Cestovní pojištění koronavirus
Ahoj, nevíte, jaké pojišťovny pokrývají náklady na karanténu v cizí zemi? Nejde mi o technickou karanténu, kdy je například uzavřen celý hotel, ale příklad, když přiletím do země (podle MZ na semaforu zelená) a na letišti by mě kvůli nějakým příznakům poslali do karantény? takže náklady na hotel, atd ..
Díky :)
Axa vylozene nabizi cestovni pojisteni, ktere bude plnit lecebne vylohy na covid. Pojistne podminky neznam. Nevim ani tedy, jak to je s narizenou karantenou kvuli priznakum. Predpokladam, ze by pobistovna chtela potvrzeni, ze k nakaze doslo a karantena tak byla opravnena.
Beztak pokud nekdo nekam poleti a bude vykazovat priznaky, nepredpokladam ze jej pouze poslou do karanteny a neudelaji rovnou test. Pripadne ze nebude moznost si ten test nechat udelat.
Jinak minimalne v zelenych zemich koop (nevim ktera vsechna jejich pojisteni) bude taky plnit lecebne vylohy. Detaily neznam.
Tak muze to byt jen u bankopojisteni, ktere na pobockach nedelaji. Minimalne EP.
Vim ted vic detailu: Lecebne vylohy budou plnit v oranzovych a zelenych zemich. Rozhodujici je datum vzniku pojistne udalosti. Plati jen pro EU. Az WHO ukonci pandemii, bude to i mimo EU.
Onemocneni covidem v CR je duvodem pro uplatneni storna.
Dá se pojistit storno letenek nebo ubytování, pokud by člověk musel zůstat kvůli nařízené karanténě v ČR?
Česká pojišťovna/Generali - léčebné výlohy hradí v zemích, které jsou z hlediska MZV bezpečné, za předpokladu, že k nákaze došlo tam. Náklady na nařízené preventivní testy a nařízenou karantenu nehradí. V "nebezpečných" zemích hradí mimo covidu vše standardně dle pojistných podmínek.
Ahoj, našel někdo pojištění, které kryje COVID i v zemích kam je doporučeno necestovat? Chci dát přes Vánoce Egypt a jako entry requirement je pojištění na covid, které mezi čekými pojišťovnami nemůžu najít. Respektive mají mimo jiné Egypt ve výlukách.
Tady je to docela přehledně dle Evropy: https://www.yespojisteni.cz/kam-...semafor/
Egypt je na semaforu, takže ti nebude hradit žádná pojišťovna. Ale třeba v Tunisu jsem byl v říjnu s Allianz. PN
Ahoj,
má někdo aktuální tip na cestovní pojištění v době covidu? Jde o to, aby se vztahovalo na tmavě červené a černé země dle semaforu, léčbu covidu v zahraničí či případné uvíznutí v karanténě. Já jsem zatím našla jen pojištění od AXA a ERV, ale všude je alespoň 20% spoluúčast. Díky za tipy :)
Já ti nevím... ta Axa... před měsícem jsem jim nahlásil pojistnou událost z cestovního pojištění a zatím stále - i přes urgenci - hrají mrtvého brouka...
U nás v Allianz kryjeme v tmavě červených i covid a vše ostatní samozřejmě také. Pro černé země to u českých pojišťoven bude bída, řekl bych. Možná ten Safetywing?
Aha, díky. Na Allianz se podívám. Ta Axa mi přišla fajn, ale to jednání, co říkáš, není ideální.
Priznam ze se nornalne nepojistuju , ale kdyz teda radi ta chripka a nesmyslna opatreni ruznych vlad tak jsem se taky podiival co se nabizi v pripade covidu 19
Docela prehledne se to nabizi tady Ovsem to hlavni tam stejne chybi , jde o narizenou karantenu a tim i propadnuti letenky Lecebne vylohy jsou podsatne jen pri tezsim prubehu a hospitalizaci
Mikire, zas té masáži s pojistkama nepodlehej... Jim jde jen o to, jak z tebe dostat peníze... Za větsinou falešný pocit jistoty. Jsem v životě neměl na cesty nic víc než pojistku na kartě, se všemožnýma výlukama. Levná bývala ta od České přes Fio, co se Česka spojila s Generali tak to šlo do prdele a zdražili obecně všechny pojistky, jsem od nich odešel s autem, se vsim... takže aktuálně třeba Fio je už za drahych 49Kc měsíčně. Což už mi trhá žíly, když zrovna v tom daném měsíci necestuju. Že by se oni na druhou stranu zachovali čestně, že rok se cestovat nedalo a oni si to strhávali z účtu vesele dál..
Ještě bych doplnil, že banka funguje ve většině případů pouze jako prostředník. Jakmile dojde ke škodné události tak od toho dávají ruce pryč a musí se to řešit přímo s pojišťovnou. A je skoro stoprocentní, že zrovna na váš případ se bude vztahovat výluka. Co zkoušela UNIQA kvůli plnění 5.000 Kč to jsem fakt nechápal.
Tak ja pisu, ze se normalne nepojistuju , leda kdysi davno na lyzovani do Rakouska Nakonec jsem nad tim premyslel Treba povinny hotel v Recku pri narizene karantene hradi Recko a letenka jde 2x vymenít ,takze to asi resit nebudu