Sim karta - USA
Plánuju cestu do USA a zjistil jsem, že mnoho tamních Android aplikací má regionální omezení. Nedávno jsem se s tím setkal i v Irsku a Anglii (např. ClubCard, McDonald's, KFC). Do té doby jsem žil v domnění, že se to už nepoužívá
Zkoušel jsem:
- Stahovat APK z apkmirror, ale od nových verzí Androidu je to problematické a hrozí z toho viry.
- Alternativní obchody (Aurora, Uptodown), ale např. McDonald's USA nefunguje správně. Pro zobrazení kupónů vyžaduje přihlášení FB/Google/mail a každá metoda končí chybou
- Vytvořit Google účet s US lokalitou, ale Google mi vyčmuchal Česko i při použití VPN a ručním přepnutím jazyka v prohlížeči. Pokud si už něco Google myslí, o opaku ho přesvědčí jen přidání zahraniční platební metody.
Je to násobně těžší, než jsem si myslel a ani jako ajťák zatím řešení nemám. Máte na to někdo nějaký hack?
Je to mor, když je to něco, co jinde neexistuje, třeba provozovatel autobusů. U těch ostatních firem, které musí v různých zemích splňovat různé legislativní nároky, tomu docela rozumím. Vždycky jsem to řešil přes apkmirror a od tý doby co nemám Android se to vyřešilo samo.
Proč to řešíš předem? Až budeš fyzicky v USA, bez VPN a s přístupem k možnosti si třeba koupit předplacenou debetku by ten store mohl jít změnit snáz. To budeš mít jinej telefon nebo obětuješ komplet svůj účet? A děláš to fakt jenom kvůli slevovým aplikacím? :))
Těch Google účtů můžeš mít v mobilu víc. Tak jsem chtěl vytvořit druhý patřící pod Ameriku. Místní SIM neplánuji. Vypadá to, že budu mít dost dat přes esimky.
Aha, to jsem netušil, že tam lze mít víc google účtů. A nechápu proč teď zmiňuješ místní SIM.
Ahoj, neviete, či je nejaký kiosk T-mobile, príp. iného operátora na príletoch na letisku v Chicago O'Hare? Potrebujem kúpiť miestnu SIM kartu. Na stránke letiska nie je uvedené žiadne predajné miesto mobilného operátora.
Prodejny Tmobile v USA jsou tragédie. Více zkušeností.. Jakákoliv prkotina tem expertům trvá klidně půl hodiny. Treba příprava 6 sim karet byla bez přehánění přes 2 hodiny. A to mi stihl i ztratit mou českou sim a tvrdil že mi ji dával..po půl hodine ji nekde pod stolem našel. Pokud bude před vami pár lidí ve frontě obrnte se trpelivosti
No u T-Mobile US je hlavně tragédie pokrytí. Po předchozích zkušenostech už bych při pohybu mimo velký města nebral nic jiného než AT&T. TM je sice levnější, ale to pokrytí tomu pak odpovídá.
Co eSim? Teď jsem kupoval u BNESIM 5GB (30 dnů) za 1 euro. Operátor Verizon, v Bostonu OK. 10GB by bylo za 5,33 Eur.
S tim pokrytim je to slozitejsi. ATT ma obecne lepe pokryte "mezimesto", ve velkych mestech miva Tmobile kapacitnejsi site (ATT ma hodne 4G, 5G je vicemene v plenkach, TMobile uz ma pres polovinu populace pokrytou 5G(a pouziva na to sirsi kanaly, vetsi kapacita).
Mimo to v USA existuji i regionalni mobilni operatori. A T-mobile roamuje(z pohledu uzivatele free) s vetsi casti z nich. Tuhle vyhodu ale zrejme neziskate, pokud budete pouzivat SIMku nektereho virtuala, ktery ma smlouvu s T-Mobile. https://www.t-mobile.com/support...aming-data