Covid obecné téma
Petr76 napsal(a):42 let dřiny při uklízení kelímků na stadionu?
taky jen vykrik do tmy jsko eremi nebo foodland ale klidn napisu na stadionu na Bazalech jsem pracoval 4 roky krome uklidu po fotbale jsem udrzoval travnik i skvarova hriste jezdil s nakladakem v zime jsem delal spravce horske chaty na Pustevnach v jinem podniku jsem rozvazel limonady pivo to bych chtel videt dnesni mladochy co tahaji 120 kg becky s pivem a rucne skladaji denne 400 prepravek sodovek na stave pri dmolicich domu to taky nebyla zadna flakarna ani jezdeni po haldach s V3S nebo s Tatrou ale delal jsem i manazera v cestovce i dokonce reditele jezdil s autobusem po Evrope pak s kamionem jak v CR tak po te Evrope po nocich v CR jsem rozvazel i topny olej No a v zahranici delal 12 v pekarne uklizece na nocnich v supermarketu pokojskeho v hotelu zahradnika ,sberace ovoce na stavbe Nerikam ze vsichni mladosi jsou lini a neumeji makat a tady spis chodi omlouvam se za vyraz kravataci tedy lidi co fyzicky nepracuji ani to v podstate neumeji za par hodin s lopatou by meli mozoly Ale tak to proste je pochybuju ze by nekdo nazbiral za sichtu 100 kg tresni , ze by nekdo makal na stavbe v 50 stupnich na Floride na strese s prilbou na hlave a s opaskem na naradi kolem pasu ze by nekdo uklidil po bordelarskych Amicich 30 pokoju za smenu v hotelu Days Inn ze by nekdo uklizel 30 nocnich po sobe vcetne hajzlu v supermarketu na Floride ...ani zahradnik v Seattle nebyla zadna dovlena od rana do vecera litat po zahradach a tak bych mohl pokracovat ale to je web o cestovani tak klidne si me dejte do ignoru komu se me psani o buzeraci s umelym covidem nelibi
Libor_S no s testy jsem se uz smiril i kdyz na to neprestanu nadavat a hlavne na to ze ockovani nemusi nic pricemz roznaset covid mohou stejne v Jordansku bychom navstivili prave ty mista co zminujes bydleni by bylo v hotelu se snidani nejspis i polopenze no a pri nejhorsim bychom absolvovali test i tam stejne by bylo Jordansko asi jen na tyden Recko bylo tech 14 dnu letos super a priznam ze jsem mel s buzerace vetsi obavy nez byly .vlastne ve Stegne nebyly zadne rousku jsem mel jen na letisti a pak uz vlastne vubec a kontrola testu taky jen na letisti To mam z Kanaru vetsi obavy a ted ctu o Rakousku no dalsi zeme co zavadi totalitni praktiky jak za komancu ....
Rakousko se pridava k totalitnim metodam komancu
Ahoj, prosím o radu. V pondělí 8.11. bychom měli letět do Cancúnu- PRG-LHR-MIA-CUN. Samozřejmě pokud bude platit slíbený a oznámený termín otevření USA. Na test PCR jsme již objednáni, jsme plně očkovaní a tak bychom potřebovali vědět, jaké dokumenty budou chtít vidět na letišti v CUN a pak nás zajímá zpáteční cesta, opět přes MIA, takže jestli budeme muset se ještě v Mexiku nechat testovat, kvůli transitu v USA. Předem moc děkuji za všechny rady a odpovědi.
Pokud je mně známo, tak ty Bidenovo 4 prohlášení omezující vstup dosud platí (a tedy i to 10143) a nebyly dosud odvolané. Samozřejmě se mluví o cestování od 8.11., ale oficiálně pořád platí stávající úprava. Tak máš ještě 15 dnů, no...
Sice je mi jasne ,ze se na me vrhnete jak hejno supu ale proste tohle nejde nekomentovat kdyz uz je to vlakno covid obecne
https://www.novinky.cz/domaci/di...u-40375939
Uplne presne to v diskuzi vyjadrili dva a jestli je pravda ,ze vakciny maji certifikat jen do konce roku ,tak mi je uplne jasna ta hysterie po cele Evrope v CR opeprena jeste tim ze tihle chytraci konci a kopou kolem sebe aby nahazeli nove vlade klacky pod nohy
Tenhle nazor ma skoro 2000 souhlasnych lajku ...
Jiří Malinský Před 2 hodinamiTak po jeho výstupu už je mi naprosto jasné, že o žádný covid nejde, teď už nevěřím ani těm denním přírůstkům, ani pozitivně testu, řekl to jasně, zdravotnictví počítá s tím, že lidé budou muset dokládat v zaměstnání hrazeny test, pokud bude chtít do práce jít, čili najizdime počítám, že už příští týden začneme najíždět Italský model ... Ale ne kvůli nemoci, ale kvůli úplně něčemu jinému, vám opravdu není divné, že to z ničeho nic začalo tak akcelerovat ? Vakcíny mají schválený užívání jen do konce roku, na další rok zatím žádná vakcína nedostala certifikát pro použití, proto na to teď vláda začíná tolik šlapat a této má být motivace nechat se očkovat ? Po tomhle výstupu už ani nevěřím, že je vakcína vůbec něco dobrého, to už je absurdní. Hlavně slova jako motivace k očkování ... Ani prd, buzerace, nahánění neočkovaných na injekci ... Nic víc, nic méně, i slaboduchemu musí dojít, že tohle celý je jen velký podvod na občanech ....
OdpovědětPřesně a spousta lidí tohle nechápe a chápat nikdy nebude !!!
Nikdo se na tebe vrhat nebude. Je na každém, aby se sám rozhodnul, jestli se nechá očkovat nebo ne. A vzhledem k tomu, že je očkování kompletně zdarma, tak mi přijde zcela legitimní chtít po neočkovaných testy, které si budou muset platit. Já osobně bych ještě přitvrdil a v případě komplikací a hospitalizace bych je to nechal celé proplatit.
@floodland: Na toto téma se tu už dříve psalo. Pokud by se měla sankcionovat nedbalost v péči o zdraví, která způsobuje komplikace a hospitalizace, tak by se především mělo požadovat proplácení následků kouření, nadměrného pití alkoholu, nadměrné obezity atd., kde je vlastní zavinění prokazatelné a nezpochybňované.
@mikir: Zatím jsou to jen úvahy Hamáčka a MZ. Pochybuju, že k tomu dojde, tím spíš, že už vláda končí. Pokud by to náhodou nastalo, většina zaměstnavatelů by raději lidem ten test platila nebo ho prováděla na pracovišti, než aby přišli v současné situaci na trhu práce o zaměstnance.
@Libor: Jasně, přesně tuhle argumentaci jsem čekal, ale v případě kouření a alkoholu si tu péči de facto předplácíš v dodatečné dani. Proto jsou tu snahy do toho zahrnout i ten cukr.
Tzv. tiché víno je od spotřební daně osvobozeno. Spotřební daň u piva je minimální (asi necelé 2 Kč na půllitr), což náklady způsobeném jeho nadměrným pitím (a ty nejsou jen u zdravotnictví) nepokryje.
U zdraví nejde jen o stravu, ale o celkovou životosprávu (nedostatek pohybu, stres, nedostatek spánku atd.).
firefly+ napsal(a):Ahoj, prosím o radu. V pondělí 8.11. bychom měli letět do Cancúnu- PRG-LHR-MIA-CUN. Samozřejmě pokud bude platit slíbený a oznámený termín otevření USA. Na test PCR jsme již objednáni, jsme plně očkovaní a tak bychom potřebovali vědět, jaké dokumenty budou chtít vidět na letišti v CUN a pak nás zajímá zpáteční cesta, opět přes MIA, takže jestli budeme muset se ještě v Mexiku nechat testovat, kvůli transitu v USA. Předem moc děkuji za všechny rady a odpovědi.
Ahoj, také máme letenky, USA je tedy naše konečná země. Každopádně při tranzitu zpět budete muset mít s největší pravděpodobností test (uznávají zatím PCR i antigen). Uvidíme, před tím 8/11 by měli ještě vydat upřesňující informace.
@Libor_S No ta Hamackova hlaska mela jepici zivot vystartovala Hospodarska komora coz je pochopitelne ale i Babis ,ktery okamzite vyuzil situace a sbira body na prezidentskou kandidaturu
Radeji se vratit k cestovelskym tematum
@foodland myslim ,ze nova vlada vrati bezplatne testy ,nemusi to nutne byt s penez na zdravotnictvi ale je logicke kdyz nekdo neco chce a narizuje ,ze to ma platit ,nebo to nema chtit ,argument ze ja chci jit do bazenu nebo za kulturou nebo cestovat tak at si to platim ,nebo at se dam ockovat neobstoji , kdo si nstuduje poradne zakony a paragrafy tak posle pingla v hospod nekam a stejne tak nejkou satnarku nebo pokladni v bazenu atd ,,,
Kdyby totiz ty vakciny byly stoprocentni a nebyly schvalene v nouzovem rezimu tak by je staty mohly naridit jako treba zlutou zimnici v Brazilii ale protoze je to rychlokvaska, ktera nekterym zpusobuje i zdravotni problemy ,navic se cim dal vic prokazuje ze i ockovani se nakazi tak se to nikdo neodvazi naridit a pochopitelne i s testu respiratoru a rousek tecou prachy LE
Ale to rikam od zacatku ze to je jen a jen o penezich max v te dobe kdy byly zahlcene nemocnice (coz nemuselo byt vsude pravda ) tak bylo treba neco udelat ,ale neco logickeho a smyslneho coz z 90 % nebylo
Dnes na stránkách BBC ohledně otevření USA 8.11.2021. https://www.bbc.com/news/world-u...a-59044856
firefly+ napsal(a):Dnes na stránkách BBC ohledně otevření USA 8.11.2021. https://www.bbc.com/news/world-u...a-59044856
Bohužel Havaj má k tomu stále navíc svoje podmínky
Před hodinou jsem překročil rakousko/maďarské hranice a užiji si zase alespoň pár dní svobody tj. bez hadrů na hubě,covid passů a podobných nesmyslů !
A menší statistické okénko ČR a Maďarsko srovnatelné země co se počtu obyvatel týče a u nás přírůstek 5824 v HU 4039 a to již pár měsíců jsou v Maďarsku prakticky nulové covidové restrikce........ale (nejen) u nás si budeme hrát na pandemii dokud to bude sypat - k zblití !
Ima a vies preco tam uz davnejsie zrusili opatrenia? Kvoli ockovaniu alebo tlaku expertov z ludu, ktori bojuju aj proti umyvaniu ruk po velkej potrebe?
lma napsal(a):Před hodinou jsem překročil rakousko/maďarské hranice a užiji si zase alespoň pár dní svobody tj. bez hadrů na hubě,covid passů a podobných nesmyslů !
A menší statistické okénko ČR a Maďarsko srovnatelné země co se počtu obyvatel týče a u nás přírůstek 5824 v HU 4039 a to již pár měsíců jsou v Maďarsku prakticky nulové covidové restrikce........ale (nejen) u nás si budeme hrát na pandemii dokud to bude sypat - k zblití !
Nějak se Ti to "svobodný" Maďarsko začíná sypat :-D
Nuny napsal(a):Vždyť s očkováním jsou na tom Maďaři podobně jako my - 61% vs 57,8%.
hej len oni otvarali uz davno ... zase vy nemate Orbana :D
ale teda ako citam, Ima si uzil poslednu slobodu ... koronafasisti podplatili Orbana (Sorosovho ziaka) a Madarsko je tam kde sme my
"V Maďarsku prakticky nulové covidové restrikce" a za 3 hodiny mají několikanásobně přísnější restrikce než my. Oni snad věděli, že pan lma přijel na návštěvu :D