Velká Británie - Skotsko
Zdravíčko,
řešil někdo z vás v poslední době cestu do Skotska, resp. z Prahy letecky do Edinburghu? Stále tam platí vyplnění dotazníku kvůli Covidu-19, ale v dotazníku byla nepěkná otázka na přidání kontaktu a adresy pro kontaktování na 14 dní pro "self-isolation".
Máme v plánu si vypůjčit auto a projet ostrovy a Highlands, a zabookovat si nějaké ubytko na 14 dní je pro nás nesmysl.
Máte s tím někdo zkušenosti nebo víte jak moc toto omezení platí? Díky moc
Napište adresu prvního ubytování. Pokud by jste museli do self isolation tak se z něj stejně nehnete...
Děkuju moc za info. V jejich formuláři jsou tyto 2 položky, možná jsem se předtím vyjádřil špatně.
cituji:
the address you’ll be staying at for your first 14 days in the UK
details of someone who can be contacted if you get ill while you’re in the UK
U adresy, toto platilo (pokud se nepletu), pouze pokud přijíždím ze země, která je na "blacklistu", což ČR není.
U toho druhého se dá považovat info o prvním ubytování?
Děkuji
Když už je tu to téma - riskovali byste koupi letenek na říjen? To asi ani nemá smysl teď kupovat, že? Šance že neodletím je větší než 50%. Testy samotné v dvojnásobné ceně než letenky by mě stejně automaticky odradily.
Ahoj,
měla bych otázku na cestovatele, kteří teď byli, anebo se v blízké době chystají do Skotska. Vím, že od 4.10. se zase trošku mění podmínky a pro očkované už by neměl být potřeba předodletový test. Stačit by měl test 2. den na místě. Pátrám jako o život, ale nic moc nenacházím... Nevíte, zda je potřeba být do výsledku testu v karanténě? Je potřeba PCR test nebo stačí antigen? Pokud PCR, lze ze slin nebo klasika z nosu? A hlavně by mě zajímala cena. Na oficiálně webech se vždy někam proklikám, je tam od kolika cena začíná, ale nikde nic konkrétního. O.o Budu ráda za každé info. Díky.
Tak hlavně, známý, co tam pracuje, kvůli day 2 testu zase ztvrdnul v karanténě. Jak nebyl naočkovaný v UK, tak jde do karantény, protože v jeho letu byl nakažený (lidi naočkovaní mimo UK chodí do karantény po styku s nakaženým). Ale říká, že je to v pohodě do 4-5 dnů po příletu. Dřív nikoho NHS nevytrasuje.
V našem případě to je fakt spíš formalita. Přiletíme v pátek večer (skoro o půlnoci), v neděli bychom šli na test (2. den po příletu) a v pondělí, tedy v době, kdy přijde výsledek, budeme zase odlétat. Spíše mi šlo o to samotné provedení testu a cenu. Někde totiž píší o testu, co si člověk udělá sám a pak to někam posílá, což moc nechápu.