ze jeden test v Irsku a pak druhy po navratu v CR ?
Ktera zeme v EU ma tech 25 aby splnovala zelenou ? Mam pocit ze uz zadna
Jinak v Irsku uplne v pohode , napsal jsem kde 14 dnu budu do formulare jednou prislo at to potvrdim, ze na te adrese jsem , pak prisla jeste jedna pripominka ,ze mam byt porad izolovany a pak uz jen podekovani a at sleduju nove informace
Jiste byl jsem, protoze tu bydlim , ale mohl jsem v podstate byt kdekoliv ....
Ze států, které jsou zelené, by měl být umožněn vstup. U oranžových a červených států záleží na členském státu, jestli bude vyžadovat test, karanténu nebo nic. Zároveň by nemělo docházet k zákazům vstupu, tedy jak už tady někdy psal, státy by měly otevřít hranice. Vždy by se mělo brát posledních 14 pobytu a ne občanství. Pro tranzit by test ani karanténa neměly být vyžadovány
Informace jsou tady https://ec.europa.eu/info/live-w...ures-eu_en
Je to spíš záměr ty hranice otevřít. Nicméně se jedná o doporučení, takže to není právně závazný
Jenomze to se uvazovalo 13.rijna ,uvadel jsem to tady s clanku , ktery vysel v Irsku ,od te doby tech 25 nesplnuje asi uz nikdo v EU, 50 splnuji nekteri Prevazne bude ale EU cervena
A jak to bude vypadat v praxi ? Kdo maze ten jede ,,, ? Orban na neco co rika EU kasle a Madarsko necha zavreno ..,, Caputova me zklamala a neumela se postavit tomu saskovi a uz vyhlasili od 9.11. testy ..Petricek pise ,.ze to od 9. 11. to vlada schvalila ... V tichem duchu ....
Pokud neni neco pravne zavazne tak ten chaos bude v ruznych statech tezko vymahatelny
[citace="Jan Vidim"]
Bude to dobré k tomu, mikire, že se tam vůbec bude dát jet
Vsak ti tu nikdo nebranil prijet .jen chteli aby jsi byl 14 dnu v karantene samozrejme me to zvyhodnovalo do CR v pohode bez testu a zpet karantena ... kdyz by zavedli testy tak prakticy budes muset mit dva....
Jan Vidim napsal(a):Bude to dobré k tomu, mikire, že se tam vůbec bude dát jet
To je sice hezký, že můžu jet všude, ale taky s dvojnásobným testováním. Nyní jsem mohl sice jen někam, ale zato buď výjimečně i bez testu, nebo jenom s jedním testem. Tohle odradí i to minimum lidí, kteří byli ochotní někam jet, ale asi je to záměr....
Mandarinka napsal(a):Tak už ani do Polska se nepodíváme, to je fakt posun k lepšímu...
Tu informaci máš odkuď?
mikir napsal(a):Jenomze to se uvazovalo 13.rijna ,uvadel jsem to tady s clanku , ktery vysel v Irsku ,od te doby tech 25 nesplnuje asi uz nikdo v EU, 50 splnuji nekteri Prevazne bude ale EU cervena
A jak to bude vypadat v praxi ? Kdo maze ten jede ,,, ? Orban na neco co rika EU kasle a Madarsko necha zavreno ..,, Caputova me zklamala a neumela se postavit tomu saskovi a uz vyhlasili od 9.11. testy ..Petricek pise ,.ze to od 9. 11. to vlada schvalila ... V tichem duchu ....
Pokud neni neco pravne zavazne tak ten chaos bude v ruznych statech tezko vymahatelny
Nevymahatelný? Úplné stačí, když vás orgáni někde zapíší do přestupkové databáze a následně pošlou výzvu k zaplacení pokuty (dle jejich sazebníku).
Ano, pojedu se v sobotu projít (či budu chtít strávit víkend) v polských Beskydech a budu potřebovat test tam i zpět, jestli to dobře chápu.