Svatba v zahraničí
Ahoj, neměl jste prosím někdo svatbu v zahraničí? V minulém roce jsme měli mít 5. 5. svatbu ve Vegas - to samozřejmě nevyšlo. Datum si chceme nechat i v tomto roce a Vegas by bylo ideální, jenže těžko říct, jestli se tam bude možné dostat. Začínáme tedy koukat po alternativách a destinacích, kam se dostat dá a svatba by tam mohla být hezká. Chceme něco komorního, bez hostů, ale spojit to se zajímavou cestou.
Omlouvám se za téma úplně mimo, ale koho jiného se zeptat, než cestovatelů :D
Děkuji!
Proč Vegas? Zkus zavolat na Národní výbor, pro tajemníka by to neměl být problém sfouknout rychle.
Naděždo, cítím lehké zklamání, čekal jsem minimálně Kateřinský palác v Carském Selu a ty Národní výbor...
Co pockat dalsi rok na 5.5? Beztak jde o hovno... mel jsem za to, ze tyhle pohansky zvyky jsou uz prezity
Bez problémů- testů a karantény, se dá dostat někam do Karibiku- třeba Jamajka, Mexiko, a v mnoha resortech Vám i svatbu připraví přesně podle požadavků.
Svatba v zahraničí je jedna věc, legalizace sňatku je věc druhá, a mnohdy ne jednoduchá.
Doporučuji - ověřit si předem v ČR ,jak a za jakých podmínek se nechá ověřit sňatek z dané země.
Eda Novak napsal(a):Co pockat dalsi rok na 5.5? Beztak jde o hovno... mel jsem za to, ze tyhle pohansky zvyky jsou uz prezity
Také se přikláním k tomuto názoru a navrhuji celou záležitost odpískat, nebo vyřídit online.
@Tonic - souhlasím
pokud jsou oba snoubenci občani ČR , nejlépe oficiální sňatek na ambasádě, potom místní svatba-většina hotelů a resortů vše zařídí dle vašich požadavků.
petrcb napsal(a):Svatba v zahraničí je jedna věc, legalizace sňatku je věc druhá, a mnohdy ne jednoduchá.
Doporučuji - ověřit si předem v ČR ,jak a za jakých podmínek se nechá ověřit sňatek z dané země.
A dostat povolenie od inej krajiny sa tam legalne zosobasit je vec tretia. Obzvlast pre Slovakov, ale to je uz iny pribeh. Tiez by som odporucala ambasadu.
Buď ambasáda, kde to bude klasický strohy úřednický obřad, nebo se oddat někde mimo ambasádu, ale to je předem i později dost lítání a překladů okolo toho.
Sám jsem tohle téma minulý rok zkoumal, hodně páru to řešilo malou svatbou v ČR dejme tomu v 10 ráno, pak oběd a večer už odlétali na svatebku ve dvou.
Žádné zmatky, zadní cizí svedci v zahraničí, IMHO zajímavé řešení.
A co si takhle na místě jen spíchnout obřad, a oficiality vyřešit po příjezdu domu? osobně mi to přišlo jednodušší a asi i levnější
Osobne bych si na Vegas pockal.
Vyresit papiry v Las Vegas neni zadny problem, je to otazka $100 nebo $20 + jednoho dopisu . U nas pak libovolna matrika a 3 mesice pockat :)
Michal napsal(a):A co si takhle na místě jen spíchnout obřad, a oficiality vyřešit po příjezdu domu?
Pokud myslíš obřad někde v zahraničí, tak byť jakákoliv minimalistická varianta je opruz. Apostila, překlad rodných listů, kontaktování oddávajícího klidně měsíce předem, do toho bych fakt nešel. Dost romantický založených slečen si myslí, že se v pátek někde v toskánské vesničce rozhodnou po dvou lahvích vína nad svatbou a v neděli je někdo oddá, ale tak to nefunguje.
Karel napsal(a):Pokud myslíš obřad někde v zahraničí, tak byť jakákoliv minimalistická varianta je opruz. Apostila, překlad rodných listů, kontaktování oddávajícího klidně měsíce předem, do toho bych fakt nešel. Dost romantický založených slečen si myslí, že se v pátek někde v toskánské vesničce rozhodnou po dvou lahvích vína nad svatbou a v neděli je někdo oddá, ale tak to nefunguje.
Samozřejmě že je to opruz i tak. Také jsme tuhle variantu zvažovali, ale přišlo mi to zbytečně složité a drahé. Ono dokud to člověk nezačne řešit, neuvědomí si co všechno to obnáší. Nakonec jsme svatbu v zahraničí odpískali. Jinak takovéhle svatby v toskanské vesničce jak zminuješ, jsou možné snad jen ve filmech, kde neplatí ani fyzikální zákony.
znama mala taku "rozpravkovu" svadbu v Toskansku. Manzel vsetko pripravil a zavolal na dovolenku ju a iny parik, z ktorych sa stali svedkovia. Vsetko prekvapenie. Neviem co to vsetko obnasalo, no naspat na Slovensku mali aj tak normalnu svadbu pre rodinu a znamych.
My se brali 2019 na Mauriciu a složité to nijak nebylo... Ale samotný obřad jsme si netroufli organizovat sami a dělala nám to tady česká cestovka která se specializuje i na svatby v zahraničí. Chtěli jsme to, ale bez letenek a pouze to nezbytné. Cena cca 60 000kc. A v ceně 3 noci v ultra luxusním resortu all inclusive, fotograf, vyřízení všech formalit na úřadech včetně dopravy na úřady, dort, překladatel, neomezené spa atd.... Svatba byla super, přesně podle našich představ. Ale teď s covidem je to asi složitější.
Mám, stálo to za pikaču. Svědek se ožral a pak se tam cumlal s tchýni, byla melta, půlka hostů utekla a my to museli cálovat. Bič a pryč!
StázkaL napsal(a):Zdravím, nemáte někdo zkušenost se svatbou v zahraničí přes agenturu yachtwedding?
Jo to jsou ti podvodníci - z nevěsty se vyklubal transexuál. Byl jsem rád, že jsem stihl utéct. Tuto agenturu nemohu doporučit a to vůbec nikomu.
Sice nejsem expert na rodinné vztahy, ale když máš tchýni, tak už svatební agenturu nepotřebuješ...
Michal napsal(a):Sice nejsem expert na rodinné vztahy, ale když máš tchýni, tak už svatební agenturu nepotřebuješ...
To vidím, že nejsi expert na rodinné vztahy :) Kdo tady mluví o vlastní svatbě? :)