UVOLŇOVÁNÍ restrikcí a cesta k normálu
Tonicu v Omanu jsem byli jeste kdyz se ty 10 denni viza platily , zeme fajn ,lidi taky ,ovsem hranice hodnotim pomerne negativne ( jeli jsme s Dubaje autobusem )
Souhlasim ,ze Oman to prezije bez navstevniku ,ale takhle se mohou chovat v turistickem ruchu leda magori co jim o podporu turistickeho ruchu nejde
Test 96 hodin pred ? 30 dnu pojisteni ,kdyz tam jedes treba na tyden ? Dalsi test po po priletu za 25 OMR, A kdyz tam tedy budes 10 dnu na ktere ti daji vizum tak po 7 dnech 7 dnu karantena ?? behem ktere budes nosit sledovaci naramek ??? Predlozit potvrzeni o ubytovani ?? A jeste dostatek prostredku To se ti zda normalni ? Me teda ani nahodou
Obecne mas problém pochopit,ze ne všechno se řídí tím,co si myslíš a jak si to představuješ ty.Pro Omán je v tuto chvíli priorita předejít zavleceni nákazy zvenčí,navíc určitě ta pravidla jsou primarne určena pro cizince,kteří tam musí pracovně a ne pro turisty. O jejich pravidlech si můžeme myslet co chceme,ale aktuálně se nikam nehrnou davy turistů a magoři by spis byli,kdyby za soucasne situace turisticky ruch,teda spis to,co z něj ted zbylo, podporovali.
Ale eremi , ja uz si rikal ,ze nekde bojujes s covidem ,ze jsi tu dlouho nicim neprispel , ja problem pochopit neco nemam ,ale rozhodne stojim na strane hostinskych, hotelieru, normalnich vanoc ,lyzovani a dalsiho cestovani, treba nekam do tepla a ne na strane nesmyslu , co vytvareji vlady napric Evropou , v cele s uzasnymi napady ceskeho PSA co i kelimek kavy je pro nej nebezpecny
A rozhodne nejsem sam , kdo nepodporuje lez cisel a covidovou hysterii, co jaksi s blizicimi se svatky stoupa, protoze vsichni ti papalasi vedi ,ze se stejne najdou lidi co nebudou narizeni respektovat ,bohuzel budou v mensine
Ale mas pravdu v tom ,ze myslet si muze clovek co chce o pravidlech jakekoliv zeme a kdyz s nima nesouhlasi,tak tam proste nepoleti Ja mam stesti, ze Irsko umoznuje od 18.12. do 6.1. neomezene cestovani po celem Irsku a zrejme vice zemi bere Irsko jako mene rizikovou zem a umoznuji vstup bez testu bez karanteny a bez vyplnovani nejakch formularu , cehoz se chystam v plne mire vyuzit i za cenu 14 ti denni karanteny po navratu Muj nazor bez testu ,bez ockovani a pokud mozno i bez rousky zustava trvale stejny,,,,
Tak preju nejen tobe ,ale vsem pekne vanoce
Ze Španělska bez testu, na Slovensko stačí jen antigen test, na Letné si můžem zabruslit .... noo tolik štěstí najednou :-D
To Spanelsko je stejna pakarna jako je vystoupeni ceske vlady pri schvalovani rozpoctu a dalsich veci , Slovensko taky celkem nevi ci je a co jen tranzit ? Budou neco chtit ? Viden se zda v pohode s tim tranzitem a co Bratislava ? A kluziste na Letne ? Normalni kluziste rozdelili na useky do ktereho vpusti na 30 minut 6 bruslaru ,chapu pro deti aspon neco ,krom vetsi moznosti srazky a urazu , prinos pro zabrusleni si nulovy ,,,stejna pistomost jako lyzovani v rousce ...
Nevim jak dopadla ta vcerejsi akce s rolbou v centru co tam privezli ze Spindlu ,ovsem hotelieri by meli usporadat masivnejsi protest a k nim by se meli pridat dalsi normalni lidi uz tech nesmyslu je akorat tak dost !
Petr76 ,kdyz myslis ,takze kazdy kdo nesouhlasi s vymyslenymi ,cisly , testy karantenami , ockovanim a zakazy a narizenimi ,ktere si vecne protireci je tupy ze ? Hlavne ze ovce a hypochondri co delaji s covidu vyhlazovaci nemoc lidstva tupi nejsou ,,,vic to komentovat neminim
No jo, my jsme se tam chystali, ale známá, co ve Švýcarsku žije, mi říkala, že karanténa je tam na spadnutí. Tohle vyhrál ten, kdo vyrazil ten minulý týden, když otvírali ski areály. Mohl si týden v klidu zalyžovat. Dneska žádné plánování nemá smysl
Ahmad Masúd napsal(a):Takže zbývá snad jen Srbsko a Ukrajina.
Ukrajinská vláda plánuje lockdown hned po skončení pravoslavných Vánoc.
Já tomu říkám totální brexit. Přerušit i veškerou dopravu se zbytkem světa, to je majstrštyk 👍
ty jo..pocinaje breznem mam na kazdy mesic naplanovou jednu cestu..kdyz jsem to kupoval pred pul rokem tak jsem opravdu myslel ze to uz bude za nama resp v prijatelnych mezich..:(
Vypadá to, že vlastní zemi budeme poznávat o dost důkladněji než jsme si mysleli. A ne, že by mě to těšilo. V Krušných horách to v létě vypadalo jako na Václaváku a Rychlebské hory mají prý taky slušně nakročeno.
Hezký seznam cestovních restrikcí do UK. Zatím tam chybí Španělsko.
Tak i u nás celekem fraška.... ještě dopoledne všechny společnosti prodávaly letenky do/z Velké Británie (některé doteď). Ryanair se ještě rozhodl odletět (zpět prázdný), ČSA už lidem řeklo před odletem sorry, zrušeno. Pak si něco plánovat...
baca12 napsal(a):Já stále čekám na další kolo zabavování. Na jaře se zabavovaly roušky a respirátory, teď se budou konfiskovat dodávky vakcín :DAle nie, v marci sa uz vsetko bude rozbiehat. Vakcina c.1 alebo 2 alebo 3 zabere