Formulář pro vstup do UK
Nikde jsem tady podrobnosti nenašel, tak zakládám nové téma. Zasekl jsem se při vyplňování Public Health Passenger Locator Form, který je teď vyžadován před vstupem do Británie, mám problém s touhle otázkou:
Are you exempt from self-isolating for the first 14 days you are in the UK?
Nevím, jestli můžu dán ano, seznam výjimek je zde: https://www.gov.uk/government/pu...rder-rules. Nejsem diplomat apod, ani necestuji z Common Travel Area. Na druhou stranu jsem se v posledních 14-ti dnech nepohyboval v zemi, která není na travel corridors list, takže fakticky se izolovat samozřejmě nemusím a nehodlám, ale prostě nevím, jakou výjimku na sebe z toho seznamu napasovat.
Vyplňoval to někdo v poslední době? Co jste tam uvedli? Případně, jak to vypadá po příletu, je nějaká zvláštní kontrola? Může se stát, že třeba po člověku i budou chtít nějaké důkazy, že v posledních dvou týdnech opravdu neopustil bezpečnou oblast?
Dobře,takže normálně zakliknu, že se na mě výjimka vztahuje, a do toho odůvodnění napíšu něco jako “poslední dva týdny jsem strávil v zemi uvedené na travel corridors list”. Děkuju moc!
Vyjimka se na tebe vztahuje. Na pasove kontrole formular jen rychle preleteli ocima. K tomu par otazek na jak dlouho se zdrzim atd. Formular radeji vytisknout. Spousta lidi ten formular ale nemela ani u sebe a dal se vyplnit na miste.
Co to bylo za letiště, že to tam brali tak pečlivě? Tam by se asi mohlo stát, že by s člověkem začali diskutovat, jestli opravdu strávil posledních 14 dnů v dané zemi...
matous.pudil napsal(a):Co to bylo za letiště, že to tam brali tak pečlivě? Tam by se asi mohlo stát, že by s člověkem začali diskutovat, jestli opravdu strávil posledních 14 dnů v dané zemi...
Bylo to letiste v Bournemouthu.