ZPŘÍSŇOVÁNÍ restrikcí a cesta z normálu
Před minutou jsem se dovolala na informační linku Ministerstva zahraničí, velmi rychlá a připravená odpověď : bod 5. odst. e) se do Ochranného opatření dostal omylem (zůstalo z předchozí verze) , neplatí a snad se bude opravovat...fakt mě nenapadlo, jak na tohle zareagovat...
Tak na tohle bych tedy fakt nespoléhal. Protože to by musel mít personál na checkinu detailní informace o každém státu a aktuálních podmínkách. Ano, pokud to až do Mexika poletí Smrtwings, tak pak to aplikovat lze.
Iva Kuthan napsal(a):Tak nevím, školy nemám, ale myslím si, že dokud to nebude opraveno, zrušeno nějakým oficiálním dokumentem, tak to platí.Před minutou jsem se dovolala na informační linku Ministerstva zahraničí, velmi rychlá a připravená odpověď : bod 5. odst. e) se do Ochranného opatření dostal omylem (zůstalo z předchozí verze) , neplatí a snad se bude opravovat...fakt mě nenapadlo, jak na tohle zareagovat...
Edit: a už jenom pohledem na dosud platnou verzi opatření a toho co má platit od 5.2. , kdy ty články e, nejsou totožné, vyvrací jejich zdůvodnění "..dostal omylem (zůstalo z předchozí verze)"
Tak nevím, školy nemám, ale myslím si, že dokud to nebude opraveno, zrušeno nějakým oficiálním dokumentem, tak to platí.
Právě proto mi spadla brada a nevěděla jsem, co říct...pravděpodobně stihnou do 5. února vydat další opatření
Jestli to ještě zase nezmění, tak by mě zajímalo, co bude v Timaticu. To je to, co bude zajímat check-in agenty.
Pokud to změní, měli by nést odpovědnost za zveřejnění "chyby". Ale jsme v Česku :-D
Kristepane. Situace se i přes opatření za několik měsíců nezlepšila, zatímco lidi padají na hubu psychicky, materiálně a/nebo fyzicky. A pořád naši vládci najdou způsob, jak ukázat svoji neschopnost. Ať se klidně rozčilují a viní lidi, že si za ta vysoká "číslíčka" můžou sami, protože jejich moudrá nařízení nedodržujeme. Problém není vláda. Zklamali jsme je my jako lid. Měli by nás vyměnit :X
Inu nezbývá než najít cestovní agenturu, která mi mou plánovanou individuální cestu do Mexika za tři týdny “posvětí”.;-)
Už vidím, jak se tu do mně mnozí pustí, jak chci “porušovat opatření”. Nechci, zatím vše dodržuju jak idiot, ale tohle je prostě do nebe volající...!
[citace="Martin Vícha"]
Edit: a už jenom pohledem na dosud platnou verzi opatření a toho co má platit od 5.2. , kdy ty články e, nejsou totožné, vyvrací jejich zdůvodnění "..dostal omylem (zůstalo z předchozí verze)"
Jojo, je to tam, v té poslední verzi ze 4.ledna, akorát se to posunulo z bodu 4 do bodu 5, odstavec e) zůstal.
Takže jestli to fakt byla prostě jen něčí chyba, tak už nevím, co říct...
verze platná do 4.2. : "...uvedených v seznamu podle bodu, " věta za čárkou nedokončena.
verze platná od 5.2. : "... uvedených v seznamu podle bodu III. 1. " takže evidentně opravena předchozí chyba.
Na Invii přitom upozorňují na nová pravidla při návratu z tmavočervených zemí- tedy PCR test před odletem domů, další po 5.dnech karantény:
https://www.invia.cz/blog/aktual...-cestovat/
Ochranné opatření z 04.01.2021 (účinné od 05.01.2021)
"(..) to neplatí
e) pro občany České republiky, občany Evropské unie a jejich rodinné příslušníky s bydlištěm v České republice a pro cizince s oprávněním k pobytu nad 90 dnů vydaným Českou republikou, kteří se v rámci zájezdu s cestovní kanceláří nebo přes cestovní agenturu zdržovali pouze v regionech uvedených v seznamu podle bodu III.1.,(..)"
Ochranné opatření z 01.02.2021 (účinné od 05.02.2021)
"5. body I.2 až I.4 neplatí pro
e) pro občany České republiky, občany Evropské unie a jejich rodinné příslušníky s bydlištěm v České republice a pro cizince s oprávněním k pobytu nad 90 dnů vydaným Českou republikou, kteří se v rámci zájezdu s cestovní kanceláří nebo přes cestovní agenturu zdržovali pouze v regionech uvedených v seznamu podle bodu III.1. (..)"
Tady mate ten vas slavny Izrael
https://www.novinky.cz/zahranicn....seznam.cz
@Jakub S jaky matros si myslel v Irsku ? A pokud nevis Blatny tady stravil par let Jinak uz jsem se pokusil vysondovat jestli se neporada v Dublinu nejaka poradna demonstrace ,nebo nexistuje petice proti tomu co vyhlasili o tom vycestovani za 500 euro ....Zatim bohuzel nic nevim
edit: s tim paskvilem ve prospech cestovek bude jeste sranda ja to buhuzel z Irska vyzkouset nemuzu ,ale v CR bych do toho sel a po navratu bych poslal kazdeho do prdele ,jsem zvedavy jak rychle s toho vybrusli a opravi to
Jeste se da diskutovat o tom ,ze neni uvedeno o jakou cestovku ci agenturu musi jit ,takze si treba Zanzibar koupim nekde v zahranici u nekoho a pak budu v CR po navratu postupovat stejne ,tedy nikde se nehlasit a zadny test nepodstupovat
Já se na ten matroš ptal, protože mi přišlo, že na ten Váš příspěvek ze včera 19:43, je hold asi potřeba mít v sobě něco silnějšího než Argus :) ... O tom, že Blatný strávil v Irsku několik let jsem nevěděl, ale vlastně by to leccos vysvětlovalo :) ...
Jinak Mikire, díky Vám za graf v odkazu, který sem dáváte, abyste dokázal, že očkování je k ničemu. Pokud byste se k tomu grafu dostal, tak byste jasně viděl, že čísla od dvou milionu naočkovaných začínají poměrně výrazně klesat ...
Koukám, že uživatel na blacklistu je ještě blbější než jsme si všichni dohromady mysleli. To si jako opravdu v zahraničí koupím v cestovce Zanzibar se Smrtwings s odletem z Prahy?
Ja klidne priznam ,ze jsem ten graf vubec nezkoumal , pro me je podstatne ze je v Izraeli i pres nejprisnejsi opatreni stale vysoke nakazeni a hlavne jak se pise , ze lidi na ockovani kaslou a ze vlade neveri To je dost dokazujici ve state, kde vladne vlastne polovojensky rezim a tvrda diktatura
A jinak jsem mel vcera u krbu jen dve piva Prazsky premium Lager a nic vic -)) Nevim jestli to opravdu vyrabi Polaci ale pancovaneho tam nic nebylo
Tady přece nejde o Smartwings a odlet z Prahy. Opatření se snad týká ČR a je úplně jedno s kým poletím, a na které letiště u nás či v zahraničí. Mám prostě povinnost se z tmavočervených zemí vracet s PCR testem a doma podstoupit karanténu, další test a následně se v respirátoru nahlásit zaměstnavateli.
Že se to poněkud podivně netýká CK a agentur, to se snad vysvětlí, protože se mi nechce věřit, že by to někdo myslel vážně.
mikir napsal(a):Ja klidne priznam ,ze jsem ten graf vubec nezkoumal
To se tak někdy přihodí, že článek má i obsah, ne jen titulek. Doporučuji si to pro příště ohlídat.
floodland napsal(a):Koukám, že uživatel na blacklistu je ještě blbější než jsme si všichni dohromady mysleli. To si jako opravdu v zahraničí koupím v cestovce Zanzibar se Smrtwings s odletem z Prahy?
Kdo tu pise neco o Smartwingsu Zanzibar si koupim treba v nejake nemecke cestovce treba s Frankfurtu a k tomu dokoupim u nich let Praha Frankfurt a zpet Nebo nakonec on line od kohokoliv
Jestli jsi nepochopil tak jde o to ,ze neni nikde uvedeno ,ze musi jit o ceskou cestovku , kdyby tady neexistoval lockdown az do 5.3. a nebylo tech 500euro za vycestovani na dovolenou tak si zkusim koupit v cestovce tady Prahu ,ale myslim ze ta vyjimka neni na zeme rudejsi nez rude ,tedy zeme z mutacemi , takze to tak jak tak nejde
Všimli jste si, že v tom opatření v bodě 13 je vlastně napsáno, že ten respirátor není povinný, že stačí rouška? Myslím tím tu kupovanou (ne domácí) zdravotní jednorázovou.
13.všem osobám uvedeným vbodech I.2ažI.4,včetně osob uvedených v bodě I.5.písm.a),b),c),e)ah)cestujících ze zemí uvedených v bodech I.2ažI.4,povinnost nosit respirátory bez výdechového ventilu střídou ochrany nejméně FFP2,KN95,N95,P2,DS,nebo alespoň jednorázové zdravotnické obličejové masky, a to v situacích uvedených v boděII.1nebo v situacích uvedených v krizovém opatření zakazujícím volný pohyb,a to po dobu 10dní po vstupu na území Českérepubliky;
Mikire sorry, ale ty jsi fakt adept na cestuj dementne. Pokud si koupíš v německé cestovce Zanzibar z Frankfurtu, tak se na tebe vztahují nařízení německé vlády a slintákem o českých cestovkách na checkinu nikoho neohromíš. Při cestě z Frankfurtu do Prahy se na tebe pro jistotu budou vztahovat pravidla individuálního turismu.