Sicílie - povinnost registrace
Ahoj,
ze stránek MZV pro Itálii jednoznačně vyplývá povinnost registrace pouze pro Sardinii a Apulii, ale pro Sicílii se zmiňuje aplikace Siciliasicura, o které se nepíše, že by byla povinná, ale na internetu jsem našel že ano. Jak to tedy je?
Není nutná, letěli jsme před týdnem.
Chtějí jen vyplnit vytištěný formulář by další pak v letadle.
Fyzicky v CTA je nikdo nechtěl
Jak to vypadalo se zavazadly v letadle, dodržují to italské nařízení, že se nesmí používat prostory nad hlavou a vše jen pod sedačku nebo odbavit do nákladu? Dík
Ne.
Tam jsme byli plní cca z 80% a rozesazovali, kufry ale normálně nahoře.
Zpátky cca 40% posadili nás k sobě a věci opět i v binech.
Můžu jen poprosit o nějaké info co se týká letu, kontrol na letištích (např. měření teploty, nějaká "pravidla" atd) ? Letíme do Bari, tak ať případně víme, co nás může čekat :)
Už jsem to psal do více vláken ale shrnu.
Předem na mail přišly dva formuláře na vyplnění (odkud, kam, na jak dlouho,...).
Na samotném letišti (VIE) kromě roušek a stojanů na desinfekci nic.
Během letu(Wizz) zavazadla normálně v binech. Roušky povinně. Na záchod pouštěli. Dostali jsme další papír na vyplnění.
Po příletu v Catanii nikdo žádné papíry nechtěl. Pouze průchod přes termokameru, Na letišti pouze personál a cestující. Taxikáři a shuttle z ubytování museli čekat venku. Uvnitř letiště měla roušku (včetně personálu) větší půlka lidí..
Na let zpět jsme opět obdrželi dvě sady formulářů.
Vstup na letiště pouze 1 dveřmi, velmi dlouhá fronta, jelikož jsme přijeli 15min před zavřením brány tak jsme všechny rychle přeběhli. Sekuriťačka Italům kontrolovala nějaké dokumenty, nás po ukázání BP do VIE normálně pustili dovnitř.
V CTA na odletech žádná desinfekce, pouze roušky.
Během letu zavazadla v binech, další papír.
Ve Vídni nikdo žádný papír nechtěl. Pouze průchod termokamerou + plus namátkově teta odchytávala lidi. Moje prý vypadala že přijela s Paříže. Když jí řekla že ne tak ji pustila dál.
Co se týká Bari tak jediné co vím je, že se musíte registrovat přes online formulář.. Vlákno je o Sicílii a stejně se jedná o zkušenost před dvěma týdny. Tento pátek může být vše jinak.
Šťastnou cestu.