Covid obecné téma
Ne nadarmo se Česku říkalo Bohemia. Na mrtvé si připijem a jedeme dál, my se omezovat nenecháme.
To je prave to, Mikir zije na nejaky samote se stadem ovci a koz, kde lisky davaji dobrou noc a lidska noha tam nepachne. Proto nemusi nic dodrzovat a vykrikuje, ze covid se ho netyka. To je pak jasny.
Ahoj všichni, omlouvám se, pokud jste to tu někde psali a já to přehlédla. Když tak mě tam nasměrujte :) Mám nicméně dotaz, pokud to nevadí, k testům Covid.
S kamarádkou jedeme na otočku (jeden den tam, druhý den zpět) do Edinburghu. Obě jsme plně očkované. Tady v ČR po nás nic nechtějí, jen ukázat Tečku s očkováním (prý). Ale ve Skotsku je to trochu divočina.
Druhý den máme mít antigenní test. Ten ale asi nestíháme, chtěly bychom si ho udělat tak už první den po příjezdu. Platí 48 hodin, tak by to mělo být ok, nebo ne?
Zároveň ale, je vůbec nutné se testovat? Protože někde jsme zase četly, že první den příletu je den 0, druhý den odletu je tak den 1. A test máme mít ode dne 2..kdy už budeme zpět v ČR.
Jsme z toho už zoufalé :-D Všude píší něco jiného.
Plus - nevíte, zda se dá testovat hned na letišti? Je nutné se tam objednávat?
Omlouvám se za dlouhý SPAM. Neporadili nám ani v hotelu, kde jsme ubytované (resp. nám napsali, že si tam můžeme nechat objednat samotest, nejsme si ale jisté, jak přesně to funguje, tak jsme to zatím raději neudělaly).
Je nám jasné jediné - musíme vyplnit ten dokument po přiletu do ČR, že jsme někde cestovaly. Ale jinak v tom máme totální guláš.
Prosím, poradíte někdo?
Při ceste na dva dny platilo, že test musí být objednán a zaplacen, ale už se na něj nemusí. Jestli se něco změnilo od léta, kdy to tak bylo ale netuším.
Pavel Planespotter napsal(a):To je prave to, Mikir zije na nejaky samote se stadem ovci a koz, kde lisky davaji dobrou noc a lidska noha tam nepachne. Proto nemusi nic dodrzovat a vykrikuje, ze covid se ho netyka. To je pak jasny.
No znam takova mista i kdyz bez lisek , ostrov Dursey , ktery deli jen uzky pruliv od pevniny na ring of Beara , na Dursey vede lanovka jedina v Irsku , mistni maji prednost a vozi se tim i ty ovce Trvale ziije na Dursey 8 lidi ale ja pisu vyse ze ziju v miste kde je 1000 lidi i kdyz asi vcetne okolnich farem K mori mam 20 minut Autobus tu v podstate nejede .leda takovy ten babosed co vozi lidi na nakup, nebo ruzne ty co nemaji auto Ale to nic nemeni na mych nazorech a covid se me teda fakt netyka
Nechapu jednu vec proc ten trafikant co dostane trafiku ve Finsku jeste neco vyklada co bude ,stejne tak ta slepice Svrcinova Nedelam si iluze o Valkovi kdyz se tak krasne vyjadril s tim lockdownem neockovanych starsich 60 let ,ale co tihle zlatokopove kvakaji ? Po likvidaci soukromych hospod, cestovek a dalsich chteji jeste zlikvidovat nastavajicii zimni sezonu ? Jako ze bych nekde u vleku nebo u lanovky ukazoval test nebo ockovani ? Tem debilum uz fakt vlezl covid na mozek Jednak jdou od valu a baba Svrcinova hlavni hygienicku delat jiste nebude ,Valek se snad vzpamatuje az se seznami se skutecnosti a nova vlada si snad nebude pod sebou hned rezat vetev
To je Váš názor, nebo jen výcuc z diskuze na Novinkách na kterou odkazujete? Ptám se pro kamaráda
Omluva dal jsem tam odkaz na diskuzi misto odkaz na clanek tady je cely
https://www.novinky.cz/domaci/cl...i-40376932
mozna i Rakousko nebo Italie bude pripravovat neco v tomhle strelenem, duchu a kdovi co Francie ,neumim si predstavit nejakou kontrolu treba v Tignes Esapace Killy,i nebo v Les Trois Vallee ,ani v te Italii napriklad na oblibene Sella Ronde mi to prijde nemyslitelne
Loni me lanovkari a vlekari docela zklamali a jediny odvazny zustal majitel vleku v Ostrave na Vankovem kopci a pustil ho i pres zakaz vicekrat i kdyz mu to prisli zasavit
Stejne tak spravny pristup jako majitel restaurace na Seberaku, ostatni radeji prijmou zase kompenzace od statu, nez aby se vzepreli nezakonnym opatrenim
U vleku a lanovek to tak loni bylo i kdyz meli vsichni silacke reci ze vleky pusti, ale zavrene byly strediska po cele Evrope
Evropa dokonce odmitla lek z USA proti covidu , je to vsude stejna nenazrana banda i kdyz normalne EU fandim
V CR diskriminace neockovanych ,zrusene platby testu a dalsi donucovaci prostredky ,jako za komancu,,,nevstoupis do strany decko se ti nedostane na vysokou ,na devizovy prislib zapomen atd... a je to tu zpatky at tam vladne ten nebo onen ,,,nenaockujes se, vypijes si to a budes sedet doma, pritom kontrola ockovanych zadna a divi se ze cisla stoupaji a hazou to na neockovane ,,,,
Propagacni statistika vycucana kdovi odkud na podporu ockovani
https://zpravy.aktualne.cz/zahra...192697afa/
Naprosto zcestne vyhodnoceni nejlepsich i umyslny vyber nejhorsich zemi bez logiky a relavantich udaju, proc jsou ty uvadene zeme nejlepsi a proc ty druhe nejhorsi
Mikie, tohle je web o cestování, víš? Relevance tvých komentářů k tomuto webu se blíží k nule. Na Facebooku Volného ti bude fajn.
Už to zase začíná přesahovat únosnou mez. Napíšu to upřímně, mikire, fakt by ti podle mě bylo líp, kdyby sis navzájem honil s podobně postiženými lidmi na diskuzi na seznamu a na fb Volného. Škoda, že tady na to admini serou.
Takze za prve je to vlakno ktere se jmenuje covid obecne ,jina vlakna neplenim nazory ke covidu, za druhe k cestovani to je , kdyz nekam chci svobodne letet a hazeji se mi klacky pod nohy at uz testy , nebo protizakonymi opatrenimi, kam pak muzu, kdo me ma pravo kontrolovat ,chtit po me hadr na hube ,atd Za treti uz je tu moznost dat si me do ignorace a za dalsi je to svobodne forum
Snazim se drzet se cestovatelskych temat zrovna jsem tu dal odkaz na mega akci Ryanairu zajimam se o Kanary treba i o to Jordansko a vubec celkove Treba ode dneska je zmena pri letech do Londyna pro ockovane Kazdemu se snazim poradit Par lidi jsem si uz taky dal do ignoru protoze neumi nic jen urazet
Ze ted litam mene neni mou chybou, ale tim ze covidova mafie ze me zdima prachy a taky resim i jine veci nez jen cestovani i kdyz casu mam dosz Za svymi nazory si stat budu vzdycky a proti mafianskym praktikam a diskriminaci neockovanych je treba bojovat vsemi prostredky
Kdo nechce , cist me nemusi, nikomu to nevnucuju, ani mu nenutim svuj nazor ,nakonec spis sem dam uz jen odkaz na verejne clanky ktere me tak nejak nastvou a ktere porusuji evidentne zakony a listinu prav I kdyz jsem flegmos ,takze asi tak
Mě by třeba zajímalo, jestli mikir stejně uráží Irské politiky an nějakém jejich webu, nebo se opírá jen do českých.
Mikir je, velmi mírně řečeno, prosťáček, jehož smyslem života je jednou za den sem vrazit odkaz na článek z novinek a nablit k tomu pár svých "úvah" obsahem a logikou maximálně na úrovni prvního stupně zvláštní školy. Prakticky všichni už se tady na CL baví o cestovani a svých zážitcích a zkušenostech, jen mikir porad o covidu...Ve vzdálené minulosti dokázal občas napsat něco o cestování a přispět, kupodivu smysluplně, i do jiných vlaken, ted už se realizuje jen tady. Irské politiky na irském webu určitě neurazí,protože on to zvládne pouze v češtině.
Jediné řešení ignor a nemusíte ty jeho cancy cist.
Je celkem zbytecne na eremiho reagovat ,protoze on je proste mistr sveta ktery vsechno vi nejlip a jakykoliv protiargument vyvola jen urazky typu zvlastni skoly
CL se bavi o cestovani ,ale svym zpusobem porad dokola o´tom samem .sem tam nekteri napisi neco zajimaveho a podnetneho , ale ono to stejne nejde vyuzit dokud se nerozhodnou covidovi hysterici ze se svet vrati do normalu , navic je diametralni rozddil mezi zdejsimi cestovateli , co pro ne neni problem kreditka s 50 ci 100 K Ja tu valcim s par eury Jenze ja projel pred 20 lety svet zpusobem ,ktery by nezvladl asi nikdo s tech co me davaji do ignoru Myslim ze takovy Miguelas je clovek co vi o cem je rec a uz drive mi radil at se tady na to vykaslu ,ze rady CL nepotrebuju Asi bych to i udelal ,ovsem je par tech co o moje nazory a zkusenosti stoji tak tyhle chytraky typu eremiho a spol neresim Navic nebudu zapirat kdyz obcas rozvirim zdejsi stereotyp a nudu a zvednu par chytrolinu ze zidle ,tim nerikam ze za takovymi nazory nestojim
A Irska politika ? Nejde o mou anglictinu ,netvrdim ze je i po tech letech pefektni nikdy jsem do skoly na anglictinu nechodil gramatika je slabsi ,ale spis jde o to ze me irska politika nezajima , mam sice irske obcanstvi , ale porad jsem pristehovalec a nikdy jsem nebyl nacionalista ani v CR ani tady
Nevim ,ale po obdrzeni irske penze asi Irsko opustim, zije se tu sice dobre ,ale to pocasi mi vadi Sice jsem si zvyknul nejen na pocasi ,ale i na irskou mentalitu a bude to asi trochu problem opustit neco kde zije clovek 20 let Ale verim ze domov jde vybudova kdekoliv a porad vnimam ze jedno z nejlepsich mist pro zivot duchodcu jsou Kanarske ostrovy Jednou treba napisu knihu o zivote v Irsku i o mych dvou cestach kolem sveta s batohem a prazdnou kapsou ,ale jaksi nemam chut poskytovat tyhle poznatky zde, kdyz vidim vysmech takovych co v zivote prozili vlastne hovno
Edit: Rozdil mezi ceskymi a irskymi politiky je ten ,ze irove meni opatreni v dlouhodobem horizontu a temer vlastne vubec Nikdo me tu nesrazi na zem kdyz si nevezmu do obchodu rousku, nikdo me tu neobtezuje nesmyslama Jakasi pravidla plati , ale za 2 roky co covid je, jsem jeste problem nemel ani mi nikdo nevyhrozuje kdyz se nedam naockovat
Mě překvapilo, že v Rakousku pomalu zavádějí další lockdown. Zavřeli restaurace a omezili volnočasové aktivity. Narazil jsem na to při hledání důvodu, proč je zavřený/omezený salónek ve Vídni. Platí to snad od 3.11. Nikde v našem tisku jsem o tom nic nezaznamenal.
divan napsal(a):Díky za upozornění. Moje nepozornost 😳 Nicméně omezení salónku je skutečné i tento listopad.@Michal: ty hospody apod. byly opravdu zavřené k 3.11., jak píšeš. Ale roku 2020...